Jeana noastră nu e moartă, Jeana noastră se transformă!

Cam aşa am putea parafraza circul ce abia acum se reaprinde în cazul Elodiei Ghinescu. Pentru că s-au scurs patru ani de la anunţul dispariţiei avocatei din Braşov. Patru ani grei în care nimeni, de la OTV-ul din garsonieră până la procurori, nu poate spune cu mâna pe inimă ce s-a întâmplat cu cel mai cunoscut caz de dispariţie din istoria postdecembristă.

Pentru că îl putem numi cel mai cunoscut, atâta vreme cât orice purtător de cetăţenie română nu se poate să nu fi auzit cel puţin odată despre acest caz. De asemenea, nu se poate spune că este în ţara asta cineva care să nu fi auzit de Cioacă! Acest om este atât de reprezentativ pentru o parte din societatea românească, anume partea populată de oamenii alunecoşi care par că mint şi atunci când dorm, dar pentru a căror minciună nu poate fi probată de niciun om cumsecade, încât nu poţi decât să te înfiori când constaţi această asemănare.

Mama Elodiei deja nu mai aşteaptă un semn de viaţă, ci unul de moarte, aşa cum singură declara ieri, la ieşirea de la tribunal. În schimb Cioacă e lejer, joacă opinia publică şi procurorii pe degete cu un talent demn de o cauză mai bună. Pentru că la câte căutări s-au făcut în aceşti patru ani (întinse pe patru judeţe) mi se pare că şi dacă o vor găsi într-un fel sau altul, tot căutătorii vor fi cei învinşi! Nu e frate normal ca un poliţist cu carenţe majore în educaţie să pună la cale crima perfectă, pur şi simplu nu pot crede!

Şi pentru că tot am amintit de OTV, nu pot să nu amintesc de mega-campania mediatică susţinută de Dan Diaconescu, campanie întinsă pe sute de episoade, episoade ce ţineau proştii treji la ore târzii noapte de noapte, doar-doar vor afla cine a fost criminalul sau dacă s-a găsit cadavrul avocatei.

Doctori, poliţişti, procurori, avocaţi, jurnalişti sau oameni de rând se întreabă deci de azi iar unde e Elodia, de parcă în ţara asta s-au rezolvat toate. Nu mai vrem să ştim nici dacă mai apucăm să trăim la anul parcă pe cât vrem să ştim ce e cu Elodia…

Nu ştiu în ce direcţie va merge ancheta acum, că Elodia a fost declarată moartă, ştiu că cine voia să ne atragă atenţia de la ce nu trebuia să fim atenţi merită un premiu: nu e decât lăudabilă performanţa să ţii cu un asemenea subiect prime pagini de ziare sau deschideri de programe de ştiri PATRU ANI!

Hai, v-am pupat! 😉

Sursă poză.

One thought on “Jeana noastră nu e moartă, Jeana noastră se transformă!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.