Filme si seriale de vazut in decembrie

În primul rând, dragilor, luna asta ar cam trebui să ne așteptăm să apară nominalizările la Oscar 2014, eveniment care va avea lor la Los Angeles în 2 martie 2014. Dintre cele apărute până acum la noi în cinematografe și care în același timp au șanse la nominalizări, voi enumera ce am văzut eu:

  • The Buttler: un film excelent, cu Forest Whitaker și Oprah Whinfrey în rolurile principale, ar putea aduna nu doar multe nominalizări cât și statuete, părerea mea. E de văzut neapărat!
  • Captain Phillips: un film îngrijit, cu un Tom Hanks bun care are șanse la nominalizare.
  • Inside Llewyn Davies: un film al fraților Cohen despre viața unui boem cântăreț de muzică folk american. Bunicel, cu șanse de nominalizare S-ar putea, din cauză că eroul e mult mai notoriu pe plaiuri americane, să impresioneze altfel acolo comparativ cu restul lumii. Alt motiv nu văd pentru nominalizare, dacă ea se va materializa.
  • Gravity: un film foarte bine făcut cu o Sandra Bullock într-o formă fizică de puberă. Deși a iscat multe controverse de natură tehnică, filmul a fost foarte apreciat peste ocean și are șanse mari la cel puțin un Oscar pentru efecte speciale dacă nu mai mult.
  • Blue Jasmine: candidatura depusă de către Woody Allen la Oscar 2014. Un film bun, deștept, care cere atenție și care abundă de măiestrie regizorală. Va fi nominalizat probabil la cel mai bun film și cea mai bună regie. Să vedem cu ce se va alege…

Lăsând Oscarurile sau pe cei ce speră la ele la o parte, iata câteva din filmele văzute de mine luna asta și părerile, evident subiective, ale subsemnatului despre ele:

  • Dom Hemingway: un film de evitat chiar și dacă nu aveți ce face! Deși Jude Law joacă foarte bine, întreaga intrigă a filmului n-are cap, coadă și nici fundament.
  • Avocatul: am scris deja despre el, nu mi-am schimbat părerea. Totuși, deși e un film slab, tot e de văzut față de Dom Hemingway.
  • The Hunger Games: Catching Fire: bunicel, n-ai însă de ce-l vedea dacă nu ai văzut prima parte. E ca și cum vezi episodul doi din trilogia Stăpânul Inelelor și-atât. Dacă însă ai văzut prima parte, vei pleca de la el un pic dezamăgit: felul în care s-a terminat prima parte parcă promitea mai mult. Și nu mă refer la firul epic, acesta era clar definit în carte, mă refer că poate, cu mai multă inspirație, ar fi reușit să capteze aspecte mai catchy.
  • Homefront: ultimul film al lui Jason Statham ne face să exclamăm visători: “Unde ești tu Jason cel din Cranck sau din Curierul?!”. Filmul e sec, plin de rezolvări violente și fără stil ale unor situații clișeistice. Nu tu originalitate, nu tu ștaif, nimic din ce ne obișnuise Statham să vedem în filmele lui. Păcat.

Trecând acum la seriale, în afară de deja consacratele The Big Bang Theory, Anger Management, Two and a Half Men, Homeland, Breaking Bad, The Walking Dead sau Suits, nominalizările din acest an de la Golden Globes mi-au mai atras atenția asupra lui Brooklin Nine-Nine, nominalizat la “BEST TELEVISION SERIES – COMEDY OR MUSICAL”, o comedioară cu întâmplări din viața unei secții de poliție newyorkeze care are doar un sezon dar care promite.

La filme de văzut ar fi The Hobbit: The Desolation of Smaug, Last Vegas, și poate Delivery Man dintre cele ce sunt la acest moment in cinematografe și The Wolf of Wall StreetSaving Mr. BanksThe Secret Life of Walter Mitty12 Years A Slave și Prisoners, filme cu șanse de nominalizare la Oscar dar care nu au ajuns încă pe ecranele noastre.

Hai, v-am pupat! 🙂

 

3 thoughts on “Filme si seriale de vazut in decembrie

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.