Capatos vs. Ellen Degeneres

Joi seară am stat să văd meciul Stelei. M-a bucurat să asist după nu ştiu câtă vreme la o confruntare în care o echipă românească luptă până la capăt şi mai şi înscrie două goluri după ce a fost egalată la 2-2! Ciupercutza fiind deja full de fotbal s-a retras în dormitor şi s-a dedat serialelor de pe Diva sau Euforia. După meci ea aţipise, teveul rămânând pe Euforia unde tocmai începea Ellen Degeneres Show.

Ştiu că îmi voi lua mishteaux-uri de la ştiu eu cine, dar nu am putut să nu mă uit la emisiune! 😉 Şi nu am putut nici să nu fac în cap, involuntar, comparaţia între acest show şi Show-ul păcătos ce rula la aceeaşi oră pe Antena 1. Făcând eu această comparaţie ce-am descoperit? Că noi în România nu nu vom avea ever aşa ceva, la o asemenea calitate, la un asemenea nivel de simplitate dar şi de entertainment…

Mă uitam cum au făcut americanii spectacol câteva minute din ce le transmitea lumea pe Twitter (pariaţi că nici Capatos nici altcineva din echipă n-are cont pe Twitter?) sau cum au adus un puşti de şapte ani, de culoare, rapper în devenire şi cu un nume demenţial: Little P Nutt! Au reuşit să mă captiveze cu umor de calitate, cu umor de limbaj şi de situaţie, ce mai, tot arsenalul!

Vom spune meru cu uşurinţă “lasă-mă frate cu aia care s-a căsătorit cu… Portia de Rossi (da, bunăciunea din Ally McBeal!)!”, dar nu vom vedea calitatea unor asemenea emisiuni în comparaţie cu gunoiul promovat de emisiuni obscure ce au audienţe cumplit de mari pentru creierul nostru precum cea a lui Capatos.

Se va veni iar cu eterna justificare penibilă: asta face audienţă, asta oferim publicului! Mie mi se pare că asta e cea mai facilă cale de a face audienţă, inventarea unor vedete din nişte curve pe care să le dezbraci apoi la ore târzii este mult mai la îndemână decât să faci emisiuni mai elaborate, cu oameni mai interesanţi care chiar să spună ceva.

Pe de altă parte nici pe asta cu “ce se cere aia dăm” nu aş prea cumpăra-o, mai ales după ce văd audienţele de la Dansez pentru tine sau Vocea României… Aşadar dragii mei, vom avea oare vreodată în viaţa asta norocul să avem şi noi realizatori de televiziune români precum Ellen, Oprah, Jay Leno, David Letterman sau alţii ca ei, sau vom trăi în continuare cu Mădălin Ionescu, Dan Diaconescu, Simona Gherghe, Luis Layarus pe ecranele noastre mioritice? Ca să nu mai fac acum şi comparaţie între invitaţi care la ei sunt Christina Aguillera, Justin Timberlake şi alte vedete de ultima oră şi de anvergură mondială, iar la noi Mitoşeru, Serghei Mizil, Pamela de România sau Bianca…

Pentru că mie unul îmi moare neuronul când mă nimeresc în faţa televizorului şi le aud inepţiile. Pot schimba, desigur, de multe ori o fac, dar asta nu înseamnă că mâine voi găsi acolo invitaţi precum cei de la Garantat 100%, ca să nu mai spun de invitaţii ce se perindă în platourile emisiunilor americane enunţate mai sus…

Mai trist este că Dan Capatos nu e chiar un ziarist de doi lei, el înainte de emisiunea asta chiar părea băiat deştept şi cult, dar faptul că a ales să se otevizeze într-un asemenea hal numai pentru audienţe chiar mă întristează pe undeva, e ca şi cum s-a dat de partea întunecată a Forţei… 🙁

Hai, să aveţi o săptămână frumoasă! 😉

Surse foto: aici şi aici, fotografia finală fiind opera lu’ Mandea! 🙂

7 thoughts on “Capatos vs. Ellen Degeneres

 1. Dupa meci tu te uiti euforia? Iti era frica ca nu vei mai fi ssupectat de obiceiuri tutti frutti?

  cat despre emisiuni, vorba bancului, tara de kakao atentate de kakao

 2. Dorine, mama, de ce faci comparatii de genul asta? Hai sa fim seriosi: dupa cum a spus si Lobelto: “tara de kakao atentate de kakao”.

  Fiecare show cu pretentiile lui. Sa nu crezi ca mister Capatos are pretentii de sau ale lui Ellen Degeneres. Si cred ca ar trebui sa o crezi pe aia cu “ce se cere asta dam”.

  Hai, te pup.

 3. bre si madam stie ce zice, ca na, este in bransa, daca ne uitam numai la dragusanu asta avem, ca acum doar nu ne dorim sa o vedem pe Cruduta si pe Bianca intr-o dezbatere cu privire la contributia lui Kant la fundamentarea idealismului critic …

 4. Hai copii ca sunteti simpatici! Lobelto, Dana nu e Wein, e alta Dana ca sa zic asa… 🙂
  Acum, raspunzand Danei, stii de ce fac comparatii? Pentru ca avem oameni de televiziune scoliti pe-afara si umblati, oameni care au vazut ce e aia un show precum cel despre care am vorbit eu aici, iar Capatos este unul dintre ei. Nu vreau sa se dezbata fundamentarea idealismului crititc, vreau sa ma uit la ceva care sa ma deconecteze cu adevarat si spun ca vreau asta pentru ca stiu ca nu-i imposibil la ce oameni avem.

 5. deci
  :)))))))))))))))))
  :)))))))))))))))))
  :)))))))))))))))))
  te uiti la euforia !!!!
  :)))))))))))))))))
  :)))))))))))))))))
  m-am umplut de “lacrimi”
  stii ca o sa fii luat la misteaux, dar iti cam place
  vorba alui banc: “daca nu ma gasesti, vezi ca sunt dupa frigider”

  comparatii se fac doar intre euforia si capatos!!?? daca vroiai ceva serios puteai sa muti pe discovery, sau cand ziceati “pachetul cu toate discovery-urile” va gandeati la altceva? pardon , chiar la altceva va gandeati!! :))

  pana la urma, te-ai regasit cumva in ellen degeneres?? adica o posesoare blonda de labii (intreaba-l pe frati-tu cum se citeste) interesata de gagici??????????

  ca incheiere, e ceva rau sa fii de partea intunecata a fortei?

  p.s: lobelto, vezi ca zanetii nu este javier…

  1. Deci: mi-a placut comment-ul tau de numa-numa! Merci! Serios!
   N-am ce sa-ti raspund, imi pare bine ca ceea ce mi-am propus cu cateva posturi inainte (aceea de a fi vesel in posturi si a va inveseli si pe voi in acelasi timp) mi-a iesit. Ma regasesc in oarecare masura in Ellen, in sensul ca si mie, ca si ei, imi plac femeile 😛
   Din punctul meu de vedere, al unui optimist, partea intunecata a fortei este un fel de “asa nu”, de aceea am amintit aici de ea, sau mai bine zis din acest punct de vedere am adus vorba de ea.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.