Taximetriștii și iPhone 5

De când s-a anunțat apariția iPhone 5, nu trece o zi de la Dumnezeu fără să apară pe toate canalele de toate felurile (bloguri, presă online sau presă scrisă) un nou filmuleț generat de cei ce contestă noul gadget sau de cei care îl apără.

La fel mi s-a întâmplat ieri într-un taxi. Taximetristul, un bărbat tânăr, pe la 35 de ani, văzând că vorbesc la telefon, l-a recunoscut ca model (cum l-o fi mirosit ca e iPhone 4 și nu iPhone 4S nici acum nu-mi dau seama) și a început prin a-și clarifica poziția: “sunt fan Apple” a spus el.

I-am replicat politicos că nu sunt genul războinic și că și dacă ar fi fost fan Samsung mi-aș fi continuat drumul cu el și nu aș fi ales calea veșnicelor polemici referitoare la supremația pe care încearcă să și-o adjudece cei doi giganți.

Am părerile mele, nu le schimb așa ușor, sunt bazate (zic eu) pe unele experiențe personale, așa că nu-s bun de mușteriu în ale controverselor de acest fel.

Tot drumul de la Piața Alba Iulia și până la Piața Romană (Tomatino, nu e drum de făcut în 20 de minute pe jos, ai intuit tu bine la ultima-ți vizită 🙂 ), am discutat despre ce are nou iPhone 5 și cum el mă sfătuiește să-mi vând actualul telefon pentru că diferențele de performanțe sunt mari și vizibile.

Eu m-am rezumat la a-i mărturisi că nu am a mă plânge deocamdată de actualul telefon și că nu văd cumpărarea unuia nou ca pe un lucru obligatoriu, dar el a ținut să-mi mărturisească imediat: “eu mi-am vândut săptămâna asta iPhone-ul 4 cu 8 milioane și m-am înscris pe o listă de așteptare pentru 5, abia aștept să îl primesc”! Și, evident, puțin contrariat, l-am întrebat la ce preț îl ia. Îmi răspunde nonșalant că la 600-700 de dolari, nu știe exact!!! Pentru că omul nu stă să aștepte ofertele operatorilor români, el îl comandă direct de la sursă, necodat!

Trec peste lipsa nanosimurilor din oferta operatorilor noștri, trec peste faptul că tehnologia 4G va fi funcțională abia din ianuarie 2013 în România (și nu știm încă la ce parametrii, din moment ce nici cea 3G nu atinge perfecțiunea pe meleagurile Mioriței), trec deci peste detalii de acest gen dar peste unul nu pot trece: pentru ce mama dracului îi trebuie unui taximetrist iPhone 5, și încă repede?!

Nu face parte dintre cei ce zilnic ni se plâng nouă, clienților, că abia au ce pune pe masă și că “ăștia cu planul ne-au luat și pielea de pe noi”?! Nu sunt cei care te înjură vârtos dacă lași sub 10% bacșiș?! Au bani pentru un abonament minim de 140 de lei pe lună?!

Pentru că dacă răspunsul la cele de mai sus este “nu”, atunci eu unul mă alătur celor ce-i înjură pe ei ca și pe aceia care au iPhone în rate sau pe cartelă. Un astfel de gadget, la fel ca și iPod-ul sau MacBookAir-ul sunt statement status-uri, sunt obiecte must have pentru oameni ce le folosesc cu adevărat în rutina lor zilnică și nu pentru a se afișa cu ele în cafenele, pentru că orice imagine cred ei că ar putea salva despre jalnica lor existență, în momentul interacțiunii cu un păcălit de aparențe se vor da pe față.

Și-apoi ce folos că ai ultimele gadgeturi dacă ele sunt o poleială falsă și dacă ele sunt procurate după ce te-ai îndatorat la bancă sau dacă nu ai habar să le folosești la capacitate maximă (pentru că, la fel ca SUV-urile conduse de pițipoance, gadgeturile pot face mult mai multe decât cred și știu astfel de posesori că fac…).

Hai, v-am pupat! 🙂

Sursa foto.

2 thoughts on “Taximetriștii și iPhone 5

  1. E usor sa vezi diferenta dintre un iPhone 4 si 4s: cel vechi are liniuta aia neagra sus. Ma rog, daca omului ii place iPhone 5, bravo lui ca poate merita. Si eu mi-l iau.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.