Filme nominalizate la Oscar 2013, astăzi Flight

FlightÎmi place Denzel Washington, l-am văzut în American Gangster, în Manciurian Candidate sau în The Great Debaters. Este un actor de compoziţie, are mult potenţial şi nu reuşeşti parcă niciodată să-i ghiceşti vârsta.

În campania mea de vizionare a filmelor nominalizate la Oscar pentru cel mai bun film a venit şi rândul lui Flight, film al lui Robert Zemeckis (responsabil de capodopera numită Forrest Gump) şi cărui erou principal este Denzel Washington.

Filmul începe “tare”, pare plin de adrenalină, se linişteşte pe parcurs pentru ca în majoritatea sa să fim martori ai luptei interioare a eroului nostru care, alcoolist cu greutate, nu vrea în ruptul capului să accepte ajutor sau sprijin din partea anturajului său.

Filmul este o adaptare a unei situaţii reale, actorii se mişcă bine şi nota sa de 7.4 pe imdb.com este mai mult decat rezonabilă.

Conluzie referitoare la acest film şi la concurentele sale pentru marele premiu de la Oscaruri (acela de cel mai bun film al anului): e o luptă între filme sensibil egale ca valoare cum demult n-am mai avut parte la Hollywood. Dar asta este întru beneficiul nostru, al spectatorilor.

Mergeţi şi vedeţi Flight, merită, cei ce l-au nominalizat la Globul de aur şi la Oscar pentru cel mai bun film n-au fost nebuni s-o facă…

Am şi un trailer pentru voi, vă las în compania lui:

Hai, v-am pupat!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.