Google+ versus Facebook

În săptămânile din urmă Social Media a fost bulversată de apariţia unui nou competitor pe piaţă: Google+. Este un fel de Facebook, chiar are faţă asemănătoare, are câteva noutăţi în sensul că se bazează pe existenţa unor cercuri/grupuri în care îţi organizezi contactele, integrează toate aplicaţiile existente în portofoliul Google (Gmail, Youtube, Picassa etc.). Mai mult, spre deosebire de Facebook, dacă adaugi un prieten in Google+, ala nu vede in mod obligatoriu wall-ul tau, ci doar tu pe al lui. Pentru ca si el sa il vada pe al tau, trebuie sa te adauge (dacă vrea) şi el într-unul din cercurile lui. E ca la Twitter, nu oricine te urmăreşte pe Twitter este obligatoriu urmărit de tine.

Nu am căderea sau intenţia de a face un review profesionist al noului venit, dar sincer, nu înţeleg ce se vrea cu el.

Adică ce se vrea înţeleg, nu înţeleg cum se aşteaptă ei ca eu, utilizator de Facebook simplu, cu să zicem o medie de 200-300 de prieteni, să mă apuc acum să mut tot borhotul pe tarlaua nou-creeată.

Pe bune, mi-e groază să mă gândesc să fac mutarea asta, numai gândul ăsta îmi taie din avântul original dat de noutate. Bonus că în aceste momente de început poţi avea acces la el doar pe baza unei invitaţii primite din partea unui membru.

Am folosit o asemenea invitaţie şi am cont, dar sentimentul de deja-vu al începuturilor mele în Facebook mă face să amân explorarea sa mai amanunţită.

Sunt curios: dacă voi aveţi cont, consideraţi că nu vă ajunge Facebook şi vreţi altceva? Cât timp liber aveţi în acest caz fraţi români?! Dacă nu aveţi cont, daţi-mi un mail, vă pot face eu o invitaţie şi vorbim dup-aia.

Mă întreb care vă sunt părerile, vi le aştept în comentarii, poate mă faceţi să-mi schimb optica. Şi nu, nu-mi spuneţi că se înţelege bine cu Androidul, sunt iPhone&BlackBerry user!

Hai, v-am pupat, vă aştept să mă citiţi şi mâine! 🙂

Sursă foto.

5 thoughts on “Google+ versus Facebook

 1. ‘ai satz raspund eu, ca sunt mai liber decat colegii. privesti dintr-o perspectiva gresita daca crezi ca te muti pe google+ pentru ca nu-ti mai ajunge facebook. dimpotriva, te muti pe google+ daca facebook ti-a ajuns pana peste cap. facebook este foarte invaziv. facebook sucks. google se anunta ca o platforma decenta unde sa vezi cand ai timp si chef ce traznai mai spun prietenii tai. in plus se integreaza cu aplicatiile pe care eu deja le folosesc. mie nu-mi trebuie facebook. eu n-am nevoie sa fiu prieten cu tot internetul. eu am putinti prieteni, si inca cateva cunostinte. va anunt eu cand vreau mai multi!

 2. 200-300 de prieteni? Wow, si zici ca e o medie?
  Drept sa iti spun eu intru pe Facebook din curiozitate, sa ma uit la pozele altora, dar o chestie nu imi place: de ce trebuie sa primesc eu invitatii de a fi prieten cu toti prietenii prietenilor? Nu ii cunosc, nu ma cunosc si basta. Asta o fi principiul unei retele de socializare, dar ca sa socializez pot sa ies din casa si sa intalnesc persoane interesante (sau nu).
  Iar cu Google+ nu esti obligat sa iti muti toti prietenii acolo, poti sa clasezi doar persoanele cu care ai interese comune, pasiuni, etc. Si FBul are o optiune de Grupuri si nu mai stiu eu, dar parca nu este atat de bine pusa in valoare. Google+ cred ca vizeaza persoane care vor sa ramana cu prietenii lor si numai cu prietenii lor. (ma rog, sper ca ai inteles)
  Personal, interfata Google+ mi se pare mult mai “curata” (poate pentru ca este la inceput).
  Dar… daca ar fi sa votez intre una sau alta, nu as alege niciuna. Voilà.

 3. Pe scurt, Google+ se pare că îţi respectă mai mult dreptul la intimitate şi, în general, dreptul de a decide. Eu aş vrea să primesc o asemenea invitaţie şi te rog pe tine să mi-o trimiţi, fiindcă ţi-am citit comentariul de pe blogul lui Andrei Dobra, referitor la profesori. Mi-a plăcut foarte mult ce ai spus despre mama ta, aşa ar spune şi fiul meu despre mine dacă ar scrie pe bloguri. Îşi doresc numai bine, ţie şi părinţilor tăi !

 4. Parerea mea… Google+ sucks 4 the moment. Cel putin pana acum nu m-a dat pe spate cu nimic. Facebook are o baza solida.

  Celor care se plang de incalcarea dreptului la intimitate le reamintesc ca tot ce tine de furnizarea unei adrese de e-mail sau nume este o gaura in privacy-ul lor. Si asta se intampla pe orice site te inscrii. Gogoasa cu intimitatea este pentru naivi. TU alegi cat de anonim vrei sa ramai. Cand devii social pe o astfel de platforma accepti ca trebuie sa furnizezi date reale pentru a putea sa fii de gasit de catre cunostinte. Ori daca tu te vei numi Donald Duck, stii clar ca nu ai pretentia sa te gaseasca colegii de liceu.
  Crezi ca G+ va merge pe ochi frumosi in combinarea aplicatiilor externe? Nu. Pentru ca a autoriza un cont cu datele din Google, e nevoie de date reale. Ori tu deja ai furnizat date reale la Google.

  Platforma tehnica nu m-a dat pe spate la G+, cu toate ca in alte directii ei dicteaza trendul.
  Eu cred ca este prematur sa vorbim despre G+ ca despre o mare realizare care bate FB fara sa fie lansat oficial.
  Nu neg faptul ca am incredere in goagăliști ca vor dezvolta ceva care sa rupa FB-ul. Au un background mai bun si forta mai mare.
  Dar mai avem de asteptat si zic sa ne bucuram de FB, caci numai acolo mi-am reintalnit 80% din vechii prieteni/colegi (inclusiv pe tine, daca nu ma insel).

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.