Vreau la mare!

Nu, nu ACUM, de fapt acum, dar la o mare caldă!

Mi s-a luat să mă îmbrac precum ceapa, mi s-a luat să nu ies din casă decât dacă e necesar, nu tu o hoinăreală “cu treabă” prin oraş, nu tu un prânz “accidental” (eram prin zonă, ce să fac?!) la Kopels, mi s-a luat să vină noaptea de la ora 4 după-amiază! Vreau să plec la plajă, vreau să mă îmbrac lejer, vreau să am poftă să beau o bere la o terasă (pe aşa friguri nici berea nu mai e ce era vara!).

Vreau aşadar să vină vara acum, să mă teleportez pe o plajă autohtonă, grecească, turcească, spaniolească, de orice naţie, plajă să fie! Şi cu umbreluţe! Şi cu apă caldă la mal! Şi cu plimbări leneşe pe faleză! Păi aşa nu se mai poate!

Avem zăpadă, unora ne place, am înţeles, dar de ce să avem gerul ăsta?! Ăsta nu place nimănui, el nu e binevenit! Nu poţi să te dai c-o săniuţă, nu poţi să ieşi la un patinoar fără să ai drobul de sare al gripei deasupra capului!

Pentru că n-am mai văzut aşa ceva: ger, ninsoare şi viscol în acelaşi timp! Mai are să fie şi caniculă şi e tacâmul complet! Eu ştiu de la bătrâni că dacă ninge afară nu poate fi şi ger! Da’ de unde! La noi se poate, România e ţara tuturor posibilităţilor! La noi e mai ger iarna decât la Polul Sud!

Deci să fim bine înţeleşi: vreau la mare! Acum! La orice mare CALDĂ!

Hai, v-am pupat, cod portocaliu plăcut! 🙂

 

One thought on “Vreau la mare!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.