Star Wars VII: The Force Awakens Review

Am fost vineri seara la mult asteptata continuare a filmului copilariei mele! Am avut emotii: daca nu e la fel de bun ca episoadele IV, V sau VI? Daca e mai slab decat episoadele I, II sau III? Dupa vreo ora de film puteam sa spun: e bun, e mai bun decat am sperat! Dupa terminarea sa am spus: WOW!

Si asta datorita faptului ca filmul, in afara de ceea ce ofera fanilor sai (continuarea firului epic, triumful binelui asupra raului), ofera o poveste perfect compatibila oricarui pentru-prima-oara-privitor al vreunui episod din odiseea Star Wars. Pentru ca in cei 38 de ani cati au trecut de la lansarea primului Star Wars, nu se poate sa fie un om dintr-o tara cu apa calda care sa nu sa fi auzit macar in treacat de Vader, Printesa Leia, Luke Skywalker, Han Solo, R2-D2 sau C-3PO!

Avem in acest nou episod Star Wars de toate: eroi vechi, eroi noi, Forta, sabii laser, lupte aeriene si terestre, comic de situatie, tragism, efectiv de toate. M-am ferit sa citesc vreun review inainte de a vedea filmul, am aflat doar ca la avanpremiera pentru presa de la New York jurnalistilor li s-a impus tacere totala (n-au avut voie sa spuna unde merg, au semnat contracte-beton de confidentialitate, li s-au confiscat telefoanele la intrarea in sala de spectacol). Am retinut un singur comentariu al unui jurnalist care a spus ca s-a emotionat, a lacrimat, a ras, s-a bucurat, s-a intristat, toate aceste trairi in timpul filmului! Am fost putin sceptic, sincer, dar asta pana in momentul in care am trait si eu absout fiecare dintre aceste stari!

Nu e un film usurel, a fost un film realizat sub o imensa presiune (citeam ca majoritatea componentilor echipei de productie a lucrat cu o mare ghilotina asupra capului: “daca stricam povestea Star Wars?!”), are de toate, se leaga excelent de povestea anterioara si, mai ales, lasa loc pentru anuntata urmare din mai 2017!

Sa mai vorbim de incasari? Chiar sambata dimineata publicatiile de la Hollywood raporteaza incasari-record de aproximativ 255 milioane $ numai in Statele Unite! Asta la un buget aproximativ de 200 de milioane $!

Cu detalii continui AICI.

Hai, v-am pupat! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.