Thor – The God Of Thunder

Am fost aseară, la invitaţia prietenilor de la Raluk.ro, la avanpremiera filmului Thor – The God Of Thunder. Ştiam foarte puţine despre personajul respectiv, personaj important al mitologiei nordice, deci chiar eram curios să mă pun la curent.

Filmul, o superproducţie în 3D prezentat la IMAX a avut de toate: actori mari (Natalie Portman sau Sir Anthony Hopkins), efecte speciale demne de tehnologia ultimilor ani, ceva intrigă (destul de previzibilă totuşi), un băiat frumos în rolul zeului Thor (Chris Hemsworth), după care audienţa feminină din sală a oftat îndelung.

Mi-era dor de un film SF plin de idei nastruşnice legate de efectele speciale sau decoruri aşa cum am văzut aseară! Acţiunea filmului se petrece pe două planuri, cel pământean şi cel al planetei Asgard de unde se presupune că ar veni Thor şi ai săi. Ca în mitologia nordică, si în film se promovează ideea că universul este populat de nouă seminţii, toate guvernate de către Odin, tatăl lui Thor, un rege atotputernic, viteaz, înţelept şi iubitor de pace.

Nu vreau să vă povestesc filmul, vă invit să mergeţi să-l vedeţi, aş vrea însă să precizez că deşi mă aşteptam să fiu asaltat de idei nastruşnice ale desenatorilor şi creatorilor săi, au fost câteva puncte unde aceştia, probabil luaţi de val, au comis-o! 🙂 Iată-le la liniuţă, e mai fun aşa:

– în împărăţia lui Odin se vorbeşte… limba engleză! 🙂

– printre oamenii de la curtea marelui rege se află toate rasele pe care le găsim pe Pământ (rasa galbenă este reprezentată de unul din camarazii de vitejie ai lui Thor, iar negrii sunt reprezentaţi de un personaj atotputernic, cel ce stăpâneşte maşina cu care aceştia se deplasează în timp şi spaţiu, foarte mişto gândită maşină, un amestec de rudimentar şi supremaţie tehnologică);

– alungat de pe planeta sa de către tatăl lui, Thor ajunge pe Pământ unde se împrieteneşte cu Jane (Natalie Portman) şi unde, din războinicul orb de răzbunare şi însetat de războaie, devine atât de domestic (la un moment dat serveşte omleta de la micul dejun prietenilor lui Jane cu un prosop pe umăr), încât ai senzaţia că nu eşti filmul Thor ci la Sweet November 🙂 )

– capturat de federali, Thor reuşeşte să scape după ce unul din prietenii lui Jane, un profesor de fizică, vine şi pune “o vorbă bună” la aceştia, care, deşi intrigaţi de forţa şi iscusinţa cu care a eliminat “în luptă dreaptă” câţiva luptători de elită ai trupelor speciale, îl lasă să plece, crezând în spusele profesorului cum că de fapt Thor este un fizician aiurit!

Ar mai fi, nu vreau însă să stric imaginea de film bine făcut şi îngrijit pe care mi-a lăsat-o, v-am mai spus, trebuie văzut acest film, mai ales de către iubitorii de SF/acţiune. Iată şi trailerul oficial, care a strâns mai bine de 9 milioane de vizualizări pe Youtube numai în prima săptămână de la lansare în State:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JOddp-nlNvQ]

Weekend plăcut vă doresc! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.