Performanta TVR

Știu că cele două cuvinte din titlu sunt declanșatoare de ridicări contrariate de sprâncene, dar vreau să dezbat acest subiect. Este vorba despre un mini-fenomen pozitiv și prin jungla de negativisme a zilelor pe care le trăim, semnalarea mi se pare oportună.

Așadar vorbim despre TVR, televiziunea noastră națională care ne dezamăgește zilnic cu programele sale și cu emisiunile prăfuite ce rezultă din niște creiere blocate în veacul trecut.

Se cheltuie bani la TVR aiurea, o știm cu toții, audiența este la pământ, totuși… Totuși TVR-ul are trei emisiuni care merg înspre vârful piramidei profesionalismului jurnalistic: Profesioniștii cu Eugenia Vodă, Garantat 100% cu Cătălin Ștefănescu și Biziday/Ora de business cu Moise Guran.

Dacă despre primele două emisiuni (emisiuni grele, deja tradiționale în grila TVR), am mai scris, iată că a venit rândul emisiunii lui Moise Guran spre a fi lăudată în paginile acestui blog.

Sezonul trecut, Moise Guran a avut ingrata sarcină să-și impună emisiunea într-un interval orar imposibil: 19:00-20:00, adică exact pe tronsonul în care ProTV și Antena 1 au emisiunile de știri principale ale zilei, tronson pe care rup la audiență. Ei bine, domnul Guran, la început timid, mai apoi din ce în ce mai îndrăzneț, s-a făcut auzit și lumea a început să îl prefere în multe rânduri știrilor sordide.

Așa se face că din acest sezon avem de luni până miercuri, de la ora 22:30 (omul a trecut testul și a fost mutat la o oră mai puțin nebună) emisiunea de actualitate economică Biziday, pentru ca joia, de la aceeași oră, să avem Ora de business în care formatul emisiunii se schimbă, aceasta devenind un fel de talk show cu un invitat, în dialog cu jurnalistul. Odată cu lansarea noului format suntem asigurați că joia nu va fi o emisiune de formă, ci că în cadrul ei vor fi invitați care chiar au ceva de spus în domeniul economic și de afaceri (ieri a fost prima mostră și se pare că se ține de cuvânt).

Avem așadar trei emisiuni la TVR, trei emisiuni născute din profesionalismul și pasiunea a trei oameni minunați, trei emisiuni cu un înalt grad de calitate jurnalistică, trei emisiuni cu care orice post de televiziune din lume ar putea cocheta. Nu mă sfiesc să spun din lume, am trăit momente speciale privind unele ediții ale acestor emisiuni, momente în care parti-pris-ul nu există, momente în care informația obiectivă este la rang de principiu, momente în care, cu o mică licărire în ochi mi-am spus că poate mai avem o șansă…

Bravo, TVR!

Hai, v-am pupat! 🙂

One thought on “Performanta TVR

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.