Imobiliare

Imobiliare
Imobiliare

M-am apucat să-mi caut casă. Adică un apartament cu două camere în zona Dristor (ce m-aţi salva dacă aţi avea o soluţie pentru mine, vedeţi mai jos de ce…).

Asta înseamnă ore întregi pierdute pe site-uri de imobiliare şi nopţi în care visez formulări de genul: “imbunătăţiri: gresie, faianţă, parchet” sau “scară de bloc decentă”.

E un adevărat război între cei ce postează astfel de anunţuri şi limba română, dar n-avem pretenţii, doar scopul scuză mijloacele…

Dau peste poze din casele oamenilor… Eu ştiu că atunci când vrei să vinzi o casă şi o pozezi, faci şi tu ordine un pic. Nu frate! Nu mai e trendy! Dacă se poate să aţipeşti un pic pe canapeaua din sufragerie înainte de a face pozele şi după aceea să pozezi canapeaua cu aşternutul mototolit şi perna boţită acolo e trendy, chiar recomandabil! Nu mai spun de anunturi însoţite de poze din baie unde deasupra căzii stau rufele întinse…

Mai sunt câte unii care ţin să te convingă că zona Dristor înseamnă Real Vitan sau Piaţa Matei Ambrozie, dar şi peste asta zici că poţi trece…

Ideea e că oamenii nu ştiu să se vândă, din 10 poze 5 sunt cu ce se vede de la geam, maşina de spălat, mobila de sufragerie sau frigiderul. Nu vezi mai nicăieri un plan al casei, o poză decentă a fiecărei camere.

Cât despre preţuri, ce să mai spun. Se vând apartamente de prin 1960 la aceleaşi preţuri cu apartamente construite nu numai cu douăzeci de ani mai târziu, dar şi după alte standarde de structură a construcţiei. De fapt fiecare pune un preţ după cât ştie el că ar avea nevoie să ia, nu există o regulă după care se pun aceste preţuri. Agenţii imobiliari nu au astfel de preocupări, ei vin odată-de două ori cu potenţialul cumpărător şi cam la asta se rezumă munca pentru care cer comisionul.

Am vizualizat sute de apartamente cred, nu mi-a rămas gândul la cinci. Şi asta nu din cauză de preţ sau aşezare ci şi pentru că anunţurile astea sunt fără cap şi coadă, şi până nu iei cartierul la picior să vezi tot ce e pe piaţă de vânzare nu poţi să ai pretenţia că te-ai documentat. Din păcate în domeniul ăsta, online-ul deşi clar a evoluat mult, a ales o cale profund lipsită de profesionalism şi plină de “merge şi-aşa”! Părerea mea!

0 thoughts on “Imobiliare

  1. … ca sa nu mai vorbim de pereti roz sau albastri, de bai cu faianta in culori oribile (pe care trebuie sa o dai jos ca sa poti face un dus fara sa ti se irite creierul) sau pline de igrasie, de “apropierea de metrou” care inseamna 2 statii de autobuz …

    Lasa ca gasim noi ceva frumos pana la urma 😉

  2. Dar de ce tocmai in Dristor? E o zona destul de jalnica.

    Si in plus, de ce sa cumperi la preturile astea nesimtite cand poti inchiria? 250 de Euro/luna suna mult mai OK decat 60000 pe o cutie de chibrituri care are deja 20-30-40 de ani la activ.

  3. Pe ce te bazezi cand spui “destul de jalnica”?! Stau in Dristor din ’92, am mijloace de transport catre oriunde si dinspre oriunde, bonus ca ai mei stau toti in zona. Prefer sa cumpar casa mea decat sa stau la mana unui proprietar pe care trebuie sa il intreb de fiecare data cand vreau sa fac ceva in casa. Plus ca daca am oportunitatea, de ce nu?!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.