Golden Globe Awards 2011

Şi au fost Globurile de Aur 2011.

Cam în fiecare an, ele sunt pulsul pentru ce se va întâmpla la Oscar.

Mi-am făcut un obicei în ultimii ani: să văd filmele nominalizate şi câştigătoare în Europa pentru a putea savura marele eveniment care anul ăsta a ajuns la ediţia cu numărul 83: Oscarurile.

Îmi place să văd decernarea premiilor care sunt precedate de parada de pe covorul roşu şi să ştiu despre ce se discută acolo. Fiind şi un iubitor de film gust cu atât mai mult evenimentele de genul ăsta. În ultimii ani a fost mai bine şi pentru că filmele cu şansa cea mai mare la Oscar au cam ajuns înainte de decernări şi la noi, deci le-am cam văzut pe toate înainte.

Anul ăsta la Globurile de Aur, marele câştigător a fost filmul Social Network (Reţeaua de socializare). O poveste destul de obiectivă a apariţiei şi dezvoltării unuia dintre cele mai în vogă fenomene planetare la ora actuală: Facebook. Am scris şi aici despre acest film, părerea mea este că el, ca film, nu merită nici nominalizarea la Oscar sau Golden Globes darmite câştigarea vreunui premiu acolo.

Probabil însă că la Oscar, deşi nominalizat, nu va lua premiul pentru cel mai bun film, nu îl poţi pune totuşi lângă filme precum Forrest Gump, Silence of The Lambs, sau Rain Man şi ăstea sunt doar câteva care îmi vin acum în cap…

Revenind la Globurile de Aur, nominalizate pentru cel mai bun film au mai fost Black Swan, The Fighter, Inception şi The King’s Speech. Dintre ele am văzut până acum doar Inception care m-a încântat ca idee, dar nu m-a dus cu gândul că ar putea lua Oscar.

De altfel, spre deosebire de anul trecut, când am avut parte de multe filme bune, anul ăsta a fost extrem de sărăcăcios în producţii cu adevărat valoroase. De pe la jumătatea anului mi-a cam fost clar că la Oscar va câştiga un filmuleţ mediu ca valoare pentru simplul motiv că nu au avut de unde alege nici cei din juriu.

Aşa că abia aştept 27 februarie, ziua/noaptea decernări Oscarurilor, atâta sper doar că Social Network nu va lua premiul pentru cel mai bun film la Oscaruri. Aş vrea să se repete povestea Avatarului care a luat tot ce putea lua anul trecut la Globuri şi nu a reuşit să confirme pe pământ american, deşi chiar de Avatar mi-a părut rău!

Eu cred că Social Network nu va străluci acolo unde nu merită, voi?

3 thoughts on “Golden Globe Awards 2011

  1. Eu sper sa castige Grown Ups, pe care il revad cu placere la fiecare sfarsit de saptamana (in scop terapeutic pentru reincarcarea bateriilor). Asa cum ai spus si tu, nu am mai vazut de multi ani in cursa pentru Oscar ceva comparabil cu Rain Man sau Parfum de Femeie…..asa ca propun o comedie zapacita din care mai toata lumea citeaza fragmente intr-un moment sau altul.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.