Victor Socaciu – consul general al Romaniei in Canada!

Acesta este titlul unei stiri Mediafax de vineri, 4 aprilie 2014 (stire).

Nu am pregatire diplomatica, insa am de adresat o intrebare de bun simt (cred): nu ai nevoie de ceva pregatire pentru un post in asa o tara importanta precum Canada?!

Stiu despre domnul Socaciu atat cat cred ca stie orice om de bun simt de varsta mea: a devenit cunoscut dupa descoperirea si lansarea sa de catre Adrian Paunescu in cadrul Cenaclului Flacara. Respect pentru asta! Mai stiu ca s-a jucat si cu politica o vreme (deputat sau senator intre 2008 si 2012).

A luat un premiu de recunoastere a meritelor culturale (Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler Categoria B in 2004) din partea tatucului Ilici.

Bun, deci toata cariera sa se invarte in jurul lumii culturale, da? Ca in politica nu a ajuns pentru ca a facut Harvardul, nici macar amaratul de Stefan Gheorghiu!

Atunci?! Cum se justifica numirea din titlu?!

Nu ne mai oprim ca tara si guvern in a pune oameni nepotriviti in posturi importante?! Postul de Consul General in Canada este unul important pentru diplomatia romana dat fiind numarul mare de romani care au ales sa plece acolo satui de ce-i aici. Deci trebuie sa administreze destul de multe destine de suflete! Cu ce pregatire teoretica sau macar practica va face domnul Socaciu asa ceva?! Si asta in momentul in care sunt sigur ca exista oameni cu experienta si pregatire care au fost lasati pe margine prin aceasta numire!

Vai de capul nostru!

Hai, weekend placut! 😉

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.