Therme Bucuresti

Am auzit de minunile numite izvoare termale din nordul Bucurestiului de ani buni. Intr-o vreme si Elena Udrea mi se pare ca a mentionat aceste izvoare, ca pe o viitoare atractie turistica a Bucurestiului. Pe la jumatatea anului 2015, zvonurile au inceput sa prinda contur si sa se materializeze in comunicate de presa.

In data de 29 decembrie am fost invitati si noi, ca agentie de turism, la un mic tur privat in avanpremiera deschiderii din 14 ianuarie.

Avem deci therme in Bucuresti! Si nu orice fel de therme, ci unele dintre cele mai frumoase, si – spuneau gazdele noastre – mari de acest fel din Europa. Conceptul este imprumutat din Germania, loc unde acest tip de relaxare sanatoasa este foarte pretuit. Investitia a insumat 50 de milioane de euro, in apropiere urmand ca in doi ani sa apara si un hotel de cinci stele.

Hai sa o luam cu intrarea si cu explicatiile pe care le-am primit si noi inca de la primul pas in imensa receptie.

In primul rand, ca locatie, Therme Bucuresti se afla in Balotesti, la doar 3 km de Aeroportul Henri Coanda. Din DN 1 se face un drum asfaltat la dreapta pana in parcarea lor cu o capacitate de 1500-1800 de locuri:

Intrarea se face intai intr-un fel de atrium care gazduieste receptia unde fiecare vizitator primeste o bratara de cauciuc. Bratara are un cip de proximitate, folosit in interiorul thermelor ca instrument de acces sau de plata.

Prima surpriza placuta o constituie vestiarele. Materialele din care sunt facute, finisajele, corpurile de iluminat sau usile de la vestiare sunt de cea mai buna calitate, aduse cu grija de peste mari si tari si asamblate pentru a da fiecarui vizitator un sentiment de lux dar si de tihna.

Urmeaza prima sala mare, Galaxy, cea destinata familiilor cu copii. Este cea plina de topogane, piscine si piscinute, toate alimentate din izvoare termale subterane. Apa in toate bazinele din Therme are intre 30 si 34 de grade, nu contine clor si, fiind bogata in saruri si substante minerale, este extrem de benefica organismului.

Pentru ca, nu v-am spus, Therme Bucuresti nu este un strand. Therme Bucuresti este un loc in care sanatatea, miscarea si distractia sunt pe primele locuri datorita efectelor pozitive pe care aceste ape le au asupra organismului.

Din sala dedicata familiilor cu copii se poate ajunge in cea de-a doua incapere a thermelor, cea dedicata doar adultilor. Aceasta este un paradis luxuriant umbrit de 500 de palmieri naturali, saditi si cultivati in conditii speciale, in sere din Olanda, apoi adusi si saditi cu grija in interiorul thermelor. Piscina principala este dotata intr-o latura a sa cu doua bazine-jacuzzi. Aici, ca si in sala de dinainte, sezlonguri si suporturi pentru prosoape de toate dimensiunile sunt asezate printre palmieri sau pe marginea piscinelor. In afara de piscina principala, aici se mai afla patru piscine mai mici, cu urmatoarele caracteristici: Aromaterapie, bai sarate de la Marea Moarta, bai cu litiu si bai cu calciu si magneziu.

Tot aici, in asa numita zona The Palm, se afla Sauna Rainforest, un fel de sauna cu pereti din sticla in incinta careia veti fi tratati ca sultanii! 🙂

Din piscina principala se iese in exteriorul cladirii in alta piscina care are alaturi si un crazy river (un fel de rau involburat pe care esti invitat sa te aventurezi in colace mari), ambele cu apa calda.

Toata incinta numita The Palm este garnisita cu flori tropicale si dispune de cel mai mare tavan retractabil din Europa, cel care odata retras va transforma thermele intr-un loc ideal pentru plaja.

Din The Palm ai acces catre cea mai exclusivista zona a thermelor: Elysium. Aici rasfatul se intensifica: ai la dispozitie camere de masaj unde poti beneficia de masaje profesionale asigurate de maseuze din Thailanda, Bali si Romania, ai 6 saune diferite prin amenajare dar si prin aromele emanate. Cea mai impresionanta mi s-a parut sauna sarata ai carei pereti sunt captusiti cu blocuri de sare de Himalaya!

Aceasta sectiune dispune de un restaurant a la carte, de o generoasa terasa exterioara, precum si de avantajul ca, odata ce ai platit acces in aceasta zona, ai acces neingradit pe intreg teritoriul thermelor.

Cam acestea sunt primele impresii de la Therme Bucuresti. Tarifele defalcate pe zone sunt aici, la fel cum detalii suplimentare referitoare la diferitele facilitati se afla aici.

Hai, v-am pupat! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.