Toyota Yaris Cross – 20000 km

Am de aproape un an (aprilie-mai 2023), fericirea, bucuria, încântarea să dețin, să conduc, să mă bucur de o Toyota Yaris Cross Exclusive Adventure Hybrid 4×2, 1,5 HYB, 116 CP. La momentul comenzii (16.12.2021), opționalele erau mult mai puține, însă întârzierile enorme cauzate de lipsa de semiconductori, coroborate cu faptul că importatorul Inchcape Motors semnase cu mine un contract de vânzare-cumpărare prin care stabilea o dată de livrare în august 2022, dată pe care n-a putut să o respecte, i-a pus în situația de a mă chema și a-mi oferi practic trecerea la Exclusive Adventure full options în schimbul acceptării faptului că mașina va veni, dar că nu se va garanta un moment exact.

Sunt convins că, pentru mine, la acest moment, este cea mai potrivită opțiune de mașină nouă de pe piață. De ce spun asta? Simplu! Este o mașină frumoasă, fiabilă, cu un consum foarte mic (5-5,5 l/100 km – asta pentru că este hybrid), este spațioasă, este o bijuterie, ce mai!

Ați putea spune că și alți producători au mașini hybrid, fiabile, frumoase, etc. Posibil, dar niciun producător nu a ajuns la a cincea generație de motor hybrid precum Toyota. Iar asta înseamnă enorm: de la investiția în cercetare a celor de la Toyota, la îmbunătățiri continue bazate pe ce s-a observat în versiunile anterioare.

Ce înseamnă versiuni anterioare? Păi simplu: tot ce a urmat imensului succes al primului automobil hybrid Toyota din decembrie 1997, TOYOTA PRIUS. Ei, în condițiile în care vorbim de un motor îmbunătățit încontinuu timp de 27 de ani și în condițiile în care e singurul motor de pe piață cu un asemenea pedigree, consider că nu mai trebuiesc adăugate alte detalieri legate de alegerea mea.

Am ajuns, așa cum am spus în titlu, la 20.000 km cu Caliope (așa am botezat eu mașinuța mea albastră). Ce a însemnat asta din punct de vedere al experienței? Păi, în afară de alimentarea cu benzină (destul de rară, ce-i drept), alimentarea cu lichid de parbriz și revizia care a însemnat schimb de ulei și filtru de ulei, firească la 15.000 km, nu a fost nimic altceva, în afară de o experiență zilnică minunată.

Recomand Toyota Yaris Cross? Recomand Toyota, în general? DA! Efectiv nu am un motiv, în toată experiența mea de un an și 20.000 km care să mă convingă de contrariu.

Sursă foto: EU.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.