Roger Federer castiga al optulea sau Wimbledon

Elvetianul de 35 de ani, Roger Federer, a castigat duminica 16 iulie 2017 al optulea sau titlu la Wimbledon.

Detinator a nu mai putin de 19 turnee de Grand Slam, Roger devine dupa performanta de duminica cel mai galonat jucator de tenis al tuturor timpurilor.

Prima sa victorie la Wimbledon dateaza din 2003, an in care l-a invins pe Mark Philippoussis. Performanta sa este cu atat mai interesanta cu cat la finalul anului trecut, elvetianul parea ca a ajuns la capatul puterilor. Modul in care a stiut sa isi administreze forma fizica si psihica l-au ajutat pe cel care a acumulat numai din tenis peste 107 milioane de dolari sa ajunga la aceasta performanta greu de egalat, performanta care cu siguranta va ramane in istoria tenisului.

Dupa victoria de la Wimbledon, Federer a urcat doua locuri in clasamentul ATP, ajungand pe locul al treilea. Podiumul este completat de britanicul Andy Murray care tine prima pozitie cu 7750 de puncte, urmat de Rafael Nadal care ii sufla in coasta cu 7465 de puncte, in timp ce Federer abia se vede pe locul 3 cu ale sale 6545 puncte.

Una peste alta nu stiu cata lume isi va mai aminti de Murray peste 25 de ani, stiu cu siguranta insa ca Federer va fi multa vreme de acum incolo idolul multor generatii de copii.

Elvetianul este casatorit cu elvetianca de origine slovaca Miroslava Vavrinec, fosta jucatoare de tenis si ea si au impreuna doua perehi de gemeni identici(!), respectiv doua fetite Myla Rose si Charlene Riva urmate de doi baietei in varsta acum de 3 ani, Leo si Lennart.

Hai, v-am pupat! 😉

 

2 thoughts on “Roger Federer castiga al optulea sau Wimbledon

    1. Multumesc, Laura! Ai si tu dreptatea ta! Timpul ne omoara!
      Totusi, in ultima vreme, de scris tot scriu pe filmsiteatru.ro si de vreun an am si un canal de youtube cu numele Film si teatru pe care postez recenzii de film.
      Te astept acolo! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.