Un weekend la Vama Veche

Nu sunt un vamaiot adevărat, nu am pretenţia asta, şi cu toate astea îmi place în Vama Veche.

Am mers de cateva ori în ultimii ani, suficient să mă prind care îmi e locul printre oamenii de acolo. Nu sunt genul să stau la cort şi să mă spăl în mare, nu pot mânca din conserva păstrată în rucsacul din fundul cortului, pur şi simplu nu mi se potriveşte. Pot însă să merg în Vamă fără să emit pretenţii de vamaiot şi să respect pe oamenii care se distrează într-un fel diferit de ceilalţi.

Noi am avut un mare noroc, am dat de o… cârciumă, nici nu ştiu cum să-i zic, ţin să-i trec aici numele (La Theo Vamaiotu’), iar mai jos poza:

Am ajus acolo pe la 9 seara vineri, atraşi de vestita tequilla la 3 lei. Am fost primii în cârciumă, era destul de aiurea pentru că de la cele 2 cârciumi alăturate răzbătea muzică la volum maxim. Şi după ce ne aşezăm, vedem că vine un băiat, scoate o chitară, o boxă şi un microfon şi se pune pe cântat. Şi începe frate să se umple până la refuz locul de oameni iubitori de melodii de la Cenaclul Flacăra sau de foc de tabără, că nu mai aveai unde să arunci un ac! Am stat acolo până pe la 1:30 cred, a fost super, la două secunde după ce ne-am ridicat de la masă, aceasta s-a ocupat!

Am nimerit în Vamă în weekend-ul cu cele mai mari valuri pe care le-am văzut de ani buni, am nimerit în Vamă în ultimele trei zile de Stuffstock.

Stuffstock este un festival de muzică ce se desfăşoară aici de prin 2004, însă anul ăsta a fost ciudat: s-au perceput bani pe biletele de intrare. Cum să faci un festival la care ai sponsori măricei precum Orange, Ursus sau Coca Cola şi să iei bani pe bilete de la amărâţii aia de vamaioţi?!

Pentru că intrarea la Stuffstock-ul era gratuită până anul ăsta, de acum s-au gândit ei că oamenii ce vin în Vamă au bani! Acest festival se adresa unora ca cei ce dorm în cort, fac chetă să bea bere la 2 litri şi mănâncă ce apucă dacă apucă dar care se bucură de marea şi libertatea de la Vama Veche. Nu am cuvinte pentru această prostie, nu voi mai insista pe ea.

Trupa care a închis seara de sâmbătă, vedeta incontestabilă a întregului festival, a fost Iris, au cântat de la 1:45 la 3 şi ceva, a fost delir pe plaja de la Stuf (că scena fiind instalată la corturi, locul de unde puteai vedea cu bilete scena era îngrădit cu un gard pe care tronau mândre numele sponsorilor iar acest gard se termina aproape de Stuf), pentru că cei ce nu au avut bani să intre sau nu au vrut să dea bani pe bilet, au urmărit concertul de pe plajă, din depărtare.

Revenind la Iris, Minculescu mi s-a părut într-o formă de zile mari, părea că are un tonus foarte bun, mi-a părut bine să simt că e ok. Au terminat aproape spre dimineaţă cu Floare de iris…

Alte impresii de pe plajă şi din Vama Veche? Clar, nu mai e ce-a fost, e plin de cocalari în trening de plastic, de pitzi cu tocuri şi de jeep-uri prin parcările de pretutindeni. Mâncarea e ok, se mănâncă bine la preţuri bune, shaorma pleacă de la 5 lei, dar poţi să mănânci şi o friptură imensă la La Frontieră cu 22 de lei sau un mic dejun de două persoane de 60 de lei la Corsarul.

Băutura, care în Vamă e temelie, se găseşte la preţuri modice (tequilla aia la 3 lei mi s-a părut chiar că le întrece pe toate…). M-a nemulţumit lipsa igienei minime la unii dintre copii aia de pe acolo, dar asta e deja o apreciere de bătrân cred… 🙂

Am avut ghinion de mare foarte agitată şi vânt, cum am spus, dar vremea a fost frumoasă în rest. Am poze cu marea cea supărată din weekend, vi le pun mai jos împreună cu alte câteva instantanee de pe plajă:

 

 

 

 

 

 

Hai, gata, s-a întins prea mult postul cu Vama, sper că aţi avut răbdare să-l citiţi, mulţumesc pentru efort şi la bună citire! 🙂

5 thoughts on “Un weekend la Vama Veche

  1. no, poate ca ar fi bine sa-ti croiesti un we cu 500 lei in buzunar la anu in vama si sa ii oripilezi pe toti cu mancatul conservei din rucasc. In rest, succes la blogging si multe vacante in Bulgaria. Poate asa scapam si de cocalari si pitzi

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.