Nominalizări Oscar 2024

Marți, 24 ianuarie 2024, a avut loc ceremonia prilejuită de nominalizările la cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar.

Nominalizările pentru cel mai bun film sunt următoarele:

American Fiction – 5 nominalizări în total;
Anatomy of a Fall – 5 nominalizări în total;
Barbie – 8 nominalizări. Multe, dar mișcarea feministă a ratat nominalizarea lui Margot Robie și a regizoarei Greta Gerwig, in schimb Ryan Gosling apare pe listă! L-am văzut, am o minirecenzie pe canalul meu de youtube aici.
The Holdovers – 5 nomininalizări în total;
Killers of the Flower Moon – 10 nominalizări în total. Ultima realizare a lui Martin Scorseze, cu Robert De Niro și Leonardo Di Caprio, l-am văzut, mi-a plăcut mult la capitolele regie/cinematografie/scenariu.
Maestro – 7 nominalizări în total. Regizat de Bradley Cooper, cu el însuși în rol principal, filmul este o biografie puțin romanțată a marelui dirijor Leonard Bernstein. De văzut, zic eu!
Oppenheimer – 13 nominalizări în total! Filmul lui Nolan este recordman la nominalizări anul acesta și se pare că va lua partea leului. minirecenzie video aici.
Past Lives – 2 nominalizări în total. L-am văzut, este un film bun, curat, însă nu-l văd câștigător la cel mai bun film, mai ales judecând valoarea contracandidaților.
Poor Things – 11 nominalizări în total! Cu Emma Stone și Mark Ruffalo, va ajunge la noi în cinema abia la începutul lunii februarie.
The Zone of Interest – 5 nominalizări în total.

Cele mai mari șanse, în opinia mea, le are Oppenheimer, însă faptul că Barbie nu are nominalizăr la alte două categorii importante, ar putea determina factorii politici să-l desemneze câștigător. Vom vedea!

Hai, v-am pupat! 🙂

Sursă foto: TIME

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.