ACORDUL UE – CANADA a picat

Romania a trait azi o zi in care a sperat ca se va semna ACORDUL UE – CANADA si ca va scapa de viza pentru pentru aceasta tara. Toate bune si frumoase, presedintele a fost acolo, a facut frumos, si-a dat acordul pentru acest… acord. In fapt toata lumea, de la vladica la opinca a facut-o, mai putin… Belgia! Si cum fara unanimitate nu se putea, acordul a cazut.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca Acordul UE-Canada va permite, printre altele, eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii români şi bulgari. Acum ca acest lucru s-ar fi intamplat efectiv din mai 2017 pentru cei ce au mai avut viza de Canada si din decembrie 2017 pentru restul lumii, astea sunt detalii.

In comunicatele de presa pompoase se mai da o speranta romanului doritor de viza si se specifica faptul ca in alte cazuri, cand s-a ajuns ca astfel de acorduri sa fie restrictionate de o singura tara, ele sa se semneze pana la urma, cu eforturi diplomatice si la presiunea celorlalte tari membre. Eu nu pot insa sa nu imi aduc aminte de povestea Schengen, poveste unde iar suntem pe dinafara si asta tot din cauza unei singure tari, de data asta a Olandei, care a profitat de dreptul de veto.

Cert si clar e ca noi suntem o colonie si suntem tratati ca atare si de catre “partenerii” europeni, dar si de catre Canada sau SUA. Spun asta pentru ca nu e normal ca aceasta tema sa nu fie inca rezolvata la 9 ani de la intrarea noastra in UE. Si mai spun gandindu-ma ca, desi suntem membrii NATO, nu cred ca va sari cineva sa ne apere daca intr-o dimineata tatucul de la rasarit se va trezi mahmur, se va urca in tancuri si ne vom trezi cu el in ograda…

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.