Îmi pare rău, nu vă pot lua…

…a spus un taximetrist la 6 (şase!!!) clienţi care au vrut să se urce în maşina lui în decurs de douăzeci de minute marţi seară în faţa magazinului Unirea.

O aşteptam pe Ciupercutza, am ajuns de fapt mai devreme, şi nevrând să mă învârt prin zonă, am stat involuntar în preajma taxiului cu pricina.

Omul nu lua practic clienţii respectivi nu pentru că aceştia mergeau în partea cealaltă a Bucureştiului. El stătea în Drumul Taberei şi doi dintre ei au vrut să meargă spre Militari, şi tot nu i-a luat! Şi o cursă Unirii – cartierul Militari e o cursă bună în Bucureşti! Ca să nu mai spun că din Militari până în Drumul Taberei e o aruncătură de băţ…!

Pe mine nu mă mai enervează de mult idioţi d-ăştia care refuză curse doar pentru că respectivele curse nu-i mai lasă pe ei acasă, dar să refuzi şase clienţi la o oră când, datorită câtorva picături de ploaie, nu mai găseai taxiuri nici dacă dădeai cu tunul, mi se pare că e de domeniul retardului.

Pentru că de retard trebuie să fie vorba aici. Cât să fii mă de nesimţit şi să nu-ţi asumi meseria pe care de bunăvoie ai consimţit s-o faci?! Câştigi puţin? Apucă-te de altceva! Du-te şofer pe tir sau pe maşina de gunoi, sau acolo deşi se plăteşte mai bine e mai mult de muncă? Nasol, unde e cu muncă e mai greu de boierii noştrii de taximetrişti care mai nou după ce le plăteşti cursa, dacă le dai şpaga de rigoare, îi vezi că îşi fac calculul în cap să vadă dacă te încadrezi în marja acceptabilă…

Aşa-i românul, dacă are nu-i ajunge, dacă n-are se vaită că nu-i dă statul.

D-aia se apucaseră ăia de la o firmă de taxiuri nesimţită din Bucureşti, (da, firma aia cu exclusivitate pe aeroporturi, nu-i dau numele aici din dispreţ!) să aducă negrii din Africa pentru a-i angaja şoferi de taxi aici! Faza e că ăia nu au rezistat, şefii lor au crezut că dându-le GPS-uri pe mână şi 100 de dolari pe lună ăia o să răscolească vitejeşte capitala noastră dragă!

Pe naiba, au făcut-o de oaie şi n-au mai ştiut cum să se întoarcă la Congo-ul lor democrat şi popular, lăsându-ne pe noi cu taximetriştii pe care ni-i merităm! Pentru că, revenind la tema postului, mi se pare că ei nu au voie să refuze curse, dar cum noi nu îi reclamăm la Protecţia Consumatorului, ei continuă să facă aşa cum îi taie capul, şi deci ni-i merităm! 🙂

Hai, v-am pupat! 😉

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.