Plimbarea de seară

Când eram mic-mic (undeva pe la 4-5 ani), îmi amintesc aşa, ca prin vis, că pe strada din Piteşti unde locuiam se instaurase vara un obicei: plimbarea de seară.

Eu, copil fiind, nu prea îi înţelegeam importanţa socială şi practică. Dar ştiu că mergeam şi-mi plăcea, mergeau mai toţi copii de vârsta noastră cu părinţii. Ne plimbam odată sau de două ori “până-n capu’ străzii” şi aia era! Era foarte plăcut, fiind stradă de case, era plin de mirosul florilor de vară. Aşa şi atunci cred că m-am îndrăgostit de regina nopţii, dar asta e altă poveste.

În serile din urmă, de când codurile de caniculă de diferite culori ne bombardează dinspre ştirile meteo, oricum ai reuşi să treci de o zi toridă, parcă procesul de acomodare cu seara aferentă e insuportabil. Duşurile sunt total ineficiente şi parcă au un efect contrar, ieşi pe balcon sperând să respiri un aer mai răcoros şi te loveşte de parcă te-aşteaptă pentru asta un aer cald, meschin şi sufocant.

Nu ştiu ziua câte grade sunt la soare, nu cred că vom afla niciodată, ştiu doar că seara şi noaptea nu aduc răcoare decât undeva între orele 3:00 şi 6:00 dimineaţa!

Revenind inconştient la vechiul obicei al plimbării de seară, am început să ieşim seara la plimbare, să ne mai răcorim. Şi ieşim la ora la care piţipoancele dâmboviţene iau drumul cafenelelor pre-club (niciodată o piţipoancă nu merge în club fără să treacă înainte prin aceste cafenele, da?).

Am crezut că noi suntem singurii care fac aşa ceva, dar am observat surprinşi că în fiecare seară, perechi cam de vârsta şi condiţia noastră populează străzile într-o plimbare pe care o doresc răcoritoare.

E fain (dacă n-ar fi câini vagabonzi) să încerci să te plimbi pur şi simplu fără o ţintă şi fără un scop, o jumătate de oră – o oră în fiecare seară. Nu neapărat pentru că te vei răcori, dar relaxarea obţinută te va ajuta măcar să dormi mai bine în apartamentele învăluite în canicula ce nu se mai duce.

A, apropos! Sâmbătă, pe 14, e KoolHunt by raluk.ro prin Bucureşti, ne vedem acolo, da? Vom face o plimbare de seară pe cinste!

Hai, v-am pupat! 🙂

One thought on “Plimbarea de seară

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.