Paralelă amară

Am venit din vacanţă. Am fost în Thassos, am să fac pe această temă un post ulterior. Vreau să intru brusc în actualitate cu o temă care m-a înfuriat şi m-a amărât în acelaşi timp: tablourile furate din Olanda.

Este o atât de nenorocită veste (aceea că minunile alea au fost arse precum o sacoşă de rafie de care nu mai ai nevoie), încât nu ştii ce să faci: să înjuri, să te revolţi, să te înfurii…

Avem doi idioţi fără Dumnezeu care ce s-au gândit ei: ia să furăm de la fraierii ăştia de olandeji, că e uşor şi noi trebuie să avem ce mânca… Aşa că au pus pe GPS (!!!) ca destinaţie un muzeu din Rotterdam şi s-au dus acolo să vadă ce e de furat.

Fiind un muzeu de ştiinţe naturale (total neinteresant scopului vizitei lor) au ieşit supăraţi şi au dat cu ochii de… un alt muzeu, unul ce găzduia opere de artă de această dată!

Li s-a înseninat ziua şi au început să-şi facă planul. Astfel au ajuns la concluzia că trebuie să fure nu cele mai valoroase opere (oricum nu auziseră de niciun fraier care semna mâzgăliturile alea de pe pereţii muzeului), ci pe cele ce încăpeau în plasele lor de un leu, în aşa fel încăt să le poată transporta uşor!

Deci înţelegeţi despre ce vorbim?! Idioţii ăia n-ar fi furat Monalisa nici dacă ar fi putut atâta vreme cât n-ar fi încăput în sacoşa cu care au plecat ei la furat!!!!

Pentru cei ce n-au luat Bac-ul am o veste liniştitoare: Monalisa fiind mică şi încadrându-se în dimensiunile lor standard, n-ar fi scăpat!

Acum dacă tot ne-am indispus şi am ajuns la cei ce nu au catadicsit să ia Bac-ul şi pentru a justifica titlul acestei postări, iată paralela la care mă gândeam: voi înţelegeţi oameni buni de ce un sistem cât de cât sănătos de învăţământ e o prioritate absolută a unui stat modern?

Nişte oameni cu minimă stimă şi consideraţie pentru artă, muncă sau valoare artistică nu ar fi făcut în veci ce au făcut cretinii ăia doi! Multora din noi vestea şi descrierea furtului ne-au dat ameţeli şi ne-au făcut să ne spunem în barbă că nu am fi îndrăznit vreodată să ardem asemenea minuni!

Oare ce mecanisme proprii unor nevertebrate au primat în luarea acelor decizii care ne-au pus încă odată pecetea dureroasă de hoţii Europei?!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.