Programul RABLA 2013

demolished  Cars and scrap metal ready to be shipped - amsterdamO veste bună pentru cei ce vor să-şi achiziţioneze maşini noi anul acesta: programul RABLA se relansează începând cu 15 aprilie 2013.

Modul de funcţionare s-a simplificat după părerea mea şi este următorul: pentru fiecare maşină dusă la casat, proprietarul acesteia primeşte un voucher în valoare de 1500 de euro, respectiv 6500 lei. Acest voucher este transmisibil şi poate fi folosit la achiziţionarea unei maşini noi. Se va putea folosi un singur voucher per maşină nouă achiziţionată.

Bugetul pe care statul îl alocă în acest an nu a fost comunicat deocamdată, se ştie că va fi mai mic sau egal cu cel de anul trecut, în niciun caz mai mare. Anul trecut, din Fondul de Mediu s-a alocat pentru derularea Programului “Rabla” un buget de 171.000.000 lei, din care s-au cheltuit 153.888.600 lei.

Deşi copiat după modelul programelor din anii trecuţi, noul program va avea altă denumire deoarece în cadrul său vor fi acordate şi bonusuri de 2500 de euro pentru achiziţionarea de maşini electrice.

Numărul total de maşini casate de la lansarea, în 2009 a programului Rabla este de 335.822, iar cel al maşinilor noi achiziţionate prin acelaşi program este de aproape 120.000 de unităţi.

Consider că e un lucru bun faptul că s-a luat decizia de continuare a programului, rezultatele sale fiind sensibil vizibile pe şosele şi în parcări. Totodată, acesta va revitaliza şi importurile şi cifrele de afaceri ale comercianţilor de autoturisme, lucru care este benefic oricărei economii.

Hai, v-am pupat! 🙂

Sursa foto.

One thought on “Programul RABLA 2013

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.