Premiile Gopo 2012

Am urmărit aseară, ca orice împătimit de film de pe la noi, a şasea ediţie a Premiilor Gopo.

Nu am cuvinte prea bune pentru ceea ce am văzut live pe PRO Cinema, am să înşir mai jos criticile mele, deşi de la tribună e uşor să critici…:

– de şase ani se chinuie să găsească o locaţie. Deşi la Wilbrook unde s-a ţinut aseară părea a fi ok la început, sala meschină ce ni s-a înfăţişat odată cu începerea propriu-zisă a spectacolului a aruncat însă în aer efortul unei echipe întregi;

– pe covorul roşu au fost Amalia Enache şi băieţică ăla de la Poveştiri, de pe Acasă. Lăsând la o parte pantalonii-fustă de samurai purtaţi de amfitrion (totuşi, eşti la o gală unde dress-code-ul este smoking, nu la vreo prezentare futuristă de modă la Paris), Amalia Enache părea singura care ştie cât de cât cu cine şi despre ce vorbeşte. Solcanu a fost timorat, l-a intervievat pe CTP şi l-a numit întâi critic de film apoi critic de teatru, verva cu care a făcut succes alături de Cabral pare să-l părăsească atunci când nu are un prompter în faţă. Au ratat venirea unor nominalizaţi pierzând interviuri cu ei în detrimentul unor necunoscuţi pentru public. Aici nu ştiu dacă e vina lor sau a planificării sosirilor la eveniment.

– sala, cum am spus, meschină. Scena mică, înghesuiala mare. Andi Moisescu a părut singurul ce se poate descurca acolo, dar c-o floare… Am avut parte de bâlbâieli de genul: cei ce prezentau nu ştiau pe unde să iasă după înmânarea premiului, cei ce luau premiul veneau greu din sală datorită lipsei de sistematizare a acesteia, după ce ridicau vreun premiu, câştigătorii, care mi s-au părut total blazaţi şi aduşi cu forţa, plecau către unde îi tăia capul.

– au fost momente aiurea, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost câştigat ce cea ce urma să prezinte următorul premiu şi a venit de nicăieri surprinsă, total nepregătită şi cu plicul pentru premiul ce urma să îl prezine în mână, de parcă o chemase o vecină la taifas la poartă! S-a dat rasol la prezentarea fragmentelor din filmele în care apăreau diferiţii nominalizaţi, pur şi simplu s-au folosit trailerele de pe Youtube, nu s-a montat nimic special pentru gală, au fost filme nominalizate sau nominalizaţi care nu au fost prezentaţi prin trailer. Deci aşa cum vă spun: au fost să zicem cinci filme nominalizate la o categorie, am văzut trailere doar pentru trei!!! Vă daţi seama că se putea bănui că respectivii neamintiţi nu vor câştiga nimic! HAOS!

– premiul pentru cel mai vizionat film al anului trecut a fost luat de Naşa, o comedioară cu accente cocalareşti greu de digerat de către un om care are pretenţii în ale cinematografiei.

– am avut parte de un câştigător pentru cel mai bun film, Aurora, ce mi-a lăsat un gust amar. Dacă l-aţi văzut, ştiţi despre ce vorbesc, dacă nu, n-aţi pierdut nimic, nu vă recomand nici măcar să îl luaţi de pe torenţi, aţi pierde aproape 2 ore din viaţă în van…

– am asistat la discursuri jalnice sau inexistente, am văzut oameni care nu se-aşteptau să câştige şi nu aveau nimic pregătit, am văzut cum pe scenă veneau să ridice statueta alţi oameni decât cei ce câştigaseră însă organizatorii credeau că sunt adevăraţii câştigători!

Obositoare prin stângăcii această gală, mai ales după ce am văzut integral Oscarurile…! Nu spun să facem exact ca acolo, e greu, au în spate decenii de experienţă, însă o mai mare atenţie acordată detaliilor se putea acorda. Pentru că PRO Tv – ul poate să acorde atenţie detaliilor, vezi MasterChef, Românii au talent sau Dansez pentru tine. Sunt singura televiziune din România care puteau organiza aşa ceva, însă aseară au dat un mare rateu!

Păcat, chiar aveam speranţe că acest eveniment ne va recomanda afară pentru ştaiful pe care îl putem da unei asemenea sărbători a filmului.

Desfăşurarea minut cu minut a galei şi mici bârfe de culise veţi găsi pe RALUK.RO. Acolo veţi găsi şi lista completă a câştigătorilor.

Sursa foto.

7 thoughts on “Premiile Gopo 2012

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.