Un city break la… Cluuj!

Săptămâna trecută, de miercuri mai exact, ne-am suit in avion şi-am plecat la Cluj, în inima Ardealului.

Miercuri am avut eu ceva treabă, însă de joi încolo, de fapt de miercuri seară, am fost ca în vacanţă într-un oraş pe care de mult doream să-l luăm la picior.

Şi l-am luat! Am alergat încolo şi-ncoace, am mers la concertul Roxette de joi, am ieşit la cumpărături, am mâncat în localuri chic, am cunoscut oameni frumoşi şi calzi, am hoinărit prin grădina botanică.

Ca să scriu cronologic, am avut următoarele activităţi:

– în primul rând cazarea: Hotel Capitol, în inima Clujului, la 3 stele, într-o cameră ok, cu toate facilităţile aferente categoriei sale. Fiind bine situat, dar şi uşor retras, am putut ajunge de acolo şi la Cluj Arena, noua bijuterie a Clujului în materie de arene sportive, dar şi la centrul pietonal sau la terasele din oraşul vechi;

– mâncarea: nu e bine să mergi la Cluj dacă ţii cură de slăbire! De la felurile principale (ciorbe, supe care sunt mult diferite de cele cu care eram obisnuit şi diferite în bine), până la deserturi care puteau concura în finala de la Masterchef, tot ce am mâncat acolo a fost la superlativ din punct de vedere al gustului însă în totală discordanţă cu tendinţa noastră de a o lăsa mai moale cu kilogramele cam vertiginos acumulate în ultima vreme… Astfel am experimentat la terasa Euphoria Biergarten (o locaţie aflată într-o casă veche, renovată, cu terasă imensă) nişte chestii care au zdruncinat serios încrederea noastră ca în Bucureşti ai avea un restaurant/terasă/grădină de un asemenea calibru…

 

 

 

 

 

 

– mall-urile (că au două), Pollus şi Iulius, au nişte preţuri care în Bucureşti nu există! Cum în prima seară am avut surpriza să fie vreo 12-15 grade in termometre şi cum noi, de la 40 de grade la umbră nu ne gândisem măcar să luam ceva mai cu mânecâ lungă la noi, am mers la shopping. Am găsit preţuri gen 15 lei un tricou cu mânecă lungă sau 60 lei un pulovăr subţire, ambele la SPRIDER, magazin de unde am făcut de fapt cumpărături de vreo 300 de lei care material au însemnat vreo 3 tricouri de primăvară-toamnă de fiecare plus o rochiţă pentru Ciupercutza…! Nu mai vorbesc de preţurile la încălţăminte sau mâncare că e clar, Clujul nu e în ţara asta!

– Belvedere – punctul cel mai înalt al oraşului de unde îi poţi admira panorama (seara este cel mai indicat să faci un drum până acolo), loc la care am ajuns ca nişte adevăraţi turişti ncunoscători – adică pe drumul cel mai anevoios posibil. Priveliştea e chiar frumoasă, am înţeles că sunt şi nişte terase faine care o facilitează, noi n-am ajuns la ele, dar poate data viitoare…

– oamenii: în afară de oamenii normali de pe stradă care îşi cereau scuze dacă te atingeau în timp ce treceau pe lângă tine, am ţinut să ne întâlnim şi cu ceva bloggeri. Am avut şansa astfel ca vineri seara să fim “adoptaţi” de Florica şi Zicu de la TVDece şi atraşi în obişnuita lor activitate de vineri seara de a închide o terasă din cartierul lor. Vă mulţumim dragilor, sunteţi exact cum ne-am imaginat ca sunteţi: deschişi, frumoşi, ageri la minte, ce mai, nişte minunaţi! I-am ratat la mustaţă pe Gaben cu soaţa şi pe Groparu, însă am cunoscut live pe Zăineasca şi Dragoş Mone, alături de perechile lor, oameni frumoşi, calzi, faini, pe care îi salut şi a căror companie mi-a făcut o deosebită cinste!

– Grădina Botanică: cea mai şi cea mai grădină botanică din Europa, un loc de pace, linişte, răcoare şi meditaţie, a fost lăsată la urmă, ca orice desert şi a meritat. Am văzut toate florile locale şi din lumea asta largă, am urcat şi am coborât treptele observatorului pentru a fotografia o varietate de verde dată de varietatea de copaci umbroşi, am fotografiat flori frumos mirositoare sau doar frumoase estetic, ce mai, ne-am clătit privirile şi ochi vreo două ore.

Cam atât pentru azi, am să revin aici şi probabil pe raluk.ro cu un review al concertului Roxette, dar asta mâine.

Mulţumim încă odată ghizilor noştri şi transmitem un La Mulţi Ani din inimă lui Răzvan! Să fii sănătos şi la fel de plin de viaţă şi de idei frumoase toată viaţa!

3 thoughts on “Un city break la… Cluuj!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.