Prin pieţe după brad de Crăciun

Am mers miercuri să cumpăr brad. Greu!

Am plecat împreună cu un prieten, foarte optimişti întru început. Nu puteam crede că nu vom găsi după vizitarea unei pieţe mari, a două cel mult!

Am colindat împreună 7 (şapte) pieţe până cand, obosit şi fără urmă de optimism rămas, am găsit brăduţul după gustul meu.

Sunt dificil la cumpărături, că doar sunt balanţă! 🙂

Prima piaţă a fost Oborul. Lume multă, ca duminica, şi acolo şi în celelalte pieţe! Românu’ n-a mai muncit zilele astea frate?! Bişniţari mulţi, ca la Obor. Brazi puţini, nu prea aveai de unde alege, decât dacă insistai temeinic. Fiind prima piaţă noi n-am insistat. Poate am fi găsit acolo.

De la Obor am mers spre Cora Pantelimon. A durat mai mult să parcăm şi să străbatem drumul de la şi înspre maşină! NIMIC-NIMIC!!! Trei brazi anemici (deşi zilele trecute am înţeles că au fost frumoşi, mulţi şi la preţ bun).

După Cora ne-am încercat norocul în Auchan. Ăştia nu s-au mai obosit să aducă deloc, aşa că nici nu am mai coborât din maşină!

De la Auchan am poposit la piaţa de la Râmnicu Sărat. Acolo chiar erau brazi de toate felurile, mărimile şi preţurile. Dacă vreţi o recomandare, asta ar fi prima recomandare pe care aş face-o! Prietenul Roberto şi tatăl lui (a fost şi dânsul), au reuşit să-şi găsească acolo. Mai trebuia un brad pentru mine şi unul pentru vărul lui Roberto care n-a mers cu noi din cauze obiective (soţia lui a născut ieri pe Cristina Maria!!!), să vă trăiască oameni buni!

Aşaaa… După Râmnicu Sărat a urmat Piaţa Timpuri Noi. Acolo am oprit, dar mai bine nu opream, nişte brăduţi anemici, nici nu ştiu ce-au avut cu ei de i-au tăiat! Şi nu erau ieftini!

Penultima oprire: Piaţa Sudului! Acolo găsesc ei şi ultimul brad şi acolo balanţa rezistă! 🙂 Şi acolo erau destui brazi, da’ nu mi-a picat cu tronc niciunul. Roberto a fost super răbdător săracul, eu cred că n-aş fi avut răbdarea lui, mulţam pe această cale!

De acolo plecăm val-vârtej către ultima speranţă: piaţa din faţă de la Lia Manoliu, de pe Basarabia. Acolo la început – dezamăgire. Insistând l-am găsit pe cel din imaginea de mai jos! Mie mi-a plăcut, lui Roberto i-a plăcut (ce să mai zică săracul!), tatăl lui deja nu mai venise, ne aştepta în maşină!

În seara asta l-am şi împodobit cu Ciupercutza, eu cred că a ieşit un brad cel puţin fain, voi? 🙂

Brad
Brad

0 thoughts on “Prin pieţe după brad de Crăciun

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.