Rosia Montană: de ce RMGC?!

Scriam ieri că nu vreau să mă bag în subiectul Roșia Montană, dar nu vreau sa stau de tot de-o parte.

Așa că, deși nu sunt 100% informat despre subiect și rugând onorat-audiența să țină cont de asta, am și eu o mică-mare întrebare pe care mi-au tot adresat-o cunoscuți de-ai mei, pe care mi-am adresat-o și eu mie, întrebare la care nu am știut răspunsul: de ce e nevoie de RMGC la Roșia Montană?!

De ce eu, ca stat, mă mulțumesc cu un amărât de 6% din ce se extrage plus ceva taxe pe cere RMGC nu e sigur că le va plăti, în loc să exploatez singur 100% din zăcământ?!

Nu avem ingineri geologi sau specialiști în minerit?! Nu cred!

Nu avem utilaje cu care să facem asta?! Nu cred, cu bani cumperi orice în ziua de azi!

Nu avem bani sa susținem economic exploatarea?! Dar bani pentru proiecte niciodată finalizate cum știm să împrumutăm și pentru a exploata aur (o “marfă” dintotdeauna vandabilă și o moneda de schimb universal-valabilă) nu suntem în stare?!

Nu ne lasă UE să exploatăm de capul nostru?! În cazul ăsta UE nu ne vrea binele și atunci ce rost are să rămânem în această Uniune?!

N-am avea cui vinde aurul?! Nu cred!

Atunci de ce n-o facem noi frate?! De ce trebuie sa vină un străin și noi să ne felicităm că am scos de la el 6% partea noastră în loc de 5% sau 4%?! Aici nu înțeleg defel! Mie aici mi se rupe filmul! Cum adică, tu vii la mine-n sufragerie, îmi faci praf covorul și parchetul, iar eu nu numai că nu mă supăr, dar nici nu-ți cer să acoperi decât 6% din pagubă! Pentru că așa-s eu, mai debil din naștere și nu vreau să te superi pe mine, nu care cumva data viitoare când mai ai drum prin cartier să nu treci să-mi spargi setul de pahare din cristal de Bohemia pe care le-am moștenit de la bunica!

Țară condusă de idioți și de șpăgari, țară condusă de infractori și de păcătoși incompetenți care pentru șmecherii de-afară sunt adevărată mană cerească pentru că nu numai că se vând, dar se vând și ieftin!

Că până la urmă nu-ți zice nimeni să nu fii curvă dacă asta ți-a fost scris să fii, dar măcar fii curvă de lux, nu centuristă plagiatoare!

Hai, v-am pupat că m-am înfuriat! 🙁

 

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.