Trag toţi de mine ca dintr-o opincă scurtă…

Aţi auzit zicala din titlu? Biata bunică-mea o folosea, mi se pare că e un regionalism din zona Piteştiului, deşi nu sunt sigur, n-am căutat niciodată.

Ideea e clară însă şi foarte generatoare de imagini: un om asupra căruia se revarsă rugile/poruncile/imperativele şi alte asemenea din partea tuturor celor din jur.

Aşa mă simt eu acum. Solicitat şi de ăla, şi de ăla, şi de aia şi de cealaltă. Mi se învârt în cap calcule de rentabilitate, deadlineuri, sume de bani de dat sau de luat, promisiuni făcute altora care trebuiesc respectate şi promisiuni făcute de alţii către mine cărora le-a trecut sorocul.

Şi nu mai vreau, nu că am obosit sau că nu am disponibilitate, însă am impresia că mulţi au profitat şi încă profită de faptul că au văzut că am o slăbiciune în a-mi respecta cuvântul dat sau de a-i ajuta pe cei ce îmi cer asta.

Una e să îţi mai ceară când şi când un favor unul şi altul, e normal să îl ajuţi, practic pe asta se bazează relaţionarea interumană, însă de acolo până la a-ţi refuza ţie clipe de linişte, de relaxare sau de detaşare pentru a fi pe placul unora care pe deasupra nici nu apreciază asta, e cale lungă!

Aşa că m-am hotărât şi am hotărât să întăresc promisiunea pe care mi-am făcut-o şi pe această cale: No More Mr. Nice Guy! Gata, îmi voi vedea mai mult de ale mele şi mă voi limita la a fi acolo pentru cine merită şi care mai şi apreciază asta din când în când!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XZnhuOEUFXA]

0 thoughts on “Trag toţi de mine ca dintr-o opincă scurtă…

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.