Seriale romanesti pe HBO – Umbre: asa nu!

Dupa o campanie grea pe bloguri si in Social Media in general, am reusit sa vad si eu duminica seara un episod din Umbre, ultima productie HBO Romania.

Tin sa precizez ca am vazut pe sarite si cate putin din celelalte doua productii din ultimii ani, anume In deriva si Ramai cu mine.

Concluzia dupa un episod de Umbre: groaznic, jalnic, cocalaresc, exemplu de asa nu pe toate planurile (de la joc actoricesc la regie sau scenariu).

Nu ca in celelalte am fi avut prestatii de Oscar, insa macar un Marcel Iures inconjurat de o echipa de tineri merge altfel decat Serban Pavlu in aceleasi conditii.

La capitol regizoral am o singura comparatie graitoare, zic eu: in timp ce in Ramai cu mine avem o coloana sonora impecabila furnizata de cei de la Byron si niste imagini de te fac sa te indragostesti iremediabil de Bucuresti, in Umbre am asistat cu stupefactie la proiectarea umbrei cameramanului pe fata unui actor sau la manele compuse de fiul lui Mircea Dinescu!

Nu, nu am vazut primele 4 episoade si nu o sa vad nici vreun alt episod de aici incolo, insa nu mi se pare ca cei de la HBO Romania au urmat un trend ascendent. Si asta e pacat, tinand cont de faptul ca dispun de o putere financiara si logistica mai mare decat oricine de pe la noi…

Hai, v-am pupat! 😉

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.