Teatru: Piesa Clinica de la Teatrul de Comedie

Am mers ieri, dupa o lunga si rusinoasa pauza, recunosc, la o piesa de teatru: Clinica, la Teatrul de Comedie.

afis-clinica

Am sa dau, sumar, mai jos, impresiile mele, subiective bineinteles, apropos de un spectacol ce se joaca cu succes de prin 2008:

Actori

Cu George Mihaita si Valentin Teodosiu in roluri principale, secondati de o echipa cu nume precum Virginia Mirea, Delia Seceleanu sau Florin Dobrovici, distributia a fost bine aleasa, echilibrata si a reusit sa tina vie cu succes intriga pe intreaga ora si cincizeci de minute.

Clinica

Regie

Aurel Palade este regizorul piesei, a mai regizat la Comedie cu ceva vreme in urma Suburbia si are colaborari interesante cu Nationalul, Teatrul Act sau Bulandra. Este un regizor tanar de care, dupa cum a aratat piesa de aseara, as vrea sa aud cat mai des.

Bilete online la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie are, nu de multa vreme, implementat un sistem de vanzare a biletelor online pe site-ul lor (vezi aici). Mi se pare o chestie foarte buna. Pentru ca de multe ori, datorita faptului ca trebuia sa fac un drum in plus, am pierdut spectacole pe care as fi vrut sa le vad la ei. Sistemul este extrem de simplu, eu ieri am luat biletele in nici doua minute! Bilete online au si Teatrul Nottara (prin Eventim), Teatrul National (prin bilet.ro) sau Teatrul Bulandra (tot prin Eventim). Asa ca dorinta sa fie, ca putirinta ar exista! 🙂

Intriga piesei

Actiunea piesei se desfasoara intr-o clinica psihiatrica – simbol, clinica ce insumeaza, prin tot ce se intampla in ea, o reprezentare la scara mica a societatii romanesti contemporane. Ca si lumea noastra, clinica descrisa in piesa are in ea tipologii de oameni de toate felurile. La fel ca in viata, in clinica se petrec microdrame, la fel ca in viata, astfel de drame au rezolvari sau desfasurari neasteptate. Totul pare posibil la un moment dat in piesa noastra, la fel ca in societatea noastra sau viata noastra.

O astfel de mica hachita a vietii noastre m-a surprins la iesirea de la spectacol cand, dupa plata tichetului de parcare pentru parcarea subterana de la Universitate, am observat cu surprindere ca automatul care iti vizeaza tichetul de parcare contra unei sume nu tocmai modice (3,5 lei/ora), nu da bon/chitanta!!! Chiar nu am inteles: cum in centrul Bucurestiului, capitala europeana, nu primesti chitanta de parcare?! Eu stiu ca, din soft, ai avea posibilitatea sa ceri astfel de bon, mai stiu ca acest lucru nu ar trebui, legal vorbind, sa fie o optiune. M-a surprins lipsa bonului mai ales ca, prin natura meseriei, am tot avut drumuri la aeroport. Acolo exista un sistem similar care iti emite bon la plata parcarii “by default”! Sunt curios, Primaria Bucurestiului cum justifica banii incasati pe parcare, sau vorbim aici de ceva bani negrii, pentru o ciorba la consilieri/primar?!

Credit foto: comedie.ro

 

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.