Filme nominalizate la Oscar 2013, astăzi Skyfall

SkyfallBeneficiind de o promovare uriaşă şi de un buget pe măsură (aproximativ 200 de milioane de dolari), noul film al francizei James Bond a fost unul destul de contoversat, în sensul că ori a plăcut ori nu. Nu au existat multe păreri care să spună că “a mers”.

Skyfall a avut parte de de toate, de la începutul clasic al unui film din această serie, cu urmăriri pe acoperişurile Istanbulului până la moartea şi învierea lui Bond (Daniel Craig). A fost promovat intens de Heineken, şi n-am putut deschide Jocurile Olimpice fără el. Fantezia scenaristului şi a echipei de marketing a fost la înălţime, drept pentru care, justificat sau nu, orice cinefil a vrut să vadă ce vrăji mai face de data asta Bond.

Filmul merge, nu e, după părerea mea, un film de nota 8 pe imdb.com aşa cum are în acest moment, dar acea notă e data probabil şi prin prisma încasărilor uriaşe pentru un sequel (aproximativ 990 de milioane de dolari).

Noua fata Bond (Naomie Harris) nu m-a convins, apariţia personajului negativ intruchipat de Javier Bardem însă da! Bardem face un rol mare (în limita scenariului) şi carisma sa îl lasă de multe ori în umbră pe Craig.

Nu veţi mai vedea în noul Bond prea multe gadgeturi dintre cele ce i-au adus faima, ideea nu e rea, dar parca fără ele Bond nu mai e ce-a fost odată.

Spre final ne este scoasă din schemă şi Judi Dench, mâna de fier şi creierul MI6 şi cu asta suntem clar avertizaţi că aceasta nouă ecranizare este una de tranziţie spre altceva, nu e clar spre ce, scopul fiind clar acela de a merge cu aceeaşi curiozitate şi la următorul film marca Bond. James Bond.

Vă las, ca deobicei, cu un trailer şi vă spun că Skyfall e de văzut!

Hai, v-am pupat!

One thought on “Filme nominalizate la Oscar 2013, astăzi Skyfall

  1. Producatorii Skyfall, ultimul film din seria 007, isi pot freca mainile de bucurie. Pelicula avandu-l pe Daniel Craig in rolul James Bond a avut incasari de 20,1 milioane de lire sterline (aproximativ 32 de milioane de dolari) in primul week-end in care a rulat la cinematografele din Marea Britanie.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.