Ţară de beizadele

Tot asistăm în perioada asta zbuciumată de tranziţie ce pare că nu se mai termină la tot felul de nefăcute ale copiilor de bani gata.

Că se îmbată sau se droghează prin cluburi de fiţe sau că au ajuns să conducă maşini puternice pe care inteligenţa lor de amoebă nu le merită, gama de nefăcute este diversă şi se termină cu acelaşi deznodământ ştiut şi acceptat cu resemnare parcă de oamenii simplii.

Acest post mi-a venit în minte după discuţia cu un taximetrist supărat foc pe protagonistul accidentului de pe Calea Floreasca, un băieţel de director de bancă, frumuşel şi bogat aşa cum visează toate adolescentele de la cazul Monica Gabor încoace să aibă la uşa casei.

Băiatul, pentru cei care n-aţi aflat deja, a ţâşnit în trombă pe lângă un echipaj de poliţie ce a vrut să-l oprească la ieşirea din Frattelli şi nu s-a mai oprit, deşi sirenele i-au luat urma, decât într-un taximetrist care tocmai lua o comandă în faţa clubului The Gang. Fata care încerca să se urce în maşină şi taximetristul au murit pe loc.

E adevărat că eroul nostru, student în Olanda, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Faza e că la faţa locului omul nu a vrut să sufle în fiolă şi ce e mai ciudat, deşi legea se pare că cere, nu a consimţit nici să i se ia analizele pentru stabilirea alcoolemiei.

Aşadar avem un caz al unui băiat plin de bani, cuminte (după spusele tăticului intervievat la un moment dat), care conducea un X5 cu 180 la ora prin oraş, lucru din care au rezultat moartea a doi oameni nevinovaţi. Societatea civilă, presa, toată lumea e inflamată, taximetriştii cică vor să facă scandal cu ieşiri în stradă&stuff, faza e că fără analiza sângelui mare lucru nu pare că va păţi băiatul.

Acum nu vreau să mă erijez în justiţiar, voi primi probabil comment-uri de genul “păi tu nu ştii în ce ţară trăieşti?!”, dar chiar mi se pare inuman tratamentul la care sunt sistematic supuşi cetăţenii oneşti care nu au nici o şansă în instanţele româneşti în faţa unui astfel de specimen. Simt că trebuie să trag un semnal şi fac asta. Atât!

Hai, v-am pupat! 😉

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.