Examenul auto – cum să iei traseul

Aşa cu am promis aici nu voi mai pomeni nimic despre efortul meu de a avea carnet de şofer până când nu voi lua traseul. Ei, dragii mei, a venit vremea sa pomenesc, să scriu, pentru că ieri, 23 ianuarie 2013 am fost declarat admis la traseu şi implicit sunt considerat deţinător al mult-râvnitului cartonaş de plastic!

Sunt foarte fericit pentru asta, de aceea aşteptaţi-vă la un post lung în care vă voi detalia cum am trăit eu ieri cel mai greu examen din viaţa mea de adult.

Să o luăm cronologic, zic.

După ce pe la sfârşitul lui octombrie am picat traseul, am avut programare pentru examenul teoretic undeva pe 15 noiembrie. Am mers, am avut emoţii şi am ajuns la 21 de întrebări corecte şi 4 greşite, deci mă aflam în faţa unei întrebări de totul sau nimic. Şi întrebarea respectivă suna cam aşa: “care este penalizarea pe care o primeşte un conducător auto atunci când nu opreşte la semnalele agentului de cale ferată în momentul trecerii la nivel cu calea ferată industrială?“. Variantele de răspuns erau:

1. Puncte de penalizare;

2. Ridicarea permisului;

3. Puncte şi amendă contravenţională.

Am ales varianta 2 şi am picat sala. M-am ofticat la fel de mult ca atunci când am picat traseul, faza e că de data asta chiar nimeni dintre cei întrebaţi ulterior nu a ştiut să-mi dea un răspuns clar şi sigur din prima, iar eu căutând în chestionare ulterior întrebarea, nu am dat de ea nici cu slujbe.

După acest eşec am fost iar programat la sală pe 3 decembrie. A picat aiurea, chiar după zilele libere de Sf. Andrei şi 1 decembrie, era într-o luni şi eram destul de obosit. Noroc cu Ciupercutza care a insistat să mă duc marţi, pe 4 decembrie, timp în care să mai iau odată chestionarele la rând şi să fiu mai relaxat. Aşa am făcut, am lucrat pe chestionare de pe drpciv.ro, de pe www.permis-de-conducere.ro şi de pe încă un site care îţi sugera pe loc dacă răspunsul e corect, site pe care nu mi-l mai amintesc.

A doua zi am mers la examen, m-am aşezat pe scaun fără măcar să-mi scot haina, m-am izolat total de tot ceea ce se întâmpla în jurul meu şi în 10 minute am realizat ca aveam 22 de răspunsuri corecte, deci luasem sala. Cu celelalte 4 întrebări m-am jucat, drept pentru care nu am mai răspuns corect decât la una dintre ele. Rezultat final 23 din 26! Urma traseul pe care mi-l programaseră tocmai pe… 23 ianuarie!!! Adica peste o lună şi trei săptămâni!

Am vorbit cu instructorul (pe care, apropos, vi-l recomand cu căldură, daţi-mi un mesaj aici dacă aveţi nevoie de el) şi am stabilit să mai fac 5 lecţii plătite. Am făcut una pe 9 ianuarie, una pe 11, una pe 19, una pe 21, una pe 22 iar ultima pe 23, de la ora 6 dimineaţa. Am spus 5 lecţii plătite, am enumerat 6, cea de pe 9 am primit-o cadou de Moşu’! 🙂

Am condus obsedant de mult pe străduţele din jurul Parcului Carol, de ştiu cu ochii închişi unde şi ce se aplică, unde şi ce trebuie să faci, unde şi cum trebuie să stea maşina pe drum. Omul chiar mi-a arătat şi m-a dus prin locuri pe care le-am parcurs apoi şi cu poliţistul la examenul propriu-zis de traseu, locuri înşelătoare datorită semnelor, datorită regulilor nescrise dar aplicabile oficial, datorită planeităţii lor nu tocmai floare la ureche pentru un novice.

Cum miercuri, în ziua examenului, ne-am întâlnit la 6:30 am avut iar timp să reluăm ce credea el că mai trebuie reluat pentru ca eu să am proaspăt în minte, apoi la ora 8 ne-am strâns noi şi înca aproximativ 150 de oameni (i-am numărat), elevi şi instructori, pentru a aştepta să fim repartizaţi pe grupe la fiecare dintre cei 15 poliţişti.

M-am auzit strigat de cel de-al treilea poliţist, eram în grupa a treia a lui, aveam să intrăm pe undeva pe la 9:30-10:00. Am mai dat o tură cu maşina prin zonă pentru ca la final să ne îndreptăm spre locul de unde urma să fim preluaţi de poliţistul-examinator şi să începem traseul propriu-zis. Am ajuns destul de devreme, am stat să aşteptăm vreo 45 de minute, timp în care emoţia s-a jucat cu stomacul meu (la propriu) într-un mare fel… :).

Pe la 9:50 a venit omul, s-a urcat în dreapta mea (pentru cei care aţi deschis blogul mai târziu, data trecută când am picat traseul am avut parte de o doamnă poliţistă, acum de un domn poliţist) şi m-a rugat să pornesc. Eram pe Viilor. Am plecat, am făcut prima dreapta şi de acolo dă-i pe străzi şi străduţe.

Acum, pentru cei interesaţi, iată elementele la care examinatorul a specificat că se va uita şi chiar a făcut-o în cazul meu:

stăpânirea maşinii şi a vitezei sale prin adaptarea la trafic cu ajutorul schimbării vitezelor în trepte superioare sau inferioare atunci când e cazul;

nu mergeţi foarte încet, mergeţi însă fără să încercaţi să vă dovediţi cine-ştie-ce abilităţi de Schumacher, nu ţine, se depunctează;

mare atenţie la cerinţele lui: dacă spune să întorci pe sens opus nu face viraj la dreapta de pe banda 1 cum a făcut tipa căreia i-am fost “martor”. Chiar şi atunci, asiguraţi-vă că nu aveţi vreun semn de “întoarcerea interzisă” sau ceva;

– altă gafă făcută de unul dintre cei de dinaintea mea a fost faptul că, nevăzând indicatorul ce-i semnala că e obligatoriu să fac la dreapta şi văzând că poliţistul nu spune nimic apropos de intersecţia respectivă, a considerat că trebuie să meargă înainte! Rezultatul: a ieşit de pe Lânăriei pe Cantemir, a traversat tot bulevardul de patru benzi tăind linia continuă şi a intrat pe celălalt segment, de după bulevard, al străzii Lânăriei. L-a dat jos instant!

atenţie la intersecţiile unde aveţi cedează şi unde trebuie să ţineţi maşina din ambreiaj, se uită la aşa ceva şi apreciază dacă vă iese;

atenţie la intersecţiile unde trebuie să faceţi la stânga de pe o stradă cu dublu sens, sigur mulţi au tendinţa să se încadreze pe contrasens în timp ce aşteaptă să vadă dacă au loc să iasă. Te penalizează rău la o chestie d-asta;

atenţie întotdeauna la distanţa pe care o aveţi faţă de maşinile care sunt parcate pe partea dreaptă, staţi cam la 50 cm – 1 metru de ele, nu poţi să ştii când ţi se va cere să faci parcarea cu spatele si dacă eşti prea aproape de maşina în spatele căreia parchezi, s-ar putea s-o ratezi, eu am reuşit-o la limită;

atenţie la virajele la stânga ce implică şi o trecere peste linia de tramvai, e de preferat să aşteptaţi mai mult dar să fiţi sigur că aveţi loc şi timp decât să faceţi vreo nefăcută. Deasemenea, la o fază d-asta, eu după ce am aşteptat să treacă toţi ieri, am avut surpriza să mă depăsească pe linia de tramvai un descreierat şi, dacă nu aveam reflexul să mă uit în oglinda laterala stângă, o sfecleam!

nu comentaţi niciuna din deciziile/spusele poliţistului, nu încercaţi să vă faceţi plăcut sau să vă daţi în taine. Omul nu are dispoziţie sau chef de asta, e acolo pentru examen, iar voi la fel. Dealtfel în afară de indicaţiile lui gen “fă dreapta, fă stânga, şamd”, nu ar trebui să se audă nimic în maşină pe toată durata celor 20-30 de minute cât ţine traseul;

mare atenţe la prioritatea de dreapta! Chiar dacă voi consideraţi că vă aflaţi pe un drum principal şi că ăla din dreapta trebuie să vă acorde prioritate, atâta vreme cât ăla nu are cedează trecerea sau STOP, voi sunteţi cei care trebuie să-i cedaţi lui trecerea. Iar la o greşeala de acest gen sunteţi picaţi sigur (eu aşa am picat prima oară traseul). De aceea, sfatul meu este să mergeţi cu atenţie în apropierea străzilor ce se fac la dreapta voastră şi să acceleraţi doar atunci când vedeţi pe stâlp triunghiul de cedează trecerea ce se adreseaza celuilalt;

nu vă grăbiţi la semafoare, aveţi grijă să schimbaţi într-a doua imediat ce porniţi de pe loc dacă e cazul, luaţi curbele cu atenţie, cu piciorul pe ambreiaj şi fără să acceleraţi!

după ce aţi efectuat un viraj la dreapta sau la stânga (deobicei cu viteza întâi dacă porniţi de pe loc de la semafor de exemplu sau daca aţi oprit din orice alt motiv), ţineţi acceleraţia apăsată constant, nu acceleraţi mai mult şi schimbaţi într-a doua abia după ce vă fixaţi volanul pe direcţia înainte, nu are rost să faceţi pe atotştiutorii şi să executaţi mai multe manevre în acelaşi timp, nu ţine, din contră…

Cam astea sunt principalele teste la care a trebuit să fac eu faţă ieri, nu am a mă plânge de poliţist, a fost corect, sobru, calm şi deschis.

După ce am terminat şi am fost admis (era fix ora 10:10), am fost “martor” la o tipă care a făcut majoritatea greşelilor de mai sus, greşeli pe care eu le-am văzut din prima şi pe care poate le-aş fi făcut dacă nu aş fi avut un instructor care să îmi arate atâtea. De aceea am spus mai sus, daca aveţi nevoie de un instructor ca la carte, un om cam la vreo 65 de ani, daţi un semn în comentarii şi vă pun în legătură cu Dom’ Viorel! 😉

Hai, v-am pupat! 🙂

UPDATE: Urmare a numarului foarte mare de cereri si a dorintei exprese a Domnului Viorel, am sa va rog sa nu imi mai cereti contactul sau, nu vi-l mai pot da! Sorry!

261 thoughts on “Examenul auto – cum să iei traseul

   1. hmmm…..de un instructor de genul acesta as avea si eu nevoie,dak imi poti da un rasp pe mail ti-as fi tare recunoscatoare!!!eu de cand am picat traseul nu am liniste:( mutumesc!

     1. Buna,
      Poti sa imi dai si mie, te rog, nr de tel al instructorului tau?
      Multumesc,

      Cristiana

     2. Buna.
      Se poate sa imi trimiti si mie contactul instructorului tau.
      Mersi.

     3. Buna ziua, m-ar interesa si pe mine nr. domnului (daca se mai poate, as aprecia mult), pt. ore in plus, fiind nesigura pe profesorul meu. Multumesc!

 1. Nu sunt nici pe departe un sofer innascut dar am reusit sa iau carnetul din prima ( sala cu 22 din 26 iar traseul cu 19 puncte de penalizare 😀 ). Daca in privinta salii lucrurile sunt destul de clare, trebuie sa inveti, cu traseul e ceva mai complicat din cauza presiunii si a emotiilor.
  In primul rand incercati sa uitati faptul ca in dreapta voastra se afla o acritura, insa in acelasi timp atentie MAXIMA la indicatiile pe care vi le da in privinta traseului de urmat (nu actionati mecanic! si in 2013 se poarta indicatiile capcana!), semnele de circulatie, pietoni si semafoare, nu va grabiti (desi am fost penalizat pentru ca am mers prea incet a meritat, am avut timp sa imi gandesc bine fiecare decizie), pana la urma scopul este sa treceti proba practica nu sa il impresionati pe el… In final, 10-15 metri mers cu spatele , o garare cu spatele si gata examenul! (cu totul 26 minute).

  Succes tuturor!

  1. Felicitari in primul rand!
   Tocmai am venit si eu de la traseul dat in Bucurestii Noi pe care l-am picat.. Prima data. Si am o intrebare. Dar mai intai sa explic situatia. In intersectia de la Jiului cand mergi inainte si ai de dat prioritate.. Ma opresc.. Incremenesc acolo pt ca vad masini ca vin si trebuie sa le dau prioritate.. Politistul spune “hai mergi”.. Am spus “nu pot pentru ca trebuie sa dau prioritate”.. El in continuare “mergi”.. Il intreb “sunteti sigur?”.. Raspunde da.. Dau sa plec de pe loc tinand ambreiajul in caz ca vine cineva de pe drumul prioritar sa il apas si sa pun frana ca sa acord prioritate.. Si in mom in care inaintez un pic imi calca pe frana.. In conditiile in care aveam timp sa plec pentru ca era f departe masina de pe drumul prioritar… Motivul picarii? Interventia politistului. E corect? Mai ales cand celei care urmeaza si la care am fost martor i-a dat permisul in conditiile in care a blocat intersectia ramanand pe linia de tramvai la un viraj stanga, i-a tras de volan sa evite un accident ca in loc de dreapta s-a dus la stanga, nu a semnalizat mai deloc,a trecut si pe culoarea galbena si la cedeaza trecerea nici nu s-a asigurat? Ce se intampla cu oamenii astia? Chiar asa pe fata sa iti bata joc de tine? Sunt foarte dezamagita si trista.

   1. Salut . Este o capcana . Dupa cum a zis aici cineva … ( nu am retinut cum il cheama ) . Normal ca trb sa dai prioritate cuiva .. Eu mai am pana dau , dar am fost pe-acolo si mai merg. Dar sigur e capcana .

    1. Doooh! Normal ca e capcana! De fapt nerespectarea unei reguli de baza n-ar trebui sa fie altceva decat o proba usoara, nu o capcana, dar asta e rostul examenului, sa se vada in ce proportie cunosti regulile… 🙂
     Bafta!

 2. Felicitati pentru permis, sa-l stapanesti sanatos.
  Referitor la instructor – domnul Viorel, am si eu nevoie f.urgent.
  Multumesc anticipat,
  cornelia

 3. Buna, am si eu o curiozitate, numele examinatorului cu care ai dat(scuze pt cacofonie) sau alti examinatori daca ii stiu cum ii cheama si o parere despre ei, urmeaza sa sustin si eu proba si nu gasesc pe nicaieri numele lor si pareri despre ei 🙂

  1. Buna! Pe tipa care m-a picat prima data n-am retinut cum o cheama, dar e singura femeie-politist dintre examinatori. Este ok, corecta, n-am avut ce-i reprosa, am picat pe greseala mea (neacordare de prioritate de dreapta) :D. Tipul cu care am luat a doua oara se numeste Anghel mi se pare, e ok, corect, daca tu esti calm si conduci cu atentie ei nu prea te pica. Bafta maxima! 🙂

 4. Buna, a dat cineva traseul cu un politist tanar, numele mic Mihai? E unul tanar si inalt, as vrea sa stiu daca face asa nashpa la toata lumea cum mi-a facut mie, desi eram cu piciorul pe frana mi-a apasat-o el ca dupa aia sa ma pice instant.

  1. Eu am dat pe 17.10.2013 examen cu politistul de care povestesti dar mie mi-a dat carnetul si a fost corect cu mine-as minti sa spun ca am fost nedreptatita. Mai inainte dadusem de 2 ori cu dna politist- Gabriela parca o chema si este adevarat ca m-a picat pe greselile mele dar m-a frecat de mi-au iesit ochii din cap…Oricum am fost cea mai fericita vazand ca nu era prezenta printre politisti cand am dat examenul ultima data.

  2. Am dat eu cu unul tanar, il chema “Asa Parvu Mihai” si a inceput sa zbiere la mine si sa-mi puna frana dupa bunul lui plac. Chiar daca faceam ceva bine dupa isi dadea cu presupusul numai ca sa aibe de unde sa-mi adune puncte de penalizare. E tanar, e nou si daca i-am face toti cate o citatie pentru felul in care examineaza si felul in care tipa (nu are voie, in calitate de politist si examinator)…

   1. Azi am dat cu Parvu Mihai si am luat,fara spaga,fara nimic,cu toate ca eram pregatita in caz ca imi pica un examinator care stia instructorul ca merge. E foarte corect omul,daca stii iti da permisul,daca nu stii te pica. Comenzile le-a dat foarte clar,ba chiar si pe directia inainte iti zicea sa mergi,nu doar stanga,dreapta,nu a urlat,dar daca greseai iti spunea,te intreba de ce ai facut asa sau iti spunea, nu ar fi trebuit sa faci asa…
    Am avut emotii,dar cu toate ca trebuia sa fiu prima din seria mea,am mers ca martor la o tipa si mi-a facut foarte bine,cand am urmat eram calma,nu mai aveam emotii fiindca stiam ce ma asteapta. Mi s-a oprit si o singura data motorul si nu am fost sanctionata pentru asta.
    Bafta tuturor si cei ce veti cadea cu examinatorul Parvu Mihai nu va faceti griji daca stiti sa conduceti,nu pune capcane,nu face lucruri sa va faca ca picati.

    1. Si eu am dat ieri cu Parvu; inaintea mea, o tipa care n-a acordat prioritate de doua ori; abia a doua oara a pus-o sa traga pe dreapta si a declarat-o respinsa; la mine a fost foarte ok; mi-a murit motorul de doua ori fix cand sa plec de pe loc, la inceput; mi-a zis sa ma linistesc, ca nu e absurd si ca intelege ca avem cu totii emotii foarte mari; eram speriata din cauza a tot ce auzisem despre el; dar daca mergi corect, esti admis, cum am fost si eu ieri; daca faci prostii, le puncteaza. Intr-un cuvant, este un om corect. (am uitat sa mentionez ca n-am dat spaga :)) , am vrut ca prima data sa incerc pe bune; si se pare ca a fost o alegere foarte buna); este normal sa apara fel si fel de comentarii despre el..depinde si ce a facut fiecare; tipa din fata mea, ieri, s-a enervat, a coborat din masina, a dat cu usa, a urlat la el..la un astfel de comportament cred si eu ca n-o sa mai ia permisul mult timp de acum incolo; si ea n-a avut dreptate, am vazut cu ochii mei cum a taiat fata unuia si n-a acordat prioritate altuia..dar ea urla ca a mers bine, ca n-a gresit cu nimic- de unde deduc ca daca ar scrie un comment despre el, cu siguranta ar fi cat de rau,incorect e si ca a avut ceva cu ea..; sincer, dupa tot ce auzisem, eram mai mult ca sigura ca voi pica traseul; dar uite ca l-am luat; iar pana la mine, picasera toti, din cate am inteles…Asa ca totul depinde de voi: mergeti corect, asigurati-va incontinuu (eu ma uitam in toate oglinzile si cand mergeam drept :)) ); plus ca Parvu nu da comenzi aiurea.. inclusiv cand am intrat pe o straduta in capatul careia trebuia sa faci stanga , pt ca ianinte era interzis, mi-a zis sa fac stanga (instructorul la chestii de genul imi zicea sa tin drumul, iar daca nu eram atenta, puteam sa ma duc lejer in fata,pe interzis); iar pt cei curiosi: am mers pe bulevard , vreo 3-4 min pe o straduta, intoarcere pe bulevard (3 benzi/sens); mers cu spatele, garare si…cam asta a fost totul (+ cateva comenzi de stanga/dreapta in intersectii; in cele mari, era stanga, pt o greutate mai mare); cred ca a durat totul cam 15 min max.
     Bafta tuturor si nu mai credeti chiar tot ce cititi/ auziti. Eu m-am convins ca nu e chiar asa cum pare totul , iar cu putin noroc si foarte multa atentie, puteti reusi.

   2. Si eu am picat cu Pârvu Mihai, este total incompetent pt postul pe care il ocupa, nu are pic de respect fata de elevi. Pe mine m-a plimbat 40 de min si m-a terorizat ca dc merg cu 30 la oră, iar dupa aceea imi spune ca am depasit viteza cu 4 kilometri, asta în condițiile in care a urlat ca merg prea încet! Acest om este o mizerie, vb urat, se poartă urat si se crede Dumnezeu! Eu personal imi doresc sa pic iar cu el, sa înregistrez tot examenul sa ca ii pot face reclamație sa se duca dracu la vaci de unde a venit.

   3. Acelasi mi-a picat mie acum.dupa atatia ani. Mi s-a spus ca e spurcat rau. Nu am facut nimic incorect din ce a zis. Intr-adevar, m-a invartit tot sa gaseasca ceva. Si la sfarsit i-am spus ca de ce mi-a trecut de doua ori pt motor. Ca asa a fost. Nu a fost. Am oprit si apoi am mai pornit ca verific frana de mana, fiind un buton. Ca sa fiu sigura la iesirea din masina. S-a uitat la mine si cica. Bine,dar acum e trecut, nu mai am ce face. Si-a cerut scuze si a plecat. Dar permisul l-am luat

   4. La mine a tipat profesorul pe tot parcursul scolii si azi, avand traseul de dat, am plecat acasa nefiind sigura ca-l iau, facand scoala in stress.

    1. Vezi email pentru numarul profesorului. Nu trebuia sa pleci! In fond ce ti se putea intampla?! Aveai 50% sanse sa-l iei, plecand le-ai redus la 0! Bafta maxima cu domnul Viorel! 🙂

 5. Nerespectarea semnificatiei semnalelor regulamentare ale agentilor de cale ferata care dirijeaza circulatia la trecerile la nivel cu calea ferata;
  6 puncte penalizare amenda intre 315 si 700

 6. Buna!:)
  Maine dimineata am examenul la traseu (am picat prima data si acum e a doua oara cand il voi da) si am emotii mari.
  Pana acum toate cele 30 de ore pe care le-am facut cu instructorul pot spune ca mi s-au dat peste cap. Dupa ce am picat si am dat sala (am luat 25) am aflat ca masina (Dacia) pe care invatasem eu nu mai era (directorul a hotarat sa scoata aceasta marca iar instructorul a plecat), asa ca mi s-a pus alt instructor si alta masina. Am facut vreo 4 ore inainte de examenul de maine dar parca tot ce spune instructorul asta e total opus fata de ce spunea primul. Acuma totu-i dat peste cap si ma simt mai nepregatita ca niciodata.

  1. Buna!
   Ideea e urmatoarea: trebuie sa te gandesti la ce te-a invatat primul instructor si la ce stii din teorie. Sfatul meu este sa fii foarte atenta, calculata si… rece. Examinatorul nu e pus sa te incurce, el este acolo ca sa vada ce stii. Incearca sa intelegi ce-ti cere (eu chiar ii spuneam “am inteles” dupa fiecare comanda a lui, ma ajuta sa-mi constientizez urmatoarea miscare). Fiind pe alta masina decat Dacia vei avea probabil ca avantaj lipsa neajunsurilor acelei masini. Eu am condus o Octavia dupa ce am luat permisul si mi s-a parut mai usor. Nu uita: ai punctaj bun, e un avantaj de la pornire! Pe de alta parte daca vei reusi sa te stapanesti si sa nu-ti arati emotiile vei arata ca esti sigura pe ce stii si el va aprecia asta (nu exagera, sa nu pari aroganta). Impresia ce trebuie transmisa e aceea de stapanire de sine, cunoastere si calm. Nervozitatea ta n-ar fi buna, i-ar transmite si lui tendinta de a te pune sa treci prin furcile caudine. Ufff, sper ca nu te-am speriat, ci ca te-am motivat. Multumesc ca ma citesti si astept vesti bune! Bafta maxima! 🙂

 7. Am dat si eu traseul ieri cu doamna politista si e chiar a doua oara cad pic cu dansa. Si vreau sa zic ca nu vrea sa dea permisul oricat de bine conduci. Am avut instructorul in spate si chiar a vazut ca nu am gresit cu prioritatea de trecere. Parcarea am facut-o exact cum trebuie… Asta e! Am zis ca poate data viitoare nu mai pic cu accelasi examinator. Si sper ca il si iau…

  1. Buna, am dat si eu cu doamna politist si m-a trecut fara probleme. mi-a reprosat la sange insa, o parcare laterala facuta la 20 cm de bordura (ca e prea departe, m-a depunctat), o intoarcere in scuar (depunctat), in schimb m-a felicitat ca am pus frana la o trecere de pietoni cand era o babuta ascunsa acolo (desi cei din stanga si dreapta mea au trecut ca boii). deci se poate. am auzit ca cere si bani, dar nu pot sa bag mana in foc. poate m-a trecut si pentru ca sunt fata, frumoasa si blonda ca ea:)))
   Dar mi-a spus ca stapanesc f bine comenzile masinii! inseamna ca s-a simtit in siguranta. am luat a doua oara examenul, prima data am dat cu lemandroiu, care m-a picat pe drept:)

   1. E posibil sa te fi trecut ca esti fata, feminismul cretin, si discriminarea bazata pe sex e in floare. Mie mi-ar place sa se introduca camere de supraveghere in masina si de bord, la examen. In felul asta nu poti sa trisezi platind spaga, iar politistii nu pot sa te pice pe nedrept, i-ai putea da in judecata cu proba video, dar na, n-ar implementa ei asa ceva, nu le-ar mai iesi lor “afacerile”.

 8. Si tin sa precizez ca punctajul care il acumulezi la sala nu se prea ia in considerare la traseu… Nu ai nici un atu… Eu am luat si 25 si 26 puncte la sala si tot am picat… Si cu greseli si fara daca nu vrea sa ti-l dea nu ti-l da. M-am convins de asta. Daca as pica cu primul examinator care l-am avut inainte de doamna politista cu care am dat de 2 ori simt ca sigur il voi lua… Si oricum am auzit ca foarte greu da la femei permisul (dansa)… In fine, daca mai pic imi expira scoala…

 9. buna.am dat si eu ieri traseul.sio vreau sa zic k e a doua oara cand pic cu doamna politista.vreau sa precizez ca si cu greseli sau nu dansa va da permisul never sau un caz la o mie…vreau sa zic k e foarte pretentioasa cu foarte multe.dak nu gresesti u ceva in trafic face ea ceva sa para greseala.si in legatura cu faptul k ai un atu dak ai punctaj mare la sala.nu conteaza asta chiar deloc.am facut si 25 si 26 puncte pur si simplu nu se tine cont.sau cel putin cei cu care am dat eu nu au tinut cont.am mai avut un domn politist primul cu care am dat.acolo chiar am avut emotii si am gresit.si recunosc k dak conduceam ca ieri si picam cu dansul il luam 100%

 10. asa k sper ca data viitoare sa am mai mult noroc si sa nu mai pic cu doamna.k e foarte dificil pt dansa sa ofere un permis.si am auzit acum nu stiu dak e adevarat.k nu prea da la fete permisul

 11. Salut. Da-mi si mie, te rog, datele de contact ale instructorului tau. Am picat deja de 2 ori traseul :(, mi-a expirat si scoala si vreau sa schimb instructorul.
  Merci frumos.

  1. Buna, dak vrei te ajut cu instructorul meu..foarte bun, iti explica foarte bine si te ajuta foarte mult..Dak ai nevoie, contacteaza-ma pe adresa mea de mail. Bafta!

 12. Eu azi am dat sala si maine dau traseul…nush ce sa zic sau ce sa fac….ma gandesc sa fiu cat mai natural atunci cand sunt la volan si sa uite de dmn/dna din dreapta mea..nush am sa va tin la curent cu rezultatul:)

  1. Ce repede te-a programat la traseu! Eu am asteptat 3 saptamani intre ele! Asa e, trebuie sa fii natural, sa fii foarte atent dar sa nu uiti de politist, el e cel care iti spune incotro s-o iei si se poate intampla sa incerce sa te incurce, asa ca mare atentie!
   Bafta maxima si astept vesti bune!

   1. AM luat traseul….dar dupa ce am suportat multe…emotii… Dupa ce am terminat am oprit motorul si am avut urmatoarea reactie: “mama nu am trecut niciodata in viatza mea prin asa presiune” la care examinatorul “ce ma smecherasule tu ma crezi prost? stii cati ca tine mananc pe zi? Esti respins!! Dupa care mi-a aruncat buletinul, mi-a dat un exemplar si eu asteptam sa imi dea dosarul…la care el imi spune ca suntem liberi sa plecam… In acel moment am ajuns la concluzia ca am luat permisul si am intins mana sa ii multumesc pentru bunatate (el fiind genul de examinator care nu da carnetul deloc). S-a facut prezentza la ora 8:30 si au fost toti 15… la traseu s-au prezentat doar 5 de frica ca nu da carnetul… Eu am stiut toate detaliile astea abia dupa ce am luat carnetul) si tin sa mentionez ca am fost singurul din cei 5 care am luat carnetul. Oricum am tras cele mai urate 30 de min din viatza mea de adult….ce sa mai zic…luni ma duc sa imi iau permisul si urez bafta la cei care se mai duc la traseu! M-am lasat dus de val….nu a vrut sa dea norok cu mine! O sa il tin minte pe domnul acela toata viatza!!!

 13. Acum am vazut si raspunsul la-ntrebarile mele!
  Bravo!
  Felicitari! Gata, am numai fluturi in stomac. Sper ca pana marti, 11 iunie, sa nu se transforme-n molii.
  Doamne, ce de emotii am si cat de greu mi se pare acum totul!
  Prima experienta e cea mai grea-ntotdeauna.
  Dup-aceea…vorbim! 🙂

  1. Multumesc pentru ca ma citesti!
   Bafta marti, 11 iunie, la examenul tau din 11 iunie! 🙂
   Fii calma (pe cat posibil), atenta, nu te gandi decat la faptul ca te-ai dus acolo sa-ti indeplinesti un vis si ca nu vrei sa pleci fara ca el sa devina realitate!
   Astept sa-mi spui c-ai luat! 🙂

    1. am picat cu un domn cu mustata..glumet toata perioada examinarii..si corect.dak conduci fara probleme acorzi prioritate restul greselilor minore gen mersul cu spatele sau parcarea sa nu iti iasa se puncteaza foarte putin..am fs a doua prima fata a picat-o prt k ii expira dosarul a 2 zi si ea nu a putut sa dea deloc intr-un an..k s-a gandit acum sa dea..si domnu politist ia zis dak macar vedeam k ati mai fs o data de doua ori aveati habar cum e cu un examinator si poate nu mai aveati emotii si conduceati si mai bine..dak veniti in ultima zi si va asteptati sa il si luati.nu se poate..si mi-a parut rau dar a avut dreptate .eu am data a 5 oara traseul.si cred k a fs singurul cu care m-am inteles bine p perioada examenului.

 14. Am luat!
  Si multumesc pentru urare si gandurile bune-am purtat-o-n minte si-n suflet, am spus-o cu voce tare, am aratat-o mai departe: un vis devenit realitate!
  Multumesc, cu drag, sincer, mi-ati fost de un real folos, de un mare ajutor in ultimile 48 de ore din viata mea!
  Multumesc pentru ca existati!
  Sa ramaneti asa cum sunteti acum: rari oameni de genul dvs. Felicitari <3

 15. Dimineata la 8 aveam pulsul 200; la al 5-lea politist m-am auzit strigata, s-a facut putin “instructaj protectia muncii”, am plecat la LIDL Salaj… si da-i nene asteptare cu emotii. Politistul, un tip, blond cu ochi albastri, inalt-prea inalt chiar, dar calm… de m-a uns la suflet! Nu voce, nu ton, respectuos – sau azi a fost o zi in care Doamne-Doamne a tinut la mine. Sincer, relatia mea cu D-zeu e putin incerta. Am plecat la 10:50 cu un alt candidat la volan, directia Rahova! Surpriza de surpriza: langa blocul meu, langa casa mea, pe strazile unde biciclesc de o luna jumate… unde nu am fost niciodata cu instructorul! Pustiul de 23 de ani a picat: nu a acordat prioritate la pieton la o trecere intre 2 treceri semaforizate. Daca am sa am timp-si sigur o sa am-o sa fotografiez sa vedeti…si, a acumulat baiatul 55 de puncte! Al 2-lea traseu picat la el. Intra doamna, adica eu. Plecam, merge, stradute, viraje, parcare laterala, intersectii, viraje: “haideti doamna mai plecam si noi de aici?”; stiti eu conduc batraneste-ieri, dupa 3 luni de scoala si ore am aflat asta de la instructor… Dar tipul-d-ul politist, calm. Si atunci m-am gandit ca eu, tre’ sa merg sa iau! Si-am luat! La final, ca ne-a intors la LIDL, m-a pus sa fac o oprire pentru mers inapoi. Am omis semnalul dreapta, dar l-am pus apoi, am efectuat comanda si cu 13 pcte penalizare am luat PERMISU’!!! Azi sunt fericita! E o realizare, dat fiind faptul ca pustiul care a picat e cu un an mai mare ca baiatul meu… iar eu, la 40 si 2 si 3… am luat permisul! Bafta in continuare si dvs. si cu riscul ca va plictisesc sa stiti ca va MULTUMESC la infinit!!! Toate cele bune! Cu respect,Iulia Sandu.

 16. am si eu pe pe 19 traseul .. sala am luat-o din prima cu 25 recunosc ca , cu cat se apropie data de examen ma cuprind niste emotii de neimaginat sper din tot sufletul sa reusesc

   1. Am inteles sa traiti 🙂 numai cand ma gandesc la ziua de examen mi se strange stomacul .. asa a fost si la sala aveam niste emotii de imi tremurau piciorele sa nu mai zic ca , tuta de mine cauta mousul si tastatura :))) nu am stat sa intreb ca dehh nu ma gandeam ca , sunt asa de dotati :))) eu foarte indignata ii zic suprveghetorului ca nu am mous la care el . DOMNA MOUSUL LA MANCAT PISICA SI TASTAURA A LUAT-O CIORDITORII :))))) cum mi-a aprut prima intrebare am uitat de emoti am facut 25 .. faceam 26 dar am gresit la o intrbare simpla .. Care este rolul cutiei de viteze ..

     1. am stiut dar am omis sa pun si varianta c mersul inpoi .. si uite crede mereu o greseam la chestionare :))))parca a fost un facut … aveam cateva intrbari pe care efectiv din graba le greseam … cred ca e un defect din fabricatie :))) graba .. stiu ca nu este buna m-a atentionat si instructorul ….. era fix a 23 intrbare dupa ce am facut 22 iti dai seama ca eram subefectul entuziasmului :)))

 17. Buna tuturor ! Ieri am dat sala,pt prima oara,si am luat cu 23 de puncte. Pe 27 am traseul in cartierul Bucurestii Noi. A mai dat cineva aici ? Am foarte mari emotii..De ieri cand mi-a zis dna de la ghiseu ca pe 27 am traseul stau intr-un stres continuu.Aseara am dormit decat 2 ore 🙁 Sunt foarte stresata..Astept raspunsuri daca ati mai dat careva traseul in Bucurestii Noi. Bafta !! Va multumesc

 18. Eu am dat prima data de permis in 2009, la sala luam 26 de puncte iar la traseu am picat de 4 ori,prima data nu am acordat prioritate, a2a si a3a oara m-a pus sa fac plecarea din rampa cu frana de mana trasa si mi-a murit motorul de 3 ori, iar a4a oara era iarna si am mers bine tot drumul dar am gresit ceva pe la sfarsit de mi-a ras in fata politistul”ha ha te-ai descurcat bine si la sfarsit ai gresit”.Am fost asa de suparata inca am zis ca nu mai dau niciodata de permis. Insa acum sunt obligata sa dau din nou si mai am 3 sedinte si nu sunt multumita de instructor!In primele 6 sedinte era totul bine, insa apoi m`a bagat in oras unde nu fac fata la plecarea din rampa, la jocul de pedale sa tin ambreiajul sa accelerez si i`am zis ca vreau sa facem separat pana mai prind ideea si mi-a zis ca ce este asa de greu, doar sa ascult ce zice el, eu sunt de vina ca imi tremura picioarele…Luni as da sala, nu e nicio problema stiu cartea aia pe de rost, dar cu traseul nu stiu ce sa fac, sa aman traseul sa mai iau ore suplimentare?Nu vreau sa ma duc sa dau si apoi sa ma pice la traseu.Instructorul povestea ca mai sunt elevii la el care nu stapanesc ambreiajul dar se duc la examen, pt el nu conteaza daca stii ceva sau nu, pentru el sa treaca ora..Nu stiu ce sa fac, te rog sa`mi dai un sfat.

 19. Alexa nu fi stresata incerca sa te degajezi emotile nu sunt bune te fac sa gresesti ai nevoie de minte limpede si multa atentie .. Eu am cazut ieri traseul dar nu ma las pana nu iau Pe cinstite .. sau pe romneste pe carca mea … Acum intrebare cum calculez zilele pana pot sa-mi depun dosarul ? includ si ziua de examen sau fara ?

  1. buna.imi pare rau ca ai picat:(..ma bucura faptul ca nu renunti .cum nici eu nu am facut.eu am picat traseul de 4 ori.a 5 oara acum p 11 iunie am luat:)).socotesti 16 zile dupa ziua de traseu.cand sa te duci sa te reprogramezi.

 20. Ana daca vrei sa iei pe bune .. eu zic sa schimbi instructorul, sa mai iei niste ore (atentie s-a schimbat legea si trebuie sa dai exmenul), e .. mai ales pe traseul de examen si abia dupa sa te duci la examen ..

 21. Buna ziua astazi a dat si nepotul meu examen la carnet dar nu l-a tinut la examen decit 8 minute. Oare este posibil asav ceva? Sa dai un examen auto in nici 10 minute? Si ne mai intrbam ca de ce se fac atatea accidente! Nepotul meu se numeste Serban Marian a sustinut examenul in BUCURESTII NOI ASA SA O TINETI TOT INAINTE CA ESTE BINE!

  1. si nepotul dumneavoastra a luat?dak l-a tinut 8 bminute poate sa insemne ori : nu a acordat prioritate si au dreptul sa opreasca examenul si sa il pice ori qa condus prea bine in cele 8 minute si au decis ca este suficient.examenul de traseu poate dura pana la 30 minute acest lucru este specificat de fiecare politist pana se incepe examenul.si se mai specifica si faptul ca dak nu acorzi prioritate poti sa fi oprit din examen si dupa 3 minute

 22. Ok , am si eu o intrebare …, maine am traseul (Din nou ) , prima data am picat pentru ca n-am acordat prioritat . Intrebarea mea este : stiti cumva daca pic traseul o sa trebuiasca sa dau din nou sala ?

  1. Buna, in primul rand sa speram ca maine nu pici! :). In iarna, cand am dat eu, trebuia sa dau sala daca picam traseul. Am inteles insa ca s-ar fi modificat codul rutier si ca nu ar mai fi la fel in privinta asta. Cel mai sigur ar fi sa-ti intrebi instructorul, el ar trebui sa fie la curent cu toate modificarile. Bafta maxima maine!!!

   1. Commentul tau mi-a dat un feeling incredibil , multumesc pentru raspuns si pentru sustinere . Da cel mai bine ar fii sa intreb instructorul . Peace & love !

 23. Yeeeee!!! Azi am avut traseul in Bucurestii Noi (Teatrul Masca). Mi-am asteptat randul de la ora 07:30 la 11:35. In timpul asteptarii nu am avut emotii. De dimineata cand am plecat de acasa am plecat cu gandul ca o sa-l iau. La 11:35 a venit domnul politist. Am urcat in masina, mi-am potrivit scaunul, oglinzile, mi-am pus centura, am dat o iscalitura… Apoi a spus “pornim”… Aici au inceput adevaratele emotii! Plecarea a fost din Bulevardul Buc. Noi, am facut stanga la Pajura. Totul bine, frumos, pana cand au inceput sa-mi tremure picioarele pe pedale intr-un mod incontrolabil. D-nul politist isi apleaca urechea spre motor si spune: “domnisoara, bate ceva la motor”. Zic: “nu bate nimic, imi tremura mie picioarele pe pedale” :)) A zambit si mi-a comunicat urmatoarea manevra. Mai in fata am acordat prioritate pietonilor si cand sa plec din nou de pe loc, am uitat sa schimb in viteza 1 (eram cu a treia). Si evident ca mi s-a oprit motorul. Mi-am zis in gand “pana aici mi-a fost”… Nu, a spus “pornim motorul si facem stanga”. Apoi am mai mers…nici o greseala pana aproape de Baneasa. In Baneasa, urc pe nu stiu ce pod… Eram pe banda a doua, cand am coborat de pe pod am “aterizat” direct pe banda 1… Eu crezand ca sunt tot pe a doua :)) Bun…a notat dansul ceva acolo…Iar ma gandeam ca ma trage pe dreapta si ca pic examenul… Am plecat de acolo si am ajuns in cartierul Damaroaia. Acolo majoritatea strazilor au “cedeaza” si foarte multe treceri de pietoni. Am respectat totul… Apoi m-a pus sa merg cu spatele,apoi o parcare ,si apoi intoarcerea din 3 miscari.Toate efectuate bine.Mi-a spus sa opresc si sa asigur autovehiculul.Nici nu stiam ce vrea sa spuna cu asigurarea autovehiculului..Dar am oprit,si am bagat-o in viteza 1(Deci cred ca la asta se referea :)) ) Ma pune sa dau 2 iscalituri..si imi inmaneaza foaia.Nu-mi permiteam sa stau sa citesc ce scria pe foaie,deoarece fata din spate urma la examen.Am facut schimb de locuri,si in spate,am inchis ochii..si apoi cand i-am deschis m-am uitat pe foaie. Scria “Admis cat. B ) De fericire mi-au dat lacrimile..Am avut 12 puncte de penalizare. 6 puncte pt. oprirea motorului ,si 6 pt. nesemnalizarea schimbarii directiei de mers. Sunt foarte fericita!! Luni merg sa-l ridic! Multumesc foarte mult pt. incurajari! Va urez tuturor mult succes,si aveti incredere in voi! (imi cer scuze daca am avut greseli gramaticale,dar inca am foarte mari emotii..si nu-mi vine sa cred nici acum ca l-am luat) Bafta!!

 24. Maine dau si eu traseul tot in Bucurestii Noi, sper sa pic si eu cu acelasi politist cu care a dat si Alexa.
  Sper sa ma descurc, nu am foarte multe emotii, sunt calm si optimist, deja imi fac planuri.
  Felicitari Alexandra si multa bafta mie! 🙂

 25. Felicitări pt permis și mersi pt toate explicațiile. Mă interesează și pe mine un instructor bun, îmi trimiți te rog numărul lui Dom’ Viorel (și numele de familie 😛 )? Mulțumesc.

 26. Buna,

  Te rog, trimite-mi si mie numarul de telefon al instructorului tau si spune-mi de la ce scoala auto este (sper ca e din Bucuresti), pentru ca din comentarii nu am inteles lucrul acesta.

  Multumesc mult!

 27. Buna, asa cum v-am promis, am revenit pt a va anunta ca astazi 7/08/2013 am luat orasul din prima cu doar 6 pct de penalizare si alea pt ca nu am oprit la o trecere de pietoni desi pietonul nu era cu piciorul pe trecere, dar nah nu mai conteaza acum, conteaza ca sunt sofer!
  Asadar va doresc succes tuturor si o zi buna!

 28. stie cineva daca s-a adoptat legea aia in care se poate da traseul de mai multe ori fara a mai sustine si proba teoretica ?

 29. legea aceia nu sa adoptat si iti spun din sursa sigura deoarece niste instructori l-au intrebat pe examinatorul cu care am dat eu daca sa aprobat si o zis ca nu si inca nu se stie daca se aproba

  1. Buna Razvy, ai putea te rog sa imi spui ce interval de timp ai avut intre sala si traseu? eu sunt un pic in criza de timp si as vrea sa ma duc cu dosarul pe 16.08. Stie cineva cum e in perioada asta cu programarile? se poate da traseul la cateva zile? Multumesc mult.

 30. Buna! Azi, dupa 3 incercari esuate, am reusit sa iau traseul!!!!…. Data trecuta am picat la domnul Sima, un politist destul de sever, azi dimineata cand tot el mi-a strigat numele, am vrut sa plec sa ma reprogramez, dar am zis sa stau sa-mi incerc norocul si bine am facut…

 31. asa deci dana eu am avut interval de o saptamana am avut noroc ca am prins locuri acum depinde si de locuri sper sa ai noroc si mult succes

 32. gata, legea a intrat in vigoare, de astazi, cine pica traseul numai da si sala inca o data timp de 1 an, cat este scoala valabila.

 33. Salutare la toata lumea, astazi (12.08.2013) am sustinut proba teoretica (a 2-a oara deoarece prima data am picat pentru ca nu am invatat destul) si am trecut cu 25 de pct. din 26:D si am fost programat la traseu peste 2 sapt. adica pe 23.08 in Bucurestii-Noi, prima data cand am picat la sala mi-a parut asa rau inca vroiam sa renunt la permis, dar am continuat sa invat si astazi am luat sala, acum urmeaza traseul si de azi de diminetza ma framanta niste emotii ‘negativiste’, oricum eu incerc sa fiu optimist si astept sa treaca timpul pana la traseu.:D

 34. Referitor la capcanele intinse de examinatori, am gasit in procedura de examinare ca nu au voie sa solicite candidatilor manevre care sunt interzise de regulile de circulatie sau indicatoarele rutiere, litera k, din art 18 sau 19. Eu de acum urmeaza sa dau sala. La traseu n-am curaj nici sa ma gandesc :(.

 35. Buna
  eu am inceput scoala de soferi acum si as fi vrea sa iau examenul din prima dar dupa ce am citit aici am trecut prin toate emotiile tuturor sincer sunt o tipa emotiva ai mei nu au masina practic eu as fi prima persoana, ideea e ca recunosc sunt o persoana emotiva si la inceput clar o sa imi tremure mainile, picioarele o sa mi clantane dintii de frica dd-apoi sa mai fiu si cu un examinator langa mine 😀 cred ca o sa fie exact ca in cazul tipei de ii tremurau picioarele pe pedala
  chiar am nevoie de un instructor care sa aibe rabdare ca sa ma ajute un pic fiindca le prind repede 😀
  asa ca please help 😀 cu instructorul si sfaturi

  1. Buna,
   Stiu ca pare usor sa dau sfaturi acum, dar trebuie sa ai in minte un lucru clar de la inceput: nu iti ia nimeni viata, tu esti singura care poate sa ia decizii pentru tine, nu te teme de examinatori, nu te pica daca mergi ok (nu cere niciunul perfectiune, ar fi absurd si ei stiu asta).
   Referitor la instructor: check your email si bafta maxima!

 36. Buna,tot ce am citit aici e foarte interesant!doar ce am terminat si eu orele de conducere cu dnu instructor…abia asteptam sa scap!am o intrebare:este normal sa iti fie teama de instructorul auto,din cauza ca tipaaa f tare ,jigneste si nu isi da seama la cuvinte?…adik…la cea mai mik greseala el tipa!!! eu…clar ma speriam si de aici aveam o lipsa de concentratie !ma panicam fff tare!nu vreau sa reformulez cuvintele spuse de el…nu are rost!numai gandul ca a 2 a zi aveam conducere cu el ma lua groaza!in fine…luni dau proba teoretica si cred ca i au sigur!dar am niste emotii ptr ziua examenului practic…de nici nu dorm noaptea!aaa…si ma inchid mult in mine,sunt dezamagita de mn…etc

 37. Buna
  nu este ok sa tipe instructoru la tine sau sa ti fie frica poti sa faci cerere sa l schimbi oricand e dreptul tau te duci sa inveti nu te nasti invatat si trebuie sa te lase sa conduci nu sa te streseze nu are dreptul sa te streseze ……..
  .pt Dorinu te rog mai trimite-mi pe mail numele instructorului
  Multumesc mult

 38. Buna ziua. Felicitari tuturor care l-au luat si bafta celor ce-l vor ! Am si eu nevoie va rog de numarul domnului instructor 🙂 . Multumesc anticipat !

 39. buna din nou…multumesc ptr incurajari!…trebuie sa mai fac macar o sedinta cu “dnu instructor”…inainte de exsamen!offf! nu pot sa l schimb,mi e rusine si in al2lea rand,e orasul mic si afla!apropo,am luat sala,exact cum ma asteptam.abia la o luna m a perogramat ptr traseu..am pe 2 oct.sper sa i au din prima,k sa nu ma mai dezamagesc!p.s. ati uat careva vreo pastila ,cv,sa nu mai aveti emotii?nush ce sa fac…mi e sa nu ma ia somnu’la volan dak iau ceva…

  1. nu are rost sa iei pastila…tu trebuie sa fi sigura pe tine ca poti sa iei.,.emotii vei avea in orice situatie.dar in momentul in care vei urca la volan si vei incepe sa conduci trebuie doar sa te concentrezi pe ceea ce iti spune domnu politist si sa le faci cat mai corect.nu te panica este totul in regula..cat despre instructorul tau.dak zici k tipa si jignea.cu domnii politisti va fi floare la ureche.:bafta multa la traseu.si asteptam noutati.

 40. am luat sala (ilfov) si m-a programat pe 14 oct (luni), s-a schimbat programul la traseu ca eu stiam ca se da doar joi si vineri pentru ilfov

 41. Am citit toate comentariile si ma bucur ca nu sunt singurul care intampina probleme la condus. Urmeaza sa dau si eu traseul in 16/10/13 dar inca nu ma simt stapan la masina, am luat sala cu 25(ieri) dar marea problema, care am inceput sa o simt inca de la primele ore, este condusul. Masina pe care fac e benzinara si din cate am inteles e putin mai greu decat la diesel, la pornire, schimbare viteze si alte manevre. Aici si intampin probleme deoarce inca imi teripideaza masina sau imi mai moare motorul daca las prea repede de ambreaj/ nu accelerez suficient si desi mi’a explicat cum trb sa fac cateodata imi reuseste altadata nu chiar daca ma concentrez. Oricum am si alte probleme cum ar fi intersectiile mai mari cand trebuie sa iau viraj la stanga si nu stiu unde sa ma opresc, cui sa ii dau prioritate etc, dar si ale mici deoarece observ greu semnele din drepta(ex: cedare/stop), circul cu viteza de vreo 30 km/h si le mai obs dupa ce trec de intersectie poate am problema asta si din cauza ca circul in Timisoara, m’am mutat aici de vreo 2 ani jum dar nu stiu majoritatea strazilor pt ca orasul e destul de mare. Vorbesc de parca as fi la inceput desi eu mai am doar 2 sedinte si termin toate 30. De instructor nu pot spune ca el e de vina cu ceva, chiar imi explica de fiecare data ce si cum sa fac dar ma mai pierd si inca intervine el cand apar masini/pietoni pe strada dar eu is prea concentrat la cum sa execut o manevra cat mai bine(viraj, parcare, mers cu spatele ce o fi) incat uit sa ma mai asigur. Pana acuma nu am condus niciodata fara sa imi zica ce si cum sa fac dar urmeaza zilele astea sa fac si cateva simulari de examen sa vad cum ma descurc. Oricum nu sunt prea optimist in legatura cu examenul asta pentru ca in astea 2 ore de condus simt ca fac n greseli, nu stiu cat m’ar tine si examinatorul daca vede ca nu stapenesc prea bine manevrele. Dar am sa vad zilele astea cum ma voi descurca la simulare desi inafara de parcari/viraje/opriri, care cred ca le’am mai prins, tot la alea de baza ma incurc cel mai mult si parca nu as fi evoluat de loc. Poate oi fi si eu putin mai emotiv, si nu ma ajuta asta, ma gandesc daca asa de ‘prost’ conduc cu instructorul care imi vorbeste calm apoi cu examinatorul o sa fie si mai grav. Daca e sa il dau pana la urma zilele urmatoare am sa revin cu un comentariu despre cum a fost, oricum instructorul a zis ca nu ma lasa sa’l dau daca nu trec de simularile astea ceea ce mi se pare corect pt ca nu as vrea sa mai dau o data sala asa ca mai bine as amana.

  1. examinatorul nu te tine ca timp in functie de ce vede ca stii sau nu sa faci.este un timp egal pentru toti, cam 20-25 minute.acest timp dureaza si mai putin…daca politistul calca frana in locul tau…

 42. Am picat traseul de doua ori, sala am luat-o fara probleme de fiecare data cu 24 de puncte, de aceea am si eu nevoie de un instructor cu experienta. Dorin, te rog ma poti ajuta si pe mine cu nr de tel al instructorului tau? Multumesc!

  1. Hei, iata un sfat de la un patit. Niciodata nu depasi in timpul examenului. Daca este un obstacol oprit pe banda ta, te opresti si tu si semnalizezi ocolire pana se elibereaza banda din dreapta. Faci depasirea doar daca este gol in spate pe 100 m. Daca nu, NU. Esti blocat in spatele unei masini lente? Ramai acolo. Penalizarea pentru ezitari REPETATE (nu doar o data) de depasire este DOAR 3 puncte. Penalizarea pentru o depasire ratata este EXAMENUL (21 pct). NU FACETI DEPASIRI IN EXAMEN. PUNCT.

   1. Pardon, se elibereaza banda din stanga, normal. Repet. NU FACETI DEPASIRI IN EXAMEN. Riscul este prea mare. Costul unui nou examen.

 43. buna eu nu sunt din bucuresti si nici nu cunosc bucurestiu dar sunt nevoit sa foc scoala de sofrei in bucoresti .din unele motive de sanatate find intrun scaun cu rotile si numai la bucuresti am gasit masina cu comenzi la mina .eu cred ca osami fie foarte greu la oras in sectorul 3 .poate ma puteti ajuta cu un sfat.multumesc anticipat.!

 44. buna:))nu am mai revenit cu noutati deoarece.. am picat traseul:)))spre surprinderea mea am stapanit f bn masina,dar am facut o sg greseala:neacordare de prioritate.!!asta e!! mai incercam.o sa dau sala pe 21oct.dar naspa e k te programeaza cam peste o luna!!cam mult de asteptat.iar ptr cei care sunt in situatia mea:nu va dezamagiti!!ne mai citim :))ciao

 45. Buna. Ma pregatesc sa dau sala a 2-a oara, am picat traseul pana acum. Ce citesc aici ca ati merg imediat dupa scoala la traseu? EU am luat n ore suplimentare, pana m-am simtit eu stapana pe masina. Si m-am dus la examen cu un avant prostesc. Asta e din categoria nu faceti ca mine! Am picat fara probleme, nu am inteles unde voia sa fac stanga, dupa care m-am facut praf.. Neacordare de prioritate.
  Nu inteleg chestia asta cu programarea peste 1 luna, sunt perioade cand programeaza peste 1 saptamana si alteori astepti 1 luna?
  M-am bucurat sa va citesc, imi mai taie din emotii. Pe cat de sigura eram prima data, pe atat de panicata sunt acum.

 46. Salut,

  Am gasit intamplator blogul tau si imi pare bine ca ai punctat aspecte importante ce tin mai ales de cel de la volan, si nu de subiectivismul general. te rog sa imi dai datele de contact ale instructorului tau, am nevoie pentru sotie, care inca se straduie sa ia traseul, iar eu se pare ca nu sunt suficient de bun psiholog astfel incat sa-i inspir raceala si increderea in fortele proprii, si nici instructorul actual.

  Multumesc

 47. sal..e tare naspa k trebuie sa astepti 16 zile k sa dai din nou sala si inca o luna si cv sa dai traseul.e un chin sa astepti..cel putin ptr mn.de ex acum trebuie sa mai imi iau ore suplimentare de condus ptr ca a trecut 3 sapt de cand nu am luat traseul si mai am de ast o luna pt alot examen,asta dak iau sala luni..))mai scriu luni..

 48. Buna ziua! Astazi 22/10/2013 am sustinut examenul auto traseu cu domnul politist Culea Florin. Persoana la care am fost martora a fost admisa in ciuda faptului ca a trecut pe galben, a executat mersul cu spatele in zona de actiune a indicatorului opririe interzisa, incalcare marcaj longitudinal continuu si multe alte manevre gresite: neacordarea prioritati pietonilor la trecere moment in care politistul privea pe geam in dreapta pietonul in partea stanga dupa care il opreste pe elev pe partea dreapta unde era tot opririe interzisa si ADMIS ,am urmat eu la volan totul a fost ok pana domnul politist CULEA sa enervat vizibil
  chatmodels2011: pentru ca mi-a spus sa fac prcare laterala acolo unde aveam linie dubla continua si i-am spus ca aveam linie duba CONTINUA si incurc traficul in fine cu permisiunea lui am executat parcarea laterala am incurcat traficul obligand ceilalti participanti la trafic sa incalge margajul longitudinal continu in fine am plecat dupa care la nici 10 metri din nou ma pus sa execut mersul cu spatele pe banda doi incurcand din nou traficul aceasi treaba am mers 50 m cu spatele dupa care am plecat spre piata rahova totul a mers ca pe roate am mers spre margeanului intersesctie cu Petre Ispirecu virand dreapta trecera pentru pietoni am oprit acordand prioritate tuturor pietonilor
  chatmodels2011: dupa care am plecat am trecut de trecera de pietoni si a vrut sa puna frana domnul politist eu aveam piciorul pe frana negasind pedala domnul politist a apasat aceleratia pana la 8000 de ture spunand ca aveam pieton in spatele masini eu nu stiu nimic despre aceasta modalitate de a acorda prioritate pietonilor aflati in spatele masini atunci cand mergi in fata dupa care ma tras pe dreapta cu respins foaia de examinare am semnat-o inainte neputand sa fac contestatie la foaia de examinare ma picat cu 52 de puncte tracand si accident
  chatmodels2011: al treilea elev la care am fost martora a patit a executat corect din punct de vedere legal toate manevrele si indicatilele politistului Culea Florin intersectia lidel cu strada Doinei baiatul se asigura era un taxiu pleca de la semafor baiatul deja ajunsese la jumatea intersectie politisul franeaza brusc si spune ca nu vede masina ca vine eu intreb mergem cand nu sunt masini pe strada?nu am vazut nici un eveniment periculos aspet parearea dumneavostra ce ma sfatuiti sa fac ?imi este frica sa fac reclamatie daca nu voi mai vedeA permisul niciodata din acest motiv

 49. Lasati VRAJEALA, ca TOTI DAU SPAGA ACUM. Asa cum a spus si Rucsandra, daca nu dai spaga, incearca sa te intimideze, sa te pierzi si sa faci greseli si te foieste de nu mai stii cum te cheama. Am fost martor la 2 fete, una a intrat pe interzis si cealalta nu a oprit la STOP si i sa oprit motoru. Au mai mers cu spatele si atat, in 10 min aveau permis iar legea prevede 25 min minim. Pt neacordarea prioritatii se dau 21 de puncte, iar maxim sunt 26…deci despre ce vorbim?

  1. exclus.eu azi am dat traseul fara nicio spaga.intradevar am fost plimbat si frecat 25 de minute…dar am luat.deci? tot ce cere el este maxima atentie si stapanire de sine.ca daca dai spaga si in trafic esti bata si faci accident mai bine dai examen de 10 ori pana inveti sa conduci cum vrea el.

 50. Sunt deranjat pt ca cei care stiu sa conduca bine sunt pusi in situatii dificile iar ceilalti, kamikaze te intalnesti cu ei apoi pe strada. Cel mai bine si util e sa se instaleze CAMERE AUTO la examen, si atat. nu o sa mai aiba domnii examinatori vile cat casa poporului.

 51. Si NUN AU VOIE sa te puna sa faci manevre interzise este prevazut prin ordinul 82/2013 Art 18 lit. K

  k)să nu indice candidaţilor efectuarea unor manevre care ar încălca regulile de circulaţie sau semnalizarea rutieră;
  l)să nu intervină în mod nejustificat asupra aparaturii de bord sau a comenzilor autovehiculului;

  1. @Marian: nici eu si nici multi din cei ce au scris aici nu am dat spaga, te asigur de asta. Ca se da spaga e clar, faza e ca din cate am inteles e din ce in ce mai greu si mai… scump! 🙂

   1. Cred ca sunt 5% soferi buni care au luat fara spaga acum. Ideea e ca sau obisnuit sa primeasca si daca nu primesc vor sa demonstreze ca nu stii sa mergi. Eu am luat permisul, dar sunt indignat la ce nivel sa ajuns, de intra unu din asta in tine si te omoara, de incurca acceleratia cu frana, ca el a dat spaga. Asta e cea mai mare problema. Multi care au dat nu zic si o fac pe zmeii, si nu stiu sa faca o parcare cu spatele sau sa acorde prioritate la tramvai, sunt satul de zmei.

 52. Buna, am picat si eu traseul recent. Toate bune si frumoase dar nu am putut pleca din rampa. Am facut pentru prima oara manevra sub indrumarea politistului si, fireste, nu l-am promovat. Instructorul meu a insistat ca nu imi trebuie plecarea din rampa cu frana de mana. Asadar, viitorilor cursanti, cereti instructorilor sa va arate tot.
  Si motivul pentru care scriu aici, de fapt, as dori numarul de telefon al instructorului pe care il recomanzi cu atata caldura. Mersi

  1. Buna, Dorin. Nu te cunosc, dar ma lupt si eu cu ale soferiei acum. AS AVEA SI EU MARE NEVOIE DE NR. DE TEL. AL INSTRUCTORULUI TAU. Te rog mult, daca tot l-ai recomandat, sa mi-l dai si mie… Eu am picat ieri traseul (prima data), sala am luat-o cu 26 de puncte si nu exagerez cand iti spun ca nu am nicio problema cu teoria, chiar si la detalii. Am avut politist super bun, dar am gresit eu. Problema majora mi se pare calitatea scolilor de soferi si a orelor tinute. Instructorul meu nici nu m-a invatat toate manevrele in orele regulamentare, iar apoi nu a recunoscut. Am luat si ore suplimentare (incusiv cu el) si am mai fost si la altul: un descreiarat, care ma punea sa gonesc pe strazi si insista mult pe manevre, dar era foarte fixist, si reperele lui erau complet diferite de ale instructorului meu. Cu mai putin de o saptamana inainte de traseu, mi-a facut capul banita cu teorii si mi-a sus ca instructorul meu mi-a fixat deprinderi gresite. Cu toate acestea, la examen, desi am picat, politistul m-a felicitat pentru parcarea laterala, care oricum imi iesise dupa reperele primului insructor (plus capul meu, ca am invatat intre timp sa ma adaptez in functie de latimea celeilalte masini si distanta fata de bordura). Pe scurt, am aceasta mare problema: nu am de la cine sa invat in familie, sunt 100% “pe barba mea”, iar calitatea orelor de soferie lasa mult de dorit in general. Intructorii nu sunt sufletisti si nu le pasa sa valorifice timpul putin pe care ti-l ofera (si care oricum e de regula mai scurt decat ar trebui). Sunt si eu examinator in meseria mea si sunt si o fire pragmatica: vrajelile lor ca te invata “soferie” nu tin la mine. Adevarata soferie o inveti singur dupa, prin exercitiu, nu in cateva ore, iar pe mine ma intereseaza acum carnetul, care presupune sa cunosti bine zona de examen si sa ai un instructor bun si pragmatic. Nu vorba multa, saracia omului, cum ma tinea pe mine al doilea, ca nu vad rostul (cel putin nu cu cateva zile inainte de examen). Am auzit ca unii instructori dau si simulari de examen, chiar in tmpul orelor de scoala, si imi imaginez ca nu-si dadacesc tot timpul elevii, dar asta e, nu mai insist cu comentariile. Asa ca, te rog mult, ia-ma si pe mine in calcul cu acel numar de telefon. ITI MULTUMESC MULT. Oti

 53. Bună, dacă ai putea să îmi trimiti și mie un mail cu numele istructorului , și alte detalii,ți-aș fii foarte recunoscătoare.
  Sper să îmi meargă bine și mie.

  Mersi 🙂

 54. buna.am citit toate comentariile voastre si ma apuca emotiile.pt ca eu ieri am dat sala si am luat-o cu 22,,mai aveam o intrebare si eu deja gresisem 4,si in final a scris admis pe ecran.problema sta in felul urmator.am facut scoala de soferi la autosport din pantelimon intersectie cu morarilor.
  eu am urmatoarea intrebare..voi cand faceti ora de conducere va tine exact cat trebuie o ora jumate sau mai mult????pe mn nu stiu daca ma tine 30 min sau 40min,si acum mi-e tare frica de traseu sunt sigura ca nu il iau pt ca nu m-a invatat cine stie ce domnul intructor,si am hotarat sa dau pe bucurestii noi,si am sunat la scoala si am vb ca vreau sa fac o ora suplimentara in bucurestii noi si mi-a zis ca nu se poate ca e prea departe cu toate ca dau 60lei ora de conducere.
  DECI SUNT TERMINATA CA NU STIU CE SA MA FAC,AM VB CU UN ALT INSTRUCTOR SA FAC ORE SUPLIMENTARE LA DANSUL SI A ACCEPTAT ACUM AS VREA SA DAU TOT CU MASINA LUI EXAMENU NU MI-A GARANTAT CA O SA IL IAU DIN PRIMA TRASEUL.
  ACUM VA INTREB PE VOI.DACA A MAI FOST CINEVA IN SITUATIA MEA CUM A PROCEDAT??!!!SAU CE MA SFATUITII SA FAC.??SA MA DUC CU DOMNU INTRUCTOR CARE MA TINEA 30-40 MIN LA CONDUS?SAU SA INCERC CU CELALANT LA CARE IMI TREBUIE O ADEVERINTA SI NU SE STIE DACA O SA PRIMEASCA IN EXAMEN.
  AST SFATURIILE VOASTRE,,

 55. Buna..nu am mai scris de mult. Bineinteles ca am luat sala din nou, tot cu 23. Mi-am amintit sa va scriu deoarece m-a cuprins iarasi fricaaaa…!!!M-a programat la traseu peste o luna si cv…timp in care am fost(si sunt)fff stresataaa!!! Ma gandesc cu groaza ce o sa faaac!! Bineinteles ca o sa mai imi iau ore cu dnu instructor cel de care am mai vb!! O sa iau un distonocalm inaintee!! Aa si ink cv…la noi in oras nu se mai da nici o spaga ptr permisa!! Si examinatorii sunt fff retinuti in a da permisee!! E jalee!! Stau si ma gandesc… f buna ideea asta Dorin cu blogul tau… ne mai descarcam si noi…

 56. revin…draga maryac…suntem cam in aceeasi situatie..nush dak ai citit mai sus…eu am o prb cu instr meuu…e o pers f nervoasa, tipa incontinuusi ceea ce m a dus la lipsa de concentratie!!!si bineinteles k am picat traseul prima oara.nu vreau sa te descurajez,dar mai bn schimba instr..eu stiu k poti da examenul pe ce masina vrei,numai sa fie de scooala..acum nush cum e la voi.eu sper sa iau a 2 a oaraa traseul!!e o perioada f stresanta nu?bafta la traseu!!eu dau pe 25!!

 57. 350 E si tii volanul drept si faci in intersectii numai dreapta, maxim doar intoarcerea cu spatele si sa simti cum iti pune cel din dreapta frana la trecerile de pietoni….senzatie:))) No stres !

  1. iti dai seama ce praf o sa fii cand vei conduce cu adevarat? ca nu-ti mai calca nimeni din dreapta frana la trecerea de pietoni si dupa ce calci pietonul… sa vezi atunci senzatie tare…

 58. Dau si eu traseul miercuri 13, pt a 2 a oara..si prima data am picat tot pe 13, sper ca de data asta va fi ok 😀 prima data cica nu am acordat prioritate la pieton, iar intructorul mi a zis ca am picat ca ‘nu m-am simtit’ …minunat, sper sa fie bine miercuri 🙂

 59. Buna, te rog sa-mi trimiti si mie datele de contact ale instructorului tau pe adresa de mail. Multumim pentru sfaturi, foarte utile.

 60. eu am picat si a 2 a oara la traseu…iar acum m a programat tocmai pe 29 ian,dupa o luna jumate de la sala…e jale cu programarile la noi in oras chiar dak e mic…nush ce voi face…stres

 61. Si eu am luat sala pe 4 decembrie, cu 26 de puncte si m a programat pe 8 ianuarie…dau la Parcul Carol… emotii mari fratilor! Pana pe 6 si 7 ianuarie nu mai iau ore…ar putea sa ma afecteze mult?

 62. Buna,

  Maine la 07:30 treb sa ma prezint la Teatrul Masca sa dau traseul… mariii emotii.
  Din cate citesc pe aici, din prima nu se ia traseul.

  1. Si feedback-ul…am picat..de ce? Pentru ca am condus fara nico greseala…si mi-a pus domnul dupa 30 minute frana brusc pe o straduta cu sens unic..cum ca loveam oglina unei masini parcate pe dreapta…nedumerita..ii zic ca nu mi se pare ca as fi lovita masina…si ca sa ma convng eu..am mers inainte fara sa dau de volan in stanga..si bineinteles..aveam spatiu indeajuns..m-a picat cu 21 de puncte..

   Ca sa ma si enerveze..mi-a zis ca am condus f bine, doar ca iau curbele strans..in conditiile in care sunt stradutele alea cu 2 sensuri de mers..pe care erau multe masini parcate..si foarte circulata in dimineata asta.

   Asta este..dau in ianuarie..oricum..mi-a stricat sarbatorile.

 63. ce de comentarii pe aici si care mai de care mai aberante… militienii va pica pentru ca sofati ca FRAIERII… auzi la unul de pe aici, el mergea cu aceiasi viteza in apropierea unei treceri pentru pietoni, viteza pe care o avea si cand nu era nici o trecere… hahahahah, sa luati permisul cand o face plopu’ pere si richita micsunele!

 64. Salutare!!! Poimaine luni am si eu sala,sper ca o s-o iau,am mai citit,am mai facut si chestionare pe drpciv si pe e-drpciv,ma descurc binisor si cu alea,mai pic cu 21 mai iau,in fine,de traseu fiind bv,din spusele instructorului ma descurc cu masina si am observat ca anumite aspecte nici nu mi le-a mai predat vazand ca ma descurc.Cand iam spus ca io nu am bani de traseu,pt ca mai toata lumea plateste traseul,mi-a spus sa stau linistit ca sunt cuminti domnii politai…acum ma nelinisteste faptul ca aud si din stanga si din dreapta ca nu treci de oras daca nu dai spaga…As vrea sa dau prima data pe carca mea,si daca nu ma trece,a 2-a oara sa fac pe dracu ghem sa fac rost de bani,macar jumate din suma care se da,cu toate ca nu mai lucrez si ar fi greu sa fac rost,stiind ca sunt imprumutat si pt scoala.CE CREDETI? AS PROCEDA CORECT?????

  Va multumesc anticipat

 65. buna .voi avea traseul pe 23 ianuarie 2014. sper sa fie si pentru mine o data buna.As avea nevoie de un instructor foarte bun, in special ca am facut ceva pauza de cand am terminat scoala. De aceea , te rog , daca poti sa-mi trimiti si mie datele acelui instructor.

 66. Buna,va recomand cu caldura o doamna instructor, scorteanu mihaela.Este un om deosebit,cu calitati multe si multa dorinta de as invata elevii.Inca de la prima intalnire am gasit in dumneaei acea persoana care sa-ti dea incedere in tine,un om calm ,intelegator.Spre ex. primul instrucor pe care l-am avut,nu mi-a specificat,ca atunci cand dai traseul, masina nu trebuie sa stationeze pana cand iti vine rindul,dincontra masina este platita de tine, deci iti sta la dispozitie de-a mai face cateva ture.

 67. Salutare.

  Vreau in primul rand sa urez succes tuturor celor care urmeaza sa dea proba practica pentru obtinerea permisului de conducere.
  Am dat si eu astazi proba practica la Piata Libertatii. Ajuns acolo, ne adunam toti si astept sa imi aud numele.. ca intr-un final sa ma aud strigat de catre singura doamna politist, despre care nu stiam absolut nimic, decat din ce am mai citit pe acest blog si cateva impresii de la domnul instructor.
  Dupa ce ne-a strigat, ne-am adunat intr-un colt si ne-a facut instructajul.. doamna si-a exprimat pretentiile de la inceput si anume (ca doreste sa vada ca stapanim masina, ca vom face manevrele de indemanare – mers cu spatele, parcare si intoarcere, sa acordam prioritate si sa respectam semnele de circulatie). Prima impresie a fost una placuta despre doamna Stapana (acesta fiind numele dansei de familie) ea tinand sa precizeze de la inceput ca stie ca avem emotii si ca nu ne va teroriza nimeni, si ca trebuie doar sa fim atenti si sa ii demonstram ca ne descurcam in trafic. Eu am fost al 3lea la examen si am stat martor la a2a persoana care era inaintea mea. Nu vreau sa intru prea mult in detalii despre domnul la care am fost martor dar vreau sa va spun ca acesta a picat cu 42 de puncte cumulate (acesta fiind deja sofer si avand permisul anulat). Dupa parerea mea a fost ca si cum ar fi dat pentru prima oara examenul.. nu a acordat prioritate la pieton, iar de 3x (nu exagerez) doamna politist i-a spus sa faca dreapta / stanga si acesta a facut exact invers fara sa ii dea nici un pic de atentie la ce spunea. In fine, sa trecem la subiect.. a urmat si randul meu. Am fost foarte destins si am incercat sa imi ascund emotiile (da am avut si eu ceva emotii) desi stapanesc destul de bine masina si nu stau sa ma concentrez la manevrele pe care trebuie sa le fac, ci ma concetrez la trafic.. Ma pus imediat dupa 5 minute de condus sa fac o parcare laterala (care mi-a iesit bine dar putin cam departat de bordura) insa fiind la inceput dansa a trecut cu vederea si a spus ca se putea si mai bine, dupa care a spus ca putem continua sa mergem pe directia inainte. Ah am uitat sa preciez locul de intalnire a fost undeva prin Berceni la o biserica, nu stiu exact cum se numeste dar pe mine m-a plimbat prin acea zona, inclusiv pe langa spitalul Budimex. Dupa acea parcare laterala ma bagat printre stradute si am efectuat tot felul de manevre stanga, dreapta. Doamna s-a convins ca ma descurc bine, vazand ca am acordat prioritate tuturor pietonilor care mi-au iesit in cale, participantilor la trafic cand am intrat in intersectii, si faptul ca i-am aratat ca pot schimba vitezele (am mers constant cu treapta a2a si a3a), semnalizat din timp pentru orice schimbare de directe etc.
  Deznodamantul: Am luat permisul cu felicitarile doamnei politist, a tinut sa imi spuna ca am condus foarte bine, ca stapanesc foarte bine masina si ca, cunosc regulile de circulatie. Mi-a dat hartia aceea pe care a notat si m-a pus sa trec martor la o domnisoara. De bucurie, am trecut martor si nici nu am mai apucat sa ma uit pe acea foaie, i-am dat-o direct instructorului meu care el era in spate cu o alta masina. Dupa ce am terminat si cu domnisoara care din pacate nici ea nu a luat (ea fusese martora la mine si mi-a zis ca e foarte emotionata) am ajuns la punctul de intalnire unde m-am reintalnit cu instructorul meu si m-a felicitat spundandu-mi ca am luat cu 0 greseli (nu ma penalizat nici macar la parcarea laterala care a iesit putin departat de bordura).
  Prin aceasta cale vreau sa va spun ca doamna este foarte ok si corecta, iar daca stii sa conduci si reusesti sa iti stapanesti emotiile iei permisul. Nu are nimic cu nimeni, nu are nici un complex cum am mai citit pe aici cum ca nu ar da permisul la fete etc, ba chiar din contra mie mi s-a parut foarte toleranta si ca trece cu vederea peste niste greseli minore (isi da si ea seama ca exista o oarecare presiune/emotie in timpul examinarii pe elev).

  Va salut si bafta la examen !
  Andrei.

 68. Hello dragilor,
  Sunt programata la traseu vineri, 31 decembrie, doar ca nu stiu daca in conditiile meteo actuale se va sustine examenul. In fine, problema mea este alta. Am picat examenul acum mai mult de o luna in Bucurestii Noi (nu mi-a intrat din prima in marsalier cand urma sa dau cu spatele si). Acum vineri este ultima mea sansa sa iau permisul pentru ca saptamana viitoare plec in misiune in Afganistan. Ideea este ca am colegi acolo care m-au sfatuit sa iau neaparat permisul ca zona in care vom fi e foarte periculoasa si nu e indicat sa folosim mijloace de transport in comun (3 colegi deja au murit acolo 🙁 …) Sunt stresata pentru ca nu controlez masina ca Schumacher (pentru incepator sunt bine mi-a spus instructorul), ma emotionez, plus la toate gandul ca “trebuie” sa-l iau ma chinuie (nu intentionam sa-mi iau permisul pana a afla de aceasta misiune, nu ma pasioneaza condusul). Mi-a spus instructorul ca pot “cotiza” si-l iau fara probleme dar eu n-am dat spaga niciodata, nu stiu unde ce si cum se face. Sau sa vorbesc cu examinatorul inainte de examen sa-i explic situatia? Voi ce ma sfatuiti?

 69. UPDATE, l-am luat azi, m-a penalizat 6 puncte pentru ambalarea excesiva a motorului si pentru ca am luat o curba cu a treia. Sunt super fericita

 70. Multumesc din suflet doamnei instructor Scorteanu Mihaela,datorita dansei astazi am luat carnetul.Imi pare rau ca nu am cunoscut-o de prima data,specific ca scoala am facut-o cu altcineva.Iar cu dumneaei am luat cateva sedine.Dupa aceea ,am auzit de dansa, ca este un instrucor bun care daca esti un elev silitor il iei din prima.Va recomand cu caldura pe doamna instructor si nu veti regreta.

 71. Am luat orasul din a 2-a incercare insfarsit si am zis sa anunt si pe aici. Perioada in care am dat iara orasul a fost fix in timpul sesiunii (20 ianuarie) deci a picat perfect sa zic asa cand eram cel mai stresat dar se pare ca orele facute suplimentare, dupa ce am picat prima oara, si vointa mea sa il dau in orice moment o pica, m-au ajutat indeajuns incat sa fie cu succes a 2-a oara. Acuma depinde foarte mult si cu ce examinator ai ‘bulanul’ sa dai orasul, eu prima oara am picat cu un turbat care se urlase la ala de dinaintea mea si era foarte exigent (nota la fiecare greseala fie ea si minora) si asta ma panicat putin astfel incat nu mai eram in apele mele cand am urmat eu si ca urmare l-am picat si eu. A 2-a oara am avut norocul sa dau peste un examinator mult mai indulgent, am urmat dupa unul care picase inaintea mea dar pe proprie greseala si in timp ce se desfasura examenul cu precedentul vazusem reactiile examinatorului care era foarte calm, nu notase nici o greseala, doar la urma ia explicat cam ce a gresit ( neacordare de prioritate) iar dupa am urmat eu, destul de emotionat, desi nu era nevoie, am facut 2 greseli la inceput (mi-a murit motorul si am intors cheia la masina desi era deja pornita), un inceput cum nu se putea mai bine dar examinatorul ma intreba daca am emotii si a avut o recatie fireasca adica nu sa precipiat din prima, mai intai a asteptat sa vada cum ma descurc si la condus. De condus am condus destul de bine, fara ezitari si momente in care sa gandesc prea mult, cum faceam eu de obicei, am mai omis sa semnalizez cand se ingusta o banda dar in rest nu am avut alte greseli decat cele de la inceput.Asa ca inainte sa incheie cu mine ma pus sa fac o parcare obilca si a zis sa parchez in asa fel incat sa poata sa deschida usa de la masina fara probleme, spus si facut cu asta sa incheiat examnenul meu care durase vreo 20 min. La sfarsit i-am multumit de felul cum sa purtat si am plecat fericit acasa.

 72. Buna,

  Vrea sa va spun sa va feriti de politistul “examinator” Ardeleanu, nu are habar de regulile de circulatie, sau doar s epreface ca sa te incurce, nu stiu. Am avut ghininul s apic de 2 ori consecutiv cu el, numai pe nedrept: prima data la o intersectie din Bucurestii Noi unde a zis ca de ce nu l-am asteptat pe unu care venea din stanga cand colo eu aveam prioritate, fapt confirmat de instructor care venea in spatele nostru cu o alta masina, apoi ca nu m-am incadrat corect in alta intersectie unde instructorul mi-a zis ca am facut ff bine exact cum m-a invatat, pt ca trebuia sa opresc sa acord multe prioritati din toate partile, iar locul unde m-am incadrat era singurul loc cu vizibilitate maxima si singurul loc unde nu incurcam tramvaiele.
  A doua oara a zis cea mai mare prostie auzita in viata mea, si anume ca de ce nu am bagat viteza I atunci cand am avut cedeaza insa nu am oprit masina, eram in miscare deci nici nu poti sa bagi treapta I pt ca pui masina pe bot, si nici nu trebuie pt ca viteza I se foloseste la pecarea din loc si atat, iar virajele s epot lua cu maxim viteza II, ceea ce am si facut. Insa el m-a penalizat pt nefolosirea corecta a treptelor de viteza, plus ca dupa aia am trecut pe contrasesn pt ca banda mea era in totalitate ocupata de masini parcate, am depasit regulamentar, dupa care dau semnal sa reintru in banda mea si zice politaiu: pai nu vedeti ca sunteti pe contrasens? Desi eu semnalizam deja sa reintur in banda mea si am si facut-o fara nici o problema, penalizare pt necunoasterea semnelor de circulatie??????? BTW toti care dadeau cu el picau, nu am vazut unul care sa ia permisul, omul clar are mari probleme si nu ar avea ce sa caute ca examinator. Asa ca daca dati cu el, mai bine va duceti acasa.

 73. Sa-mi arati si mie “cartonaş de plastic”, ca pana la tine nu am mai auzit!:))
  In rest, felicitari ca l-ai obtinut!:P

 74. Salut! Văd că nu numai la noi, cei din Iași sunt probleme cu proba practică. Am dat anul trecut prin octombrie prima dată traseul după ce luasem sala și am greșit în mai multe rânduri,cea mai mare greșeală fiind neacordarea priorității de dreapta și bineînțeles că am picat. M-au învins emoțiile, ceea ce m-au ” ajutat” să nu fiu atent. M-a evaluat d-nul Ciubotariu. Polițist de treabă, corect, calm și respectuos. Am dat recent proba teoretică și pentru traseu aunt programat în iunie pe la jumate. Vreau să îmi iau vreo 4 ședințe suplimentare. Mă voi strădui să fiu atent și vigilent la volan. Sper să fac o treabă bună.

 75. buna!sunt fata si am 18ani .m-am apucat sa fac scoala de soferi prin iulie2013.sunt din bucuresti.am dat sala in octombrie si am luat din prima.trAseul a urmat peste o luna.am avut emotii groaznice.traseul l -am avut in bucurestii noi.politistul,care de la inceput parea cel mai acru dintre toti,a dat permisul catorva candidati dinaintea mea.eu am fost ultima.consideram ca ma voi descurca.am pornit,a fost bine pana cand m-a pus sa fac stanga pe o straduta,de pe partea cealalta.cum asteptam eu sa intru pe strrada respectiva,ma intreaba daca eu consider ca m-am incadrat corect.apoi il intreaba si pe martor.din momentul ala,m-am blocat…a urmat apoi un alt eveniment neplacut.parcarea.mi -a reusit,doar ca era destul de aproape de bordura.m-a intrebat daca nu cumva vreau sa ma urc si pe bordura.iar l-a pus pe martor sa verifice daca e prea aproape de bordura.apoi nu stiu exact ce s-a intamplat,dar nu am oprit din timp la o trecere de pietoni si pietonul s -a intors inapoi din drumul.politistul mi -a reprosat si acest lucru.apoi,buimaca,imi spune sa pornesc.si asta am si facut,dar fara sa ma mai asigur…politistul a apasat frana,pentru a evita un accident.apoi m-a pus sa intorc…l-am cam zgaltait,ca erau sine de tramvai.apoi am condus inapoi la locul de unde plecasem,complet naucita.am acumulat 42de puncte de penalizare.am plans cand politistul ma mustra si cred ca i s-a facut mila si a inceput sa zica,ca nu m-a depunctat la parcare si ca intoarcerea am executat-o bine.pe politist cred ca il cheama stancu gabriel.de atunci am mai dat sala de cateva ori,picand de fiecare data.m-a demoralizat foarte tare examenul picat…abia astazi,in mai2014,am luat iar sala si peste o saptamana am traseul.am emotii uriase.nu stiu daca mai pot trece iar printr-un esec.

  1. Si eu am dat cu Stancu Gabriel in Bucurestii Noi. Este foarte dornic să te incurce cum poate mai bine. Am senzatia ca inventeaza greseli si cauta nod in papura pt orice. E interesant sistemul de intimidare intreband martorul cu ce ai gresit.

 76. Astazi am dat si eu traseul in Bucurestii Noi. Tin sa mentionez ca acolo este o intersectie foarte nasoala, la care sigur as fi picat daca as fi ajuns (dar bine ca nu a fost asa). Este vorba despre o intersectie nesemaforizata, unde intoarce un tramvai si sunt foarte multe stradute care pornesc de acolo. Este un drum cu prioritate, care vine cumva din stanga ta, si in interectie face stanga.. iar daca tu esti cu masina in punctul ala, in care vezi drumul cu prioritate din stanga.. e fff naspa, fiindca mai e o straduta in dreapta ta (dar nu prima din dreapta, ci a doua din dreapta), de pe care vin f multe masini, iar tu trebuie sa le dai si lor prioritate fiindca vii de la semnul “cedeaza trecerea”… ideea e ca – sa zicem ca intri in intersectie fiindca nu vezi pe nimeni pe drumul cu prioritate. Atunci cand vei ajunge in centrul intersectiei, va trebui sa te opresti ca sa dai prioritate de drepta celor care vin de pe straduta aia.. iar daca cumva ai ghinionul sa stai sa astepti putin si sa apara o masina de pe drumul cu prioritate in spatele tau.. te pica.
  Eu am fost acolo cu 2 instructori, unul mi-a zis sa stau sa astept pe cei ce vin din dreapta, iar celalalt mi-a zis sa nu le dau prioritate fiindca din moment ce am ajuns la mijlocul intersectiei, eu deja sunt pe drumul cu prioritate, si deci ei vor opri sa-mi dea mie prioritate. Pffff.. pe cine sa ascult?!?
  Anyways, nu am trecut pe acolo. Si am luat examenul 🙂

 77. Si as mai vrea sa spun un lucru pentru cei ce urmeaza sa dea acest examen: nu va lasati fraieriti de persoane care stau si “asteapta” si ele sa dea examenul, care se plang ca tocmai au picat, iar masina in care erau a intrat la examen cu altcineva – iar ele si-au lasat geanta si tot ce aveau acolo.. Asa am patit eu azi, in timp ce asteptam sa intru la traseu. Era o tipa mica de inaltime, bruneta, pe la vreo 30 si ceva de ani, cu tenul masliniu si bine imbracata, care se plangea ca nu are nici macar telefonul cu ea si nu intelege de ce nu-i mai vine o data masina..
  Era de fapt o farsa pusa la cale special ca sa impresioneze lumea si sa-i dea bani de taxi sau de mai stiu eu ce.. Dupa jumatate de ora in care a stat pe langa mine si si-a fabricat o poveste in care e vai de capul ei, ca-i e frig si e trista ca a picat examenul si asa mai departe, in mom in care m-am uitat in geanta si i-am zis “vaaai si eu mi-am uitat portofelul acasa de emotie”, in 2 min disparuta a fost, iar altcineva mi-a spus ca a vazut-o intrand intr-o masina parcata putin mai incolo, fara nici un semn de “scoala”…

 78. Ca sa iei traseul trebuie sa simta politistul ca esti stapan pe tine si foarte responsabil. Si mare atentie la trecerile de pietoni. Stiu si ei ca nu esti conducator de formula 1 asa ca totul este sa vada ca esti foarte atent si implicat.

 79. Vreau si eu nr instructorului tau, te rog! 😀 Adica, te rog mult! 🙂 Chiar am nevoie, cred, dupa orele de traseu facute in cadrul scolii de niste ore suplimentare iar instructorul meu nu-mi prea place. Nu l-as lua la ore suplimentare! 🙂 Merci!

 80. examenul practic din 29 ianuarie de care va spuneam s a anulat din cauza vremii.am fost si plecata in afara cateva luni..acum am examenu p 13 august.deci…nu am mai condus din noiembrie anul trecut…nasool.acum chiar sunt decisa sa iau alt instructor ptr cateva sedinte…sper sa trec cu bine desi nu am incredere in mine deloc…nu stiu cum sa fac sa fiu mai stapana pe mn…am mari emotii

 81. Deci, eu abia am inceput conducerea. Am facut trei sedinte. Am inceput sa stapanesc directia, am invatat sa schimb viteza ( dintr-a-ntaia in a doua, maxim a treia). Si cam atat. Azi instructoru meu mi-a cerut sa fac o intoarcere. Am gasit eu un loc unde imi era permis si am incercat. La care descreieratu’ tipa la mine ca nebunu ca sa invart de volan!!! Sa nu ma bag in bordura!!! Etc. Da baiatu’ nu a zis: ma fato ca sa intorci tre sa dai intr-a-ntaia ( si asta m-a deranjat pt ca de redusu vitezei, asigurare si aatea am invatat din teorie si m-am conformat, ca nici atat nu imi zicea, asa ca la manevra de incepatoare neindemanatica ce sunt) . ziceti si voi… In fine… Vreau si eu nr instructorului tau, macar sa il am. Ca eu in loc sa imi caut instructor bun, eu am cautat scoala. Plus ca ma amana. Saptamana asta am facut eu trei sedinte da de acu fac una, max doua. Si nu vreau sa ma prinda mosu cu saniuta la traseu. Si sper sa il si iau din prima. Macat sper…

 82. Salut, astazi am dat si eu sala, am luat cu 23 de puncte si am fost programat pe data de 28 august.Traseul il voi da la Carol, este prima data cand dau traseul.Ce imi puteti spune despre “chichitele” pe care le-as putea intampina pe traseu in zona si va rog mult daca cunoasteti cate ceva despre examinatori care sunt prea exigenti sau chestii de genul…luminati-ma si pe mine ca sunt putin in ceata legat de cum e la carol, majoritatea am vazut ca vorbesc de bucurestii noi.Dorin, felicitari pentru permis si aceeasi urare si pentru tine, un drum cu km cat mai multi lipsiti de incidente.Va salut si astept raspunsurile voastre.

 83. Si eu urmeaza sa dau traseul maine si am ceva emotii… Stiu in teorie ceea ce trebuie aa fac.. Daf nu inteleg de ce uneori ma pierd…ceva sfaturi ?

 84. Buna, te rog sa-mi trimiti si mie datele de contact ale instructorului tau pe adresa de mail. Multumesc pentru sfaturi, foarte utile. camelia

 85. Salut Dorinu’. 😀 E genial articolul, felicitări! Ma bucur că l-am găsit la timp. Cu sala nu am probleme, deşi nu fac chestionare auto pe PDC.ro sau DRPCIV.ro (site-ul oficial). Am găsit alt site care are exact chestionarele ca la examen. Site-ul ăsta: http://c-drpciv.ro şi ca bonus, poţi vedea toate întrebările din baza de date de la DRPCIV. Deci pot să spun că mă descurc când vine vorba de sală. Fac cam 24-25 de puncte de fiecare dată.

  Am câteva întrebări, dacă nu te deranjează. 😛

  Ce se întâmplă dacă îmi moare motorul în timpul examenului de conducere?

  Mă depunctează dacă (cumva) nu respect involuntar indicaţia examinatorului? E posibil să confund strada sau să observ mai greu un indicator rutier.

  Cum trebuie să depăşesc un biciclist?

  Cât o să mă plimbe examinatorul? (la propriu)

  Cu aceste chestii pot spune că am “probleme” în trafic, dar instructorul auto zice mereu că e bine, că bine… Tocmai nu mă simt în largul meu. 🙁

  Mi-e frică de examen, sincer. Poţi să mă ajuţi?

  1. Salut Ovidiu,
   Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, iata mai jos sfaturile/parerile mele:
   – daca iti moare motorul opresti, scoti din viteza, pornesti, pleci! 🙂 Cred ca tu voiai sa stii daca e considerata greseala. Depinde de examinator si depinde de multitudinea acestor evenimente. Daca e sa ti se intample odata, nu cred ca e un capat de tara si nici motiv de descalificare, mai ales daca la restul esti ok;
   – nu e de recomandat sa nu respecti indicatiile examinatorului, mai ales ca ele nu sunt date in ultima clipa si nici intr-un moment sau loc din care sa nu observi vreun indicator. In general examinatorul vrea sa vada ca esti apt sa conduci, mai rar vrea sa te incurce. Si mai e o chestie: vei observa ca in acele momente, din cauza adrenalinei, vei fi foarte dispus sa auzi/vezi/simti lucrurile care te inconjoara;
   – cu biciclistii e ciudat: daca ai linie continua e bine sa nu-i depasesti pana in locul in care ai linie discontinua, in rest e ca si cum ai depasi o alta masina, cu deosebirea ca nu vei iesi la fel de mult de pe banda ta;
   – limita maxima legala a examenului este de 30 de minute. Mai putin te poate tine, mai mult nu. Daca vede ca ai invatat ce ai de facut si nu esti precipitat/nervos/vorbaret, nici el nu are interesul sa te irite suplimentar, si nici sa te tina mai mult. Crede-ma, la ce experienta au, isi dau seama in primul minut daca iti vor da sau nu traseul!;

   Sper ca te-am ajutat cu cele de mai sus, du-te cat de sigur pe tine poti, nu te stresa prea mult, in fond nu-ti ia nimeni capul, fii calm si mai ales atent. Nu vorbi cu examinatorul decat intrebat, nu incerca sa faci acte de bravada, ai grija sa repeti si sa iti iasa parcarea laterala, ai grija sa nu intorci pe linia continua chiar daca el iti cere (ii spui ca e linie continua si e ilegal). Daca spui ca te descurci la sala si ca instructorul te crediteaza cu sanse de reusita, e ok, du-te si fa-i praf! 😉
   Bafta maxima! 🙂

 86. Buna,șoferi sau aspiranti!:)Si eu sunt o viitoare șoferița (in curând) sper :((Am picat examenul practic,pe cel teoretic aprobandu-l cu punctajul maxim!:)Pe cel practic l-am picat pentru ca am mers pe un bulevard cu 4 benzi pe banda fix de lângă mașinile ce erau parcate(vreo 300 m) ,lucru ce l-am aflat ulterior ca nu e bine 🙁 Au mai fost mici greșeli cu cutia de viteza (In loc sa dau a doua am dat a 4; de 2 ori nu am ascultat indicația examinatorului pt ca eu consideram ca nu aveam timp sa fac ce-mi cerea el:(lucru ce avea ca rezultat nervii ce am abordasera din prima ora a dimineți de examen.Instructorul îmi zice ca am stofa de șofer (de cum știu sa manevrez volanul cu o mana:))) la parcări )Eu am încredere in aptitudinile mele,insa cand ma aflu in trafic,si adică trafic cu zeci de mașini ,ma cam pierd:( într-o situație in care trebuie sa intru/ies din sens giratoriu cu 7-8 benzi si trebuie sa schimb viteza ma cam amețesc:( Sunt destul de stresata la volan deși îmi place la nebunie sa conduc:(Sfaturi si întrebări …Dorinu’?Ma bucur ca te-am găsit,cred ca esti sprijinul de care am nevoie!

   1. Visuo barbatilor deopotriva,pasarica mica!P.S am luat carnetul!Multumesc,de non tapsunsul tau,Dorin!Toate cele bune,conduceti cu grija!

 87. Buna,
  Am nevoie si eu de un instructor sa fac niste ore suplimentare, ieri am picat traseul si nu mai vreau sa fac cu fostul meu instructor pentru ca m-a dezamagit rau de tot si plus ca inainte de traseu am facut o ora de condus si a tipat la mine tot timpul, in concluzie m-a stresat mai rau ca politistul si am picat :((
  Te rog mult de tot sa-mi trimiti si mie (daca se mai poate) datele de contact ale instructorului tau pe adresa de mail.
  Da, si nu in ultimul rand multumesc pentru sfaturi, foarte utile 🙂
  Ela

  1. Buna Ela,
   Imi pare rau pentru faptul ca ai avut parte de o asa experienta! Din pacate, asa cum am precizat, nu mai am caderea sa va dau numarul domnului Viorel. E alegerea sa, n-am ce face. Bafta in continuare, nu te lasa!

 88. Oameni buni imi spuneti si mie unde pot face reclamatie, la ce nr de tel in bucuresti? Eu sunt din alt judet si vreau sa trec peste muistii astia de la mine care cred ca sunt toti spagari din moment ce m-au picat tot pe pericole iminente imaginare. Ma gasiti pe fb dupa mail-ul turcanuandrew@yahoo.com.

 89. Buna,maine am si eu traseul in buc noii,am mari emotii sper sa-l iau.Felicitari pt blog mai impartim si noi pareri si impresii.
  Am citit aici ca mai sunt cursanti care au mici probleme cu instructorul,va recomand instuctorul cu care am facut eu scoala fiind un om foarte calm si cu foarte multa rabdare.
  Scoala se numeste PERFECT VYO bvd timisoara cartier Militari,numele instructorului este CRISTIAN POCREATA.
  Succes tuturor!!!

 90. Hello. Dau si eu maine traseul in Buc Noi si am supeer mari emotii. E prima oara cand dau si sunt f panicata. Sper sa decurga totul bine, pt ca am impresia ca nu mai stiu sa fac nimic.
  Bafta tuturor care urmeaza sa dea!

 91. Buna,revin cu vesti noi….am luat traseul!!!!
  Dupa ore intregi de asteptare pline de emotii si extraveralul de rigoare am reusit.
  Bafta tuturor!!!

 92. Buna seara,eu am picat prima oara sala din cauza emotiilor,a doua oara am luat cu 23 de puncte ma programat la traseu dupa 1 luna si 1 saptamana asadar pe 3 noiembrie dau traseul mai am 11 zile..dau in buc noi incerc pe cat posibil sa ma stapanesc mi-am mai luat 5 sedinte suplimentare sper sa-l iau k ma rupt de bani de bani…ce crede-ti cu spaga tot aud tot felul de zvonuri k nu il iei din prima chiar dk stii ca nu ai dar bani…ce stiti?

 93. Bafta celor care au programat traseul, eu inca nu am terminat orele si invat. Daca ma puteti ajuta cu site-ul oficial drpciv, pt ca nu gasesc chestionarele oficiale decat diverse ramuri i-drpciv si altele. Multumesc

  1. Buna,eu am invatat de pe drpciv 2014-chestionare on line si recomand cu toata increderea chestionarele sunt la fel ca cele de la examen.
   Intai trebuie sa iti faci cont te loghezi si ai posibilitatea sa parcurgi din modul de invatare sau sa faci cateva chestionare,dupa care va trebui sa platesti 5 euro pt o luna de zile.Crede-ma merita toti banii,am luat sala fara emotii invatand de pe acest site cu 25 p.Bafta la invatat!!

 94. hello everybody! am o intrebare : a dat careva traseul la Carol ? am examenul pe 7 ian 2015 (am luat sala din prima cu 25) .. Daca da , spuneti-mi si mie va rog ..in mare pe ce stradute v-au luat..prin spate pe la carol ,pe langa monetarie…trafic greu …11 iunie … multumesc anticipat ,sarbatori fericite !

 95. Hei, hei, hei! Sunt la a doua încercare de a lua examenul auto, în Iași. Prima oara am picat pe 28 noiembrie, undeva în dacia. M-am panicat total. Am făcut mai multe nefăcute decât în 3 ședințe de conducere la un loc. Acum am pe 30 decembrie. Am făcut câteva ședințe de conducere și super instructora mea ma face sa ma simt sigura pe mine. Oricum, cred că e mai bine. Adică virajele sunt viraje,laterale sunt ok, problema mea e că nu îmi ies gararile prea bine. Ma chinui… Vreau atât de mult sa ajung acasă și sa le spun alor mei ca am reușit. Atât mai vreau sa reușesc anul acesta. Sa știți că orele suplimentare fac diferența. Succes!

 96. Buna, as vrea sa povestesc si eu ce mi s-a intamplat astazi la examenul auto, sustinut in zona Bucurestii Noi. Stiu ca astfel de relatari nu fac bine celor care vor sustine examenul, insa internetul e cam singura noastra posibilitate de a ne exprima.

  4 februarie, in fata la Teatrul Masca. Imi aud numele la al doilea politist, pe numele lui Diaconu Gabriel. Cand i-am vazut fata mi-am zis “oh, n-am nicio sansa” (majoritatea oamenilor se citesc pe fata). Domnul asta are la nr de inmatriculare DOG si, da, e un caine, o javra.
  Ne-am strans toti in jurul lui, vreo 15 candidati, si incepe el sa ne povesteasa :
  1. Stiti si voi ca permisul auto nu e pentru oricine, e destul de costisitor (!!!! De ce a inceput sa vorbeasca de bani cainele ???)
  2. O sa va dau obligatoriu mersul cu spatele, plus o alta proba, fie parcare sau intoarcere). Pe mine nu ma intereseaza sa mergeti in linie dreapta cu spatele, ci sa va vad ca aveti control asupra masinii (??? cum naiba sa nu mergi in linie dreapta cand dai cu spatele??? asta e scopul tuturor la examen, sa mearga cat mai drept cu spatele!!). Daca v-am prins ca va uitati la bordura sau in oglinzi, s-a terminat (??? unde scrie in lege ca nu ai voie sa te uiti in oglinzi cand dai cu spatele??? ce-l freaca pe el grija unde ma uit eu atat timp cat manevra imi iese corect???).
  3. Sunt zone unde limita maxima e 50 km, nu mergeti sub aceasta limita nejustificat, ca sa nu incurcam traficul. Ok, plus alte bla bla bla-uri.
  In timpul in care asta vorbea, un baiat fuma. Cainele se opreste din latrat si-i zice : “Tu ce faci mah, fumezi in timp ce eu vorbesc? Ia tai-o acasa!” Nu stiu daca l-a mai examinat pe bietul baiat in cursul zilei. In plus, care era problema lui ca ala fuma, atat timp cat il asculta? Doar fuma cu gura, nu cu urechile.

  Eram acolo de la 7.30 iar randul mi-a venit in jur de 10, timp in care, evident, tremuram de emotii ca varga :))
  Pe un elev a refuzat sa-l examineze pe motiv ca instructorul nu avea nu stiu ce act la masina. Instructorul respectiv a incercat sa-i explice una alta, il sunase si pe seful lui si l-a rugat pe DOG sa vorbeasca la telefon, iar asta smecher “Ce sa vorbesc eu la telefon? Pentru nelamuriri sa treceti pe la birou” sau ceva in genul, oricum vorbea numai in scarba.

  Prima a fost o doamna de la aceeasi scoala, eu i-am fost martora. Se urca asta in masina, doamna porneste, se misca, iar la cedeaza se oprea ca se asigure. Asta ii atrage atentia : “Da’ ce te opresti la cedeaza, asigura-te din mers”. In fine, pana la urma a picat-o, caci doamna nu prea se uita in stanga si in dreapta la trecerea prin intersectii micute, nedirijate. La final chiar i-a zis, “doamna, nu sunteti singura in trafic, strada nu e numai a dvs.” Ok, aici avea dreptate, n-am ce zice.

  Oookk, vine randul meu. Scaun, oglinzi, centura, pornesc motorul. Imi zice sa aprind luminile de drum. Le aprind si… ma uitam cam nedumerita la bord. “Ce faci domnisoara, le-ai aprins?” “Da, zic eu, dar… nu s-au aprins”. “Da’ de unde stii tu ca nu s-au aprins?” “Pai nu s-a aprins beculetul verde pe bord”, zic eu. Ma mai uit eu o data pe bord, pun mana deasupra beculetului acela ca sa fac un pic de intuneric, si … voila, era aprins. Eu nu-l vazusem aprins din prima pentru ca batea soarele in bord si verdele ala deschis la culoare era cam sters. In fine, imi zic, m-a prins cu mata in sac.

  Ma asigur, semnalizez plecarea, pornesc. Imi zice “prima la dreapa”. Inainte sa fac dreapta, aveam un STOP (indicator, nu semafor), asa ca am oprit in dreptul lui, ca asa e legea, evident nu aveam nici un fel de vizibilitate stanga-freapta, asa ca am inaintat usor pana la coltul intersectiei, unde am oprit din nou pentru ca veneau masini din stanga-dreapta. La care el ma intreaba “de ce ai oprit mai inainte?” Eu, nedumerita : “pentru ca era stop”. El : “ce stop, ce-i ala stop?” Imi zic in gand ca asta isi bate joc de mine.”Indicatorul stop, zic eu, am oprit pentru ca am obligatia sa opresc in dreptul lui”. Si el scarbos : “pai ala nu e stop, ca nu e semafor, e indicatorul de oprire, stop ii zice tatai’miu care si-a luat permisul acum 40 de ani”. Asta era problema lui, ca am zis eu stop???

 97. Si a mai zis ceva de genul ca de ce am oprit acolo, ca oricum nu aveam vizibilitate. Omul e cu capul, daca nu as fi oprit in dreptul indicatorului m-ar fi penalizat pentru ca nu am oprit.

  Intru pe o strada mai lata, cu 2 benzi pe sens, imi zice sa schimb banda, de pe 1 pe 2, ma asigur, semnalizez stanga, trec pe banda 2 si continui sa merg. El iar : “Ai vreun motiv de mergi asa incet?” (aveam in jur de 30). Imi venea sa zic “DA BOULE, SUNT LA EXAMEN!” In fine, din intrebarea lui mi-am dat seama ca vrea sa merg mai repede. El ma intreaba : “care e limita de viteza pe drumul asta?” Nu-i raspund, ca mi s-a parut ca ma intreaba ironic, dar mi-am dat seama ca vrea sa merg mai repede. Bag in a 3-a, accelerez si ajunsesm pe la 40 la ora. Si el intreaba din nou : “Tu stii care e limita de viteza pe drumul asta?” “Da, 50”, ii zic. Idiotul voia sa ma forteze sa trec de 40! La alti examinatori, daca treci de 40, iti spun ca mergi prea repede, naiba sa-i inteleaga de tampiti.

  Mi-a mai dat un mers cu spatele, mi-a iesit perfect si facut asa cum vruse el, uitat in spate, mana stanga pe volan la ora 12 si mana dreapta pe dupa scaunul lui. Nu mai mersesem niciodata asa cu spate, intotdeauna la scoala ma uitam in oglinzi ca nah, asa puteam eu sa merg. Dar uite ca am avut un pic de noroc si mi-a iesit perfect mersul cu spatele dupa metoda dorita de el.

  La o alta intersectie mi-a zis sa fac stanga, eu venind de pe drum cu indicatorul “cedeaza”. Stiind ca doamnei dinainte i-a atras atentia ca a oprit la cedeaza, am zis sa nu fac si eu aceeasi greseala, asa ca am incetinit, m-am uitat stanga, dreapta, inainte, totul liber, dau sa iau virajul la stanga. El imi pune piciorul pe frana. “Ce faci domnisoara, n-ai vazut duba aia parcata, daca vine unul de dupa duba?” Imi venea sa crap de draci, inconditiile in care vazusem duba, am intins capul, aveam vizibilitate pe dupa duba si nu venea nimeni. Ii spun : “Domnule politist, nu stiu ce vizibilitate aveti dvs din locul in care stati, dar eu am vizibilitate pana dupa duba, iar de acolo nu vine nimeni. De aceea nu am oprit, pentru ca nu vine nimeni.” El imi zice “pai daca aparea unul brusc din stanga ta, ce faceai?” imi zic in gand ca deh, poate daca ar fi facut cineva vreo magie ca sa apara cineva brusc din stanga”. In tot timpul asta cat am purtat aceasta discutie in intersectie, nimeni, absolut nimeni nu a venit nici din stanga, nici din dreapta, nici din fata!!!
  FAPTUL CA A PUS FRANA A FOST TOTAL NEJUSTIFICAT!!!
  La final mi-a zis ca nu cunosc semnificatia indicatoarelor. WTF??? Daca am oprit in dreptul indicatorului STOP si am intrat in intersectie la cedeaza pentru ca nu venea nimeni din nici o parte, asta inseamna ca nu cunosc semnificatia indicatoarelor??? Imi zice ca el e de 20 de ani in functie, stie ce vorbeste. De acum 20 de ani regulile de circulatie s-or mai fi schimbat, dar STOP si CEDEAZA au aceeasi semnificatie, deci cum sa-mi spuna CAINELE ca nu cunosc semnificatia indicatoarelor STOP si CEDEAZA?
  Exact asta mi-a trecut pe fisa, necunoasterea semnificatiei indicatoarelor STOP si CEDEAZA si mi-a dat 21 de puncte penalizare pt “interventia exeminatorului pentru evitarea unui accident la indicatorul CEDEAZA”. Caine!!!

 98. Vreau sa mai adaug ca m-a mai penalizat 1 data pentru neincadrarea corespunzatoare pe banda (aici a fost corect, stiu unde am gresit : am facut dreapta de pe banda 1, am lasat pietonul sa treaca, insa in loc sa ma incadrez tot pe banda 1, luasem virajul prea larg si m-am incadrat pe banda 2; atunci chiar imi zisese ca ce iau virajul asa larg, ca doar nu sunt tir) + de 2 ori pentru nesemnalizarea schimbarii directiei de mers (eu stiu ca am semnalizat schimbarea directiei, dar se poate sa mai fi fost situatii can nu am facut-o, deci aici nu contest nimic, a fost corect).

  Dar faptul ca mi-a pus piciorul pe frana cand nu venea nimeni din nicio parte si aveam posibilitatea sa patrund in intersectie a fost total nejustificat. Pentru asta ii port pica si pentru ca mi-a zis ca de ce am oprit in dreptul indicatorului stop, ca oricum nu aveam vizibilitate.
  La final, dupa ce mi-a dat dosarul, mi-a mai atras atentia asupra faptului ca am luat virajele cu viteza 1. Cica “asta e comportament de sofer, sa iei virajulcu viteza 1, tre sa-l iei cu a 2-a”. Unde scrie asta si de unde a scos-o??? Plus ca eu nu eram sofer, si candidat la soferie. Si mentionez ca luam virajele cu a 1-a dupa ce porneam de la semafor, ca acolo oricum pornesti cu a 1-a.

  Inainte sa imi vina randul, ma intreaba un smecheras care venise sa il sustina pe un alt candidat : “tu esti pe …” si imi arata semnul banilor. Ii zic nu, normal ca nu. La care el : “hmm, pai na… atunci bafta… ce sa zic”. Din asta am inteles ca acest politist e cam dupa luat. De ce naiba si-a pus DOG la masina?? A da, pentru ca e un CAINE!!!

 99. Nu ma mai asteptam sa-l iau. Daca nu mi-ar fi pus frana atunci, probabil ar fi gasit alt moment in care sa o faca. Nu ma oftica punctele de penalizare luate in mod justificat, ok, recunosc unde am gresit. Dar pentru ca mi-a pus frana in acea intersectie de unde nu venea nici naiba, ei bine pentru aia… sper sa aiba altcineva grija si de slujba lui, sa nu se mai laude el ca e de 20 de ani in functie.

  1. Draga Arabella,
   Au trecut doi ani si vreo doua saptamani de cand am scris articolul de mai sus. In acesti doi ani, de un an jumatate conduc zilnic prin Bucuresti. Citind comentariul tau aproape ca am trait cu tine fiecare clipa de frustrare si bucurie pe care le-ai trait si tu astazi! Te felicit pentru carnet, te felicit pentru emotia transmisa prin scriitura ta si iti urez sa ai viata lunga ca sofer, ferita de cele mai mici incidente si mai ales ferita de dobitoci precum… cainele! Bravo tie!

 100. Nu nu, nu l-am luat, tocmai asta era ideea, ca l-am picat pentru ca mi-a pus idiotul frana ca asa a avut el chef sau din cauza ca nu i-am fluturat pe la nas niste euroi. Citind povestirile altora, imi ziceam “hai mai ca n-o fi chiar asa de naspa”. Chestia cu spaga era in floare acum 3-4 ani, insa dupa ce au intrat in ei cu verificari, controale si dosare penale s-au mai potolit. Din pacate tot au mai ramas nistre scursuri.

  In fine, nu e un capat de lume, cine nu il ia, repeta pana il ia, chiar daca asta implica timp si bani cheltuiti pe ore suplimentare. Eu eram foarte entuziasmata inainte sa dau, insa sincer e foaaaarte greu sa iei din prima. Bafta tuturor si nu va stresati daca picati, fiecare nas isi are nasul si o sa si-l aiba si politistul asta la un moment dat.

  1. Am inteles ca l-ai luat din formularea “nu ma mai asteptam sa-l iau”, scuze, greseala mea…
   Imi pare sincer rau si sper ca data viitoare nu vei mai avea parte de “caine” si in aceste conditii, cu siguranta pe care se pare ca o ai, nu ai cum pica!
   Bafta maxima si tine-ma la curent! 🙂

 101. Buna ziua!Saptamana aceasta am traseul,imi este foarte frica.Nu stiu cum sa-mi stapanesc emotiile…traseul. il voi sustine in Brasov…este a 3 oara care il dau…Prima oara am fost respinsa pt neacordare de prioritate iar a doua oara pt.ca nu am semnalizat schimbarea directiei de mers,mi s-a oprit motorul de 2 ori la plecarea din rampa…Am foarte mari emotii…nu stiu cum sa trec peste starea asta…

 102. Daca aveti nevoie de un instructor bun in adevaratul sens al cuvantului si care sa nu va stoarcă de bani, vi-l recomand cu incredere pe domnul Crăiuț. M-a invațat foarte bine să conduc astfel încât sa promovez proba practica. Am dat in Bucurestii Noi cu un politist destul de sever care a picat cam 3 sferturi din candidati. Eu si un alt elev al domnului Crăiuț am luat . Daca va intereseaza contactul dumnealui astept e-mail-ul vostru.
  Bafta tuturor!

 103. Salutare, nice blog. Am fost si eu azi si am dat sala am luat cu 26 🙂 si m-a programat la oras deabia peste 2sapt. Dar nu inteleg dc mi-a scris Admis in loc de 26 puncte.

 104. Tu zici bine ce zici. Doar ca atunci cand domnul/doamna din dreapta incepe sa isi verse frustrarile asupra ta si sa arate cat de smecher(a) e pentru simplul fapt ca decide daca iei sau nu permisul, crede-ma pe cuvant ca degeaba ai zeci de ore suplimentare, stii toate regulile si toate stradutele. Vei claca si vei gresi. Cel putin asa am patit eu. Din pacate, conteaza ce fel de om te examineaza.

 105. Salutare, acum 3 ore am picat pt a doua oara traseul, traseu sustinut la parcul carol… O data pe 25 martie care am picat pe bune nu am cedat trecerea si sa sfarsit cu franarea brusca a domunului instructor numit mai sus ” cainele” si sa fiu sincer nu am ce sa ii reprosez a fost o interventie corecta…. Boon azi in jur de 10 ma instalez ca martor in spatele candidatului care dupa parerea mea a cotizat… A mers foarte incet comenzi bruscate pe la trecerile de pietoni intrare in intersectii destul de violent si uitel ca este promovat… Urmez eu si binenteles grabit cu comenzile cu toate cele si la prima intersectie fac stg si nu ma incadrasem corect si a rezultat o intersectare cu cel care venea din sens opus dr mea ca de eu face stg..
  Dupa asta a inceput sa urle la mine mai ceva ca un instructor in timpul orelor de condus… Ca am blocat ditami intersectia ca ii fac pe ceilalti sa ia decizii gresite… Infine deci era clar eram respins… Dar in fisa mi.a trecut ca nu am avut pozitii corecte in viraje… Ca nu am virat nush cum… Una peste alta trebui sa cotizezi… Sau sa ai un pic de noroc si de un domn politist ceva mai ok… Faza este ca la fiecare examen mai scoti 150 lei din buzunar si daca aduni ajungi la spaga care o vor baietii rai. Asa daca era toata lumea corecta era atlceva… Recunosc azi am condus prost … Dar daca eram manjit se treceacu vederea.. App ca de dimineata domn instructor ma intreba te.ai pregatit?? Si radea… Ii zic pai am avut timp sau mai bibe spus bani? El la care imi spune pai vezi tocmai te.ai pregatit asa cum trebui? Si imi facea semn catre domn examinator… Adica toate sau legat trebuia cotizat … Deci eu va spun sigur incercati de 2 ori sa dati pe bune daca nu merge… A 3 oara aranjati eu asa voi face astept sa treaca cele 15 zile sa dau sala si traseul il aranjez. Spor si bafta la invatat. Si ms pt articol Dorin.

 106. Eu chiar asta caut in momentul de fată… un istructor amabil si cat mai sociabil.. daca tot i-ai facut reclama pana acum…fă-i pana la capat si da-mi , te rog datele lui de contact. Raman datoare.

 107. Pentru cei care v or sustine proba traseu pot sa va spun ca e bine sa cititi multe sfaturi de la cei care au trecut proba,eu unul am fost norocos ,4 inaintea mea nu prea la doua fete am fost martor si iata ce am observat:emotiile aduc greseli,chiar si cu un examinator foarte exigent trebuie sa treci peste gresala,vei fi penalizat dar nu pici proba.Consider ca nici un examinator nu este rau intentionat si mai trece cu vederea mici erori daca dupa greseala reusesti sa l convingi ca esti un sofer responsabil ai sanse mari sa fi admis.Mult noroc pt viitorii soferi.

 108. Incerc sa vin si eu cu un sfat care poate vi se pare minuscul dar nu e , depinde de ce fel de instructor aveti. eu am luat sala si saptamana trecuta am fost programata la traseu ,toate bune si frumoase, de condus nu ma plang,cu toate ca mi s-a parut k am condus de cel putin 2x mai prost ca de obicei,din cauza emotiilor ,normal. Imi trepida piciorul pe ambreiaj si nu puteam sa il controlez sub nici o forma, dar mi-am revenit in cele din urma cand am vazut o privire “incruntata” cu coada ochiului la examinatorul meu. In fine, mi-am revenit si am condus bine in continuare, am avut un instructor excelent ,daca aveti nevoie de unul in Constanta, vi-l recomand cu drag, singura lui problema e ca nu a fost suficient de strict incat sa ma puna sa stau cu mainile la “2 si 10” pe volan , si nefiind obisnuita cu lucrul asta, la examen , bineinteles ca avand emotiile alea care iti taie respiratia, numai sa tin mainile cum trebuie pe volan nu m-am mai gandit…deci sfatul meu ar fii sa va obisnuiti inca din timpul sedintelor de conducere cu instrucorul sa tineti mainile pe volan cum trebuie!! este un mare punct in plus , pe langa asta,examinatorul auto apreciaza f mult faptul ca semnalizezi si te asiguri la absolut orice manevra!! chiar daca poate ziceti ca nu observa,credeti-ma , observa!
  Conducand relativ bine , cu emotiile mele cu tot , examinatorul a trecut peste faptul c nu am tinut mainile cum trebuie pe volan,si am fost admisa!
  Bafta multa!

 109. Si inca ceva, pentru cei care spun ca nu poti lua examenul auto fara spaga, va contrazic total , am luat sala din prima, si orasul la fel, deci daca esti prudent si reusesti sa iti stapanesti emotiile cat de cat,macar cat sa conduci tu masina,si nu ea pe tine,eu zic ca se poate. Bineinteles, sunt constienta ca traim intr-o tara corupta si multe lucruri merg pe spaga, poate am avut eu noroc de un examinator cu experienta (25 ani exp din cate am inteles) care a intleles faptul ca am avut emotii si a trecut peste asta, si a apreciat bineinteles faptul ca mi-am revenit repede!
  Si parerea mea e ca daca dai spaga sa obtii permisul, nu ai ce cauta pe sosele! esti un pericol atat pt tine cat si pentru viata celorlalti ,ganditi-va ca a fii la volan este o responsabilitate enorma!
  Multa bafta actualilor si viitorilor soferi!

 110. Buna ziua. Ma numesc Elena I. si as dori sa stiu daca se mai poate lua legatura cu dl. instructor.
  Am traseul in Septembrie si am mare nevoie.
  Va multumesc!

  1. Buna Elena ,eu tocmai am luat astăzi permisul,a2a oară la traseu,primul dosar.am făcut școala plus 6 ore suplimentare și am picat traseul ,pt a2a examinare am luat ore la o alta școala tocmai pt ca prima școala mi-a luat doar bani…și atât ..eu îți recomand pe domnul Stanciu Florian,un om de mare valoare ,fără dansul ,sunt ferm convinsă ca poate luam traseul abia la al2lea dosar din mila examinatorilor ,nu pt ca instructorul anterior ar fi depus efortul de a ma învață ceva …discuta cu dansul încearcă o ora și Convinge-te singura de el ,nr tel: 0723 385 005.

 111. Buna! Maine am traseul pe Carol, ce sfaturi imi puteti da ca examenul sa decurga bine, in afara de calm? Mentionez ca pe Carol am facut 2-3 sedinte poate si nu mi-e foarte cunoscut traseul.

  1. Intersectia Filaret este destul de complicata. Rampele din zona sunt foarte dure. Atentie insa. Se poate sa nu dai deloc traseul pe langa Carol. Poti ajunge in Ferentari (Salaj), Berceni, Viilor sau chiar IOR. In functie de cheful si ordinea de examinare.

 112. Buna ziua,
  Instructorul meu este exact acelasi tip de om ca domnul descris in articolul de mai sus. Pe 9 decembrie am traseul la Carol si sper sa nu pic din cauza emotiilor.
  PS: la prima sedinta suplimentara cu dansul (scoala am facut-o cu alt instructor…) mi- a murit motorul fe vreo 20 ori, insa domnul nici macar nu a ridicat tonul la mine.
  Este un om excelent, facut pt meseria asta.
  Daca doriti numarul dansului de tel, scrieti aici.

  O zi placuta.

  1. Buna ziua,

   Imi cer scuze ca raspund cu aceasta foarte mare intarziere, dar abia acum am vazut mesajul.
   Numele instructorului este Sorin Dorobantu, daca mai este de actualitate si doresti, lasa-mi adresa de e-mail ca sa-ti dau nr dansului de telefon.

   O zi buna,

   Sonia

 113. Buna !! Am si eu examenul pe 26/10/17 si am foarte mari emotii , mai este putin si simt ca o iau razna🙁Ce imi recomandati sa pun capat acestor emotii imense ??

 114. Buna seara! A dat cineva la Republica? Eu am traseul pe data de 15.02 la ora 7:30. Nu am vazut nicio parere despre examinatorii de la Republica.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.