Fotografii de la parada de 1 Decembrie

Aşa cum am anunţat pe Facebook, de dimineaţă am plecat conştiincios să fac pentru voi fotografii la parada de 1 Decembrie. Aşadar iată povestea:

Am plecat pe la 10:50 de-acasă, am luat metroul până în Victoriei unde am schimbat şi am coborât la Aviatorilor. Destul de multă lume pentru o zi nelucrătoare, însă era clar că majoritatea dacă nu toţi aveau aceeaşi destinaţie ca şi mine:

 

 

 

 

 

Pe aproape toată lungimea bulevardului Constantin Prezan, cel care face legătura dintre Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Arcului de Triumf, stăteau aliniate cuminţi maşini de la majoritatea marilor ambasade din Bucureşti:

 

 

 

 

 

Mă aşteptam să fie lume multă, dar parcă nici chiar aşa. Când am ajuns în piaţa Arcului de Triumf, pur şi simplu nu am ştiut încotro să mă îndrept. Nu numai că trotuarele erau pline, dar nici gardurile sau copacii din zonă nu scăpaseră neinvadaţi. Tipul care filma cu iPadul mi s-a părut genial! 🙂

 

 

 

 

 

Abia am apucat să-mi găsesc un loc mai bun pentru a vedea şi fotografia parada, că aceasta a început. Iată ce am putut prinde de deasupra capetelor mării de oameni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La final, întocmai ca vedetele, au intrat trupele călare, un deliciu pentru lumea adunată datorită vremii frumoase în număr foarte mare la paradă. Am câteva fotografii şi cu ei, vi le arăt în continuare:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parada a fost încheiată de fanfara militară:

Am plecat apoi spre Piaţa Victoriei, pe jos, în speranţa că voi mai surprinde câteva cadre, n-am sperat degeaba. Aşa am asistat la o şedinţă foto cu mulţimea a Domnului Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, înconjurat de lume care voia să se fotografieze cu el. Iar el, om popular n-a refuzat nimănui cererea. Mi-a ieşit o poza care mi se pare super:

Cam asta a fost parada, multă lume, mulţi oameni care fotografiau cu mai multă sau mai puţină inspiraţie, cu scule mai de profesionişti sau mai de amatori, mulţi copii aduşi de părinţi şi purtaţi de tătici după gât sau fotografiaţi la final pe maşinile de luptă:

 

 

 

 

 

Aici închei zugrăvirea aventurii mele de 1 decembrie 2011, sper că v-au plăcut pozele mele de neprofesionist.

La mulţi ani deci voi români, la mulţi şi senini ani!

Hai, v-am pupat! 🙂

One thought on “Fotografii de la parada de 1 Decembrie

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.