Expoziția Brâncuși – Timișoara 2023

Deși nu m-aș fi gândit când am auzit de ea, cumva, nu știu prin ce aliniere de astre, am ajuns la Expoziția Brâncuși prilejuită de manifestările a ceea ce s-a numit cu fast TIMIȘOARA – CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2023.

Nu detaliez cum am reușit să facem rost de bilete, (efortul poate fi asemuit cu încercările de a reuși să cumperi portocale în perioada comunistă), cert e că #amfostacolo!

Nu am căderea de a face critică de artă, mai ales avându-l ca ”obiect criticat” pe Brâncuși. Cert e că ceea ce am văzut acolo a fost de domeniul…WOW. Am trăit senzații de prezență în preajma unor energii creatoare inimaginabile! Omul ăla (Brâncuși), e clar, nu a fost un om al vremurilor lui…! Un om cu asemenea viziuni despre lume și artă e un dar pe care divinitatea îl face omenirii odată la 1000 de ani!

Să mai amintesc faptul că România comunistă a refuzat să-i fie donată opera lui? Nu e cazul, important e că „tot mai bine era înainte…”

Vă las cu fotografii ale câtorva minuni care îți taie respirația fără a uita să vă las AICI și un link al audioguide-ului expoziției, găzduit de Radio România Cultural și verbalizat de o voce inconfundabilă: Florin Piersic Jr.:

Hai, v-am pupat! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.