Filmul Usturoi

La începuturile mele bloggeristice, ajutat de Ciupercutza, a trebuit să descopăr blogosfera a cărei mică parte visam să ajung şi eu odată.

Printre recomandări a fost un blog, groparu.ro are el adresa de veveveu, şi ca mică descriere a lui, Ciupercutza mi-a spus: e scris de un tip din Cluj, cu o scriitură foarte frumoasă şi cu un ton foarte şugubăţ, o să-ţi placă!

De atunci, din 2010, îl citesc pe Groparu zilnic şi l-am şi întâlnit în persoană în vreo două rânduri la diferite evenimente bloggeristice. E un om serios si profesionit în ale bloggingului dar care e, sau mai exact era, măcinat de o veche dorinţă: să facă un film cândva, în viaţa asta a lui.

Şi cu economiile lui, cu ajtorul prietenilor, pe un scenariu şi o idee proprie, Groparul nostru a terminat filmările undeva pe la începutul lui decembrie 2012.

Are şi trailere, ca otice film care se respectă, le găsiţi aici, adică pe pagina dedicată filmului.

Acum, ce nu ştie lumea largă, un film, după ce e filmat, intră la montaj/post-procesare. Şi aici începe să pape bani. Bani pe care al nostru om de ispravă începe să-i cam considere rara avis apropos de filmul sufletului său.

De aceea, întru susţinerea proiectului său, există posibilitatea ca fiecare să doneze după cât îl lasă buzunarul. Modalitatea e simplă, am urmat-o şi eu, în cinci minute banii de la mine erau în contul filmului.

Nu trebuie să donaţi marea cu sarea, trebuie să spuneţi şi altora şi, dacă fiecare donează un pic, vom fi mândri că un film al unui om simplu şi talentat a apărut la festivaluri internaţionale şi cu ajutorul nostru.

Aşa ca, iată link-ul şi purcedeţi! Aveţi acolo, în partea de jos, “support now”, nu vă fie teamă, puteţi dona oricât!

Totodată, Cristian Manafu şi Victor Kapra au o ofertă mai consistentă pentru cei ce doresc să doneze sume mai mari de bani, iată-le ofertele aici şi aici.

În același avânt revoluționar, doi dintre cei mai bine cotați bloggeri (Manafu și Chinezu) au avut o idee și mai și: ca fiecare din bloggerii care vor scrie despre această ispravă gropărească să se înscrie aici. Cu lista tuturor celor ce au scris cei specificați la începutul acestui paragraf vor merge la un sponsor care va avea probabil bunăvoința și putirința să definitiveze efortul pecuniar al blogosferei.

Hai, v-am pupat! 😉

4 thoughts on “Filmul Usturoi

  1. Tare mult imi place mie cand blogosfera este unita si intinde o mana de ajutor celor care au nevoie. Eu cu banii stau tare prost, dar am dat un share pe facebook pentru groparu, care mi se pare unul dintre cei mai ok bloggeri din online-ul romanesc. Sunt mandra de ceea ce a facut, de parca as fi contribuit si eu la asta. :)) Daca mai pot face si altceva pentru el… Doar sa imi spuneti si sunt gata. Dar bani sa nu imi cereti! :))

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.