Nominalizările la Oscar 2013, astăzi Life of Pi

Life of PiAm văzut Life of Pi în 3D. Este un film impresionant, cu o desfăşurare de forţe la nivelul post-producţiei impresionantă. Şi pe deasupra mai are şi un scenariu bun!

Life of Pi este povestea vieţii unui băiat din clasa medie indiană care, plecat împreună cu familia sa din India spre Canada în căutarea unei vieţi mai bune, naufragiază în urma unei furtuni groaznice.

Ca şi viaţa, povestea lui Pi poate fi privită şi interpretată în cel puţin două moduri. El alege ca principală interpretare pe aceea în care actorii principali ai naufragiului sunt el, o zebră, o hienă, un urangutan şi un tigru.

Dar în primul rând filmul mi-a transmis o stare de liniște specific indiană, mustind a stare transmițătoare de pace interioara cum de mult n-am mai experimentat.

Filmul e bun, are de toate, de la dramatism până la ironie, de la naivitate până la senzualitate.

Nu am ce-i reproșa, merită să fie între nominalizații pentru cel mai bun film la Oscar, deși nu îi dau șanse în fața poveștilor mai vechi sau mai noi cu clădirea Americii zugrăvite în Lincoln sau Argo.

Merită deasemenea să fie menționată prestația actorului din rolul principal, pecum și munca titanică ce cred că a fost depusă în cadrul post-procesării, muncă ce a reușit să aducă veridicitate unor scene dincolo de închipuirea privitorului. E un film îndrăzneț, curat și cu mentalitate de învingător ce trebuie – într-un fel sau altul – să rămână în istoria cinematografiei, deci mergeți de-l vedeți!

Hai, v-am pupat și vă las cu trailerul:

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.