Michael Jackson’s doctor verdict: Guilty

Aseară, la ora 11:20 (ora României) s-a dat verdictul în procesul deschis doctorului lui Michael Jackson: acesta a fost găsit vinovat la principalele capete de acuzare şi a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, pierderea licenţei şi a dreptului de a practica medicina.

Aceasta este ştirea aşa cum probabil va apărea pe primele pagini ale principalelor ziare serioase din întreaga lume. Că este mult sau puţin ce a primit respectivul medic, nu sunt în măsură să judec. În ce direcţie aş putea să-mi dau umil cu părerea? Păi în direcţia ce reprezintă poziţia în care a fost pus, sau mai exact în care s-a pus singur acest medic.

Ajuns într-o poziţie invidiată de mulţi confraţi ai săi, acesta a uitat parcă de jurământul lui Hipocrat şi a cedat practic în faţa capriciilor acestuia. Pentru că în primul rând acest medic trata un om şi nu pe Michael Jackson. Adică el, ca medic, cred eu, ar fi trebuit să fie primul care să aibă un control riguros asupra medicaţiei clientului său.

Nu e normal să îl înfunzi pe-ăla cu pastile şi apoi să te scuzi şi să spui că mai degrabă mortul e de vină. Păi dacă mortul e de vină, matale nenea doctorule pentru ce erai plătit la palat acolo?! Să scrii reţete? Sau să deţii controlul a tot ce înseamnă pastiluţe, siropuri de tuse şi altor asemenea?!

Pentru că mie, ca simplu cetăţean, asta mi se pare că ar trebui să facă un medic la casa omului, nu să cedeze bolnavului ci să fie riguros în tot ce a ce ţine de tratamentele acestuia. Ce e aia “pacient scăpat de sub control”?! A scăpat de sub control? Lasă-l pe câmpii lui şi dă-ţi demisia! A, te-ai obişnuit cu bănuţii ce-ţi parvin de-acolo? OK, în acest caz fă şi ceva pentru ei!

Cam asta e părerea mea despre procesul secolului: nenea doctoru’ e cam vinovat, şi, deşi am spus la început că nu am căderea să îmi exprim o opinie avizată, încerc una personală: cred că patru ani (care pentru bună purtare se vor transforma probabil în doi) sunt cam puţini…

Ce să mai spunem că după câteva luni va scoate o carte ce se va vinde ca pâinea caldă, va fi scoasă sub pretextul de a îi repera onoarea, când de fapt va avea scopul de a îi resuscita conturile…

Hai, v-am pupat! 😉

Sursa foto.

10 thoughts on “Michael Jackson’s doctor verdict: Guilty

  1. esti tare, Dorine!! esti asa concentrat pe fond si nu pe forma ca ai gresit titlul postarii si te-a durut la basca 😀
    incerc acum, sa fiu si eu serios intr-o problema: uitandu-ne in jur, la ce inseamna medic, farmacist, sistem sanitar etc. in romanica, nea caisa asta de culoare maro cu tenta galbena mi se pare un amator …
    gata, atat am reusit!
    Dumnezeu sa-l ierte pe megastar !!

  2. Pai Dorine, toti medici personali aici sunt angajati cu unicul scop de a elibera retete la comanda pacientului. Iar medicul are numai de castigat, indiferent de ce se intampla cu pacientul. Pe langa suma frumoasa de bani, devin celebri, scriu carti, fac “reality show-uri”. Oricum cred ca suntem cu toti de acord ca daca nu era acest doctor, ar fi fost un altul……si finalul era absolut acelasi. In privinta lui Michael Jackson, personal sunt surprinsa ca a trait pana la 50 de ani.

    1. Am dat “vina” ca pe o instanta superioara crezand ca problema din titlu e una ce tine de limba engleza. Ce face doctorul e altceva, mortu’ nefiind in cazul nostru o instanta superioara…

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.