In ajun de Oscaruri

De azi in doua saptamani vom cunoaste marii castigatori ai premiilor Oscar 2014.

Anul acesta mi s-a parut ca am avut parte de o abundenta de filme bune si care meritau sa fie vizionate nu numai pentru ca se pot mandri cu nominalizari la Oscar, Golden Globes sau BAFTA ci pentru ca chiar vorbim de filme bune.

Astfel, am avut blockbustere precum Wolf of Wall Street, am avut filme SF precum Gravity sau Her, am avut filme inspirate din fapte reale precum Captain Philips, The Buttler sau Philomena.

Nu ascund ca am vazut, ca aproape in fiecare an, mai toate filmele nominalizate si care au fost accesibile la noi. Am fost incantat de majoritatea, putine fiind dezamagitoare. Dintre dezamagiri pot aduce in discutie 12 Years a Slave. Un film bun, nu prost, dar care parca nu merita laurii pe care i-a castigat. Parerea mea…

Gazda de anul acesta a festiviitatilor prilejuite de decernarea premiilor Academiei Americane de Film va fi Ellen DEGENERES. Un nume urias al showbiz-ului american, gazda a unui show de traditie si de mare audienta, Ellen are toate atuurile sa faca o figura memorabila si sa-si merite renumele si banii.

Ellen Oscar Poster

Vom asista probabil in interventiile ei la trimiteri umoristice catre personaje si pelicule dintre cele nominalizate si nu numai, familiarizarea cu nominalizatii fiind aproape obligatorie pentru a intelege mare parte din monologurile lui Ellen.

In Romania, ceremonia de decernare a premiilor Oscar va fi transmisa de catre HBO Romania, iar sosirea starurilor si intregul Red Carpet de catre E! Entertainment.

Lista completa a nominalizarilor din acest an poate fi consultata aici, eu voi reveni peste doua saptamani cu un post cu impresii de la ceremonie.

Hai, v-am pupat! 🙂

 

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.