Revizorul

– La o parte, noi intrăm acum!

Ne dăm la o parte, eram la coadă să intrăm la Revizorul de Gogol, la Comedie. Pe lângă noi intră în faţă cinci oameni, patru bărbaţi şi o femeie. Doi dintre bărbaţi erau bodyguarzii celorlalţi trei.

Ne uităm contrariaţi mai atent la ei, nu erau oameni cunoscuţi de pe la teveu sau de prin viaţa publică. Erau doar nişte parveniţi cu Bentley (B-nuştiucât-MFN) care voiau să fie văzuţi la teatru. Nu ştiu cum de nu i-a sfătuit nimeni să nu meargă la piesa asta care are ca subiect principal tocmai promovarea non-valorilor, prezenţa acestora în funcţii de conducere şi menţinerea lor, cu ajutorul şpăgii către centru, acolo sus, unde e cald şi bine.

Am intrat şi noi după ce ei ne-au făcut onoarea să ne dea la o parte şi după ce biata plasatoare s-a lămurit cum de cinci oameni vor să intre cu trei bilete (bodyguarzii nu aveau bilete, ei rămâneau în foaier sau aşa ceva). În foaier l-am văzut şi pe Tăriceanu, era împreună cu soţia, evident fără bodyguarzi, ieşiseră ca oamenii normali seara la teatru. Frumos!

Piesa: Revizorul în regia lui Horaţiu Mălăele. Se joacă la Comedie de ani buni (premiera a avut loc în 2006) cu sala plină. Are distribuţie pe sprânceană, George Mihăiţă, Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Virginia Mirea. Detalii despre subiect nu dau, dar, ca de obicei, vă sfătuiesc să mergeţi să o vedeţi.

Întâmplarea povestită la începutul acestui post este reală, parveniţii cu Bentley chiar erau în sală aseară la Comedie. Au venit să râdă de corupţia din Rusia de pe vremea ţarilor!

Ce bine că ei ca oameni de afaceri cinstiţi şi culţi, sau politicieni care veghează la binele ţării, nu au nimic în comun cu personajele caricaturizate magistral de Mălăele în piesă! Nu vreau să reiasă că aş avea ceva cu cei care din afacerea lor cinstită îşi permit Bentley şi bodyguarzi.

Nasol e că nu prea am exemple de oameni de genul ăsta. Adică dacă ai ajuns la nivelul ăla în România ori eşti politician corupt, ori eşti afacerist îmbogăţit din afaceri cu statul. Părerea mea!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.