Trafaletul si trufia

Ieri, toata presa si social media a fost plina de pozele postate de Trinitas, poze prin care se laudau ca insusi Preafericitul Daniel a trecut pe la noul lor sediu pentru a-l sfinti.

Trafalete3

Trafalete2

Trafalete1

Mistouri, apropouri, glume mai subtiri sau mai grosiere, toate au aparut online sau offline in aceste 24 de ore de la mediatizarea evenimentului.

Dragutii de la EuropaFM au avut o idee de jurnalisti profesionisti si au sunat chiar la Patriarhie. De unde sa primesti o explicatie oficiala a faptelor preafericite daca nu de la sursa?

Trecand peste explicatiile puerile pe care purtatorul de cuvant le-a oferit, explicatii de genul “ceea ce vedeti nu e adevarat” si care au ca efect un puternic sentiment de jignire intelectuala (cel putin pentru mine), am mai observat ceva, un lucru aparent minor, care se pare ca a scapat aproape tuturor.

Ce sa fie, ce sa fie?!

Ei bine: TRUFIA!

Da domnilor/preafericitilor/preaimbuibatilor, TRUFIA!

Daca noi suntem considerati a fi atat de prosti si am putea inghiti explicatiile abracadabrante ale purtatorilor vostri de cuvant, voi nu aveti voie, prin fisa postului (a se citi cartile sfinte), sa fiti trufasi cu noi! Nu aveti voie nici macar sa ganditi sa enuntati vorbe precum: “Nu este trafalet! Trafalet este pentru cei neinitiati! Pentru cei care habar n-au!”.

Oameni buni, domnii mei, mai marii bisericii ortodoxe romane uita ca rolul lor, jobul lor, este tocmai acesta: de a fi smeriti! Cum se impaca acest rol cu tonul pe care reprezentantul oficial l-a adoptat in inregistrarea interviului acordat EuropaFM?!

Hai, sa fiti iubiti! 🙂

Surse foto: Radio Trinitas.

Sursa audio: Pietricel via EuropaFM.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.