Paza bună?!…

Măi oameni buni, sunt eu cu capul sau prezenţa paznicilor de la farmacii şi banci mi se pare cel puţin hilară dacă nu total nefolositoare?!

Eram luni într-un BRD, stăteam la coadă să pun bani într-un cont şi să plătesc o factură. Domnul desemnat ca paznic stătea tolănit pe una din banchetele din sediul băncii.

Coada se mărea, tipa de la ghişeu se chinuia să-i schimbe nişte mai mulţi euro unui nene trecut de-a treia tinereţe. Şi se chinuia. Şi se chinuia!

Sucursala are două ghişee, dar numai la unul era un funcţionar, la celălalt nu era nimeni “vă mulţumim pentru înţelegere!”.

Intră o doamnă să plătească o factură la robotul ăla hidos (dar foarte folositor, recunosc!). Omul de pază se ridică şi, măsurând bătrânica cu superioritate atotştiutoare îi ia factura din mână şi o trece prin paşii necesari ajutând-o.

M-am uitat atunci mai atent la el. Era cocoşat de şale, îl durea mijlocul vizibil, ieşise demult la pensie de pe unde lucrase el şi ce să facă omul? S-a angajat (cu mii de pile, desigur), paznic la bancă.

Fraţilor, nu e primul paznic a cărui utilitate în a păzi obiectivul nu o văd la o bancă sau o farmacie, aştia chiar nu sunt normali?! Pe bune acum, la sărăcia şi disperarea exilaţilor francezi de pe străzi părerea mea e că oameni bine pregătiţi şi specializaţi ar trebui să existe la asemenea obiective, nu bătrâni plini de artrite şi alte boli degenerative!

Să nu fiu înţeles greşit, ştiu că neneorociţii de la guvernare nu dau 2 lei pe pensionari, dar tu ca bancă ce se respectă, ca firmă privată până la urmă, nu-ţi pui nici cea mai mică întrebare cu privire la ce va face unul ca ăsta în cazul unui atac?! Pentru că se pare că nu!

Umblu mult, am văzut paznici de bănci şi farmacii o groază! Nu cred că am văzut undeva unul cum scrie la carte. Au orice îndatoriri/îndeletniciri, numai aceea pentru care sunt puşi nu: îţi scanează buletinul (la faza asta turbez de fiecare dată), te ajută cu informaţii (în cazul în care e aglomeraţie acţionează ca un funcţionar bancar), se uită la reclamele ce rulează pe monitoarele instalate în bancă, una peste alta orice dar ce trebuie – nu! A! Greşesc! Dacă banca închide la ora 17, ei la ora 16:50 se înfiinţează la uşă, o încuie şi nu mai intră nici musca!

Întrebarea mea este: de ce sunt totuşi angajaţi oamenii aştia?! Au ajuns băncile instituţii de ajutorare a bătrânilor? Neah! Îi angajează pentru că legea le-o cere, pentru că postul există în schemă, dar schema sau legea nu spun nimic de vârstă. Drept pentru care ei angajează pe mai nimic un amărât d-ăsta. Ei oricum sunt asiguraţi împotriva jafurilor, aşa că ce mai contează dacă la o adică e împuşcat un bătrân cocoşat?! “Oricum, la ce bani îi dăm, să zică merci!”

Şi te mai miri de ce se îndesesc jafurile la bănci şi bancomate! Chiar luni ProTv-ul dădea o ştire referitoare la un bancomat devalizat după ce infractorii (în număr de 5 au imobilizat pe paznicul instituţiei). Cum spuneam, venind băieţii din Franţa şi Spania, la ce să ne aşteptăm?!

Dar băncile nu: Batman! Batman! Duşi!

0 thoughts on “Paza bună?!…

  1. Nu cred ca ii angajeaza bancile, cred chiar ca vin de la firme de paza cu care bancile, farmaciile si alte societati au contract pentru asigurarea bunurilor….bla, bla, bla. Ca asa este moda acum, angajam firme pt. paza, firme de facut curatenie, etc. Oricum sunt de acord cu tine sunt saracii(paznicii) vai mama lor…..

  2. Aici te contrazic putin, in sensul ca paznicul acela nu este pus acolo sa dea lectii de karate. Nu stiu daca iti trebuie nu stiu ce energie ca sa pui mana pe o arma sau sa dai cu o sticla de cola la 0,33 in capul cuiva. nush, zic si eu:))

  3. Iarta-ma, dar nu sunt convins ca ai dreptate… Deunazi a fost la teveu o stire legata de hold-up-ul de la Banca Transilvania de acum ceva vreme. Ai vazut care a fost prima victima in filmul respectiv? Ei bine da, batranelul de paznic. Nu numai ca nici nu a avut timp sa se mai gandeasca la arma, dar pana si lumea de la ghiseu a fost “convinsa” mai greu sa se culce la pamant.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.