Cum şi când ne va lovi noul val al crizei?

Deşi politicienii români îşi continuă neruşinat aberaţiile referitoare la ieşirea României din criză, viitorul este sumbru.

După aprobarea de către guvernul american al măririi plafonului de îndatorare, bursele internaţionale s-au prăbuşit, semn că avem de-a face aproape cu o metastază (dacă-mi permiteţi folosirea termenului).

Faza nasoală e că nu mai sunt în prima fază a acestei crize când se puteau lua ceva măsuri de genul: micşorarea aparatului funcţionăresc, a lefurilor bugetarilor şi alte asemenea. Măsurile astea deja s-au luat, nu mai au de unde tăia, datoria creşte, economia e în derivă.

Şi, aşa cum spunea aseară un amic al meu, măcar americanii sau alte state din topul celor influenţi mai au asset-uri. Când valul va ajunge şi la noi am pus-o! Pentru că în afara faptului că papiţoii noştrii spun inconştient că am ieşit din criză, ei nici nu mai au ce tăia, de unde reduce, deja ne-au adus la sapă de lemn şi perspectivele sunt că mai e loc!

La noi, ca întotdeauna, prin faptul că nu am avut tehnocraţi în ministerele cheie, ignoranţii luau măsuri cu aplicabilitate imediată, fără a vedea la nivel macro. Cam aşa cum au făcut grecii care au luat o gălăgie de bani negândindu-se că vor mai trebui să îi şi dea înapoi. Şi noi am luat, nu la fel de mult, dar am luat. Şi în loc să îi punem la muncă (pe bani), noi am plătit salarii şi pensii de ei. Drept urmare, acei bani neproducând alţii, ne va fi din ce în ce mai greu să găsim resurse să-i dăm înapoi.

Vedeam zilele acestea o reclamă la Petrom în care se spunea că în ultimii ani ei au adus din taxe şi impozite statului român aproape 7 miliarde de euro! Şi îi cred! Ce s-a făcut de către stat cu aceşti bani? Păi nimic! S-au plătit salarii şi pensii. Nu şcoli, nu drumuri, nu spitale!

Dacă în loc să-şi ia şpăgi de sute de milioane de la un mare constructor de autostradă căruia acum, după ce a construit un sfert din ce a promis îşi ia jumătate din valoarea autostrăzii şi pleacă, vorbeam altfel. Şi Boc spunea ieri fericit că americanilor nu li se plătesc penalizări pentru reziliere! Păi băi, imbecil care eşti tu imbecil, după ce că i-ai plătit cu 25% mai mult decât practic au construit, tu eşti fericit că nu îţi mai iau penalizări?! Am o noutate pentru tine: ţi le-au luat, idiotule!

Revenind, doar cu banii încasaţi de la Petrom am fi putut noi, ca ţară, să construim trei autostrăzi de mărimea Autostrăzii Transilvania, adică aproximativ 1200 de kilometri de drumuri. Pe care să vină turişti, pe care să tranziteze mărfuri care astfel impulsionează exporturi. Şi încă ceva: cu mai multe autostrăzi  am avea şi mai puţine morţi stupide pe nenorocirile de şosele cu un fir pe sens moştenite de la împuşcat!

Răspuns la întrebarea din titlu nu prea am, e mai mult o speranţă că va lovi mai încet şi mai târziu sau deloc, deşi…

Aşa că… noi să fim sănătoşi! V-am pupat! Pe luni! 🙂

5 thoughts on “Cum şi când ne va lovi noul val al crizei?

  1. vai de noi 🙁 ai mare dreptate. Din pacate putini suntem cei ce ne dam seama. Intr’un fel twisted cred ca ignorantii sunt fericiti acum 🙁

  2. Mai, nu stiu daca suntem putini cei care ne dam seama, cert e ca ne-am cam saturat sa semnalam asa ceva; cei ce trebuie sa auda nu au chef/timp pentru asa ceva, sunt ocupati cu furatul pe ultima suta de metri… 🙁

  3. Wow ! Sunt mândră că ţi-a plăcut tema mea ! 😀

    Un sfat: Evită cuvintele injurioase ! Nu îţi vor aduce mai mulţi cititori. Modelele lui Zoso şi Arhi nu sunt benefice pentru imaginea ta, sunt destui spurcaţi la gură prin blogosferă, rişti să devii unul dintre ei. Încă nu eşti, dar rişti. Foloseşte ironia, chiar sarcasmul, fără “papiţoi”, “idiot”, “imbecil”… Astfel de cuvinte folosesc cei care nu au argumente solide.
    Te rog, nu te supăra pentru ce ţi-am spus, ştiu că eşti tânăr şi judeci bine, de aceea mi-am permis.

  4. :)) Sincer sa fiu, am remarcat-o in alta parte prima oara, acum vad ca ai si tu aceeasi tema! 🙂
    Nu sunt nici eu pe principiul de a uzita sau de a abuza de astfel de cuvinte, nu prea le gasesti in articolele mele, ideea e ca imi apar in functie de tema abordata sau starea de spirit pe care ti-o ofera aceasta in timpul scrisului, si cum aceasta tema usor te imbie la astfel de apostrofari… Oameni suntem! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.