Teme fierbinti

E plină actualitatea imediată de teme fierbinți. Unele împart lumea în tabere pentru ca celelalte să reamestece părerile și interesele și împarțirea să aducă alături persoane care se aflau pe poziții antagonice cu câteva ore înainte.

De la Roșia Montană sau problema câinilor maidanezi, încercând să vedem dacă am rezolvat celelalte probleme care ne afectează, ne jignesc sau ne deranjează, ajungem la concluzia că parcă suntem blestemați. Bucureșteanul (și nu numai el) trebuie să suporte mult mai mulți stimuli stricători de zen decât prevede legea.

Despre aceste probleme vreau să fac aici vorbire cu intenția de a face lumea să realizeze că nu numai că trebuie să scuipăm de trei ori în sân când ieșim din casă pentru a ne întoarce nealterați fizic. Drumul nostru prin oraș trece prin adevărate furci caudine. Iată-le, la liniuță:

– Lipsa locurilor de parcare (dacă nu ai loc de parcare în spatele blocului, rezolvarea acestei probleme este o provocare a fanteziei fiecăreia). Ea se propagă peste tot în drumurile noastre în oraș și își găsește rezolvare prin urâții de toată lumea parcagii. Sunt peste tot, păstoresc cele mai bune locuri de parcare, sunt pe mână cu poliția locală, sectoriștii, cu cine trebuie. Vrei să-ți parchezi mașina “pe locurile lor”?! Plătești! Dacă nu plăteștu destul sau nu plătești deloc riști să îți gasești mașina zgâriată sau să n-o mai găsești deloc!

– Cerșetorii. Sunt în autobuze, in malluri, pe stradă, peste tot! Nu poți să nu dai de ei într-o zi de alergătură prin București! Nu poți evita damful lor, nu poți să nu te întrebi cum nașii de pe RATB te coboară în șuturi dacă ai uitat să-ți validezi cardul de călătorie, atâta vreme cât ei sunt pretutindeni și bine-merci! Sunt mulți, de toate vârstele, mai violenți sau mai pașnici, dar, repet, MULȚI!

– Mașinile cu număr de Bulgaria. Am auzit de la un taximetrist că nu au niciun fel de asigurare majoritatea, iar cei ce au, o au la firme obscure de asigurări cu care niciun service nu vrea să lucreze. Să te ferească sfinții să te lovească un proprietar de vechitură bulgărească, ești bun de plată!

– Taximetriștii. E plin Bucureștiul de taximetre înregistrate în Ilfov și de taximetre pirat! În felul ăsta serviciile sunt de proastă calitate și modul în care ești tratat ca client nu are nicio legătură cu relația client-prestator de servicii.

– Străzile netrasate. Se spunea în primăvară pe toate posturile media că în București se va rezolva asta, că o firmă care a câștigat licitația trasării străzilor va începe acest proces imediat ce se vor opri ploile! De când n-a mai plouat zdravăn în București?! Câte străzi ați văzut trasate din primăvară până acum? Deja să se apuce acum e absurd, doar vine toamna care, se știe, e caracterizată prin… ploi!

Când am început să scriu articolul (e drept având ca idee de origine o sugestie a unei amice), am crezut că nu se va lungi atât!

Ei bine, mai am material pentru cel puțin încă trei!

Acum vă las, vă pup, mai revenim pe tema asta altădată, stați liniștiți, e o sursă inepuizabilă de idei de articole… 😀

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.