Cu telefoanele în avion

După cum probabil majoritatea dintre voi cunoaşte, folosirea telefoanelor în avion este interzisă.

Mai nou, adică de şase ani de când acestea s-au interzis, producătorii de telefoane au imaginat o soluţie numită “airplane mode”, care e o setare ce te ajută să păstrezi telefonul deschis pe timpul zborului, dar să nu îl poţi folosi în scopuri de transmisie de date sau voce, de transmisie radio în general.

Justificarea Federaţiei Americane de Aviaţie a fost la vremea respectivă pusă pe seama urmăririi creşterii nivelului de securitate de la bordul avioanelor după tărăşenia de la 11 septembrie 2001.

Ce ne facem însă şi ce să se facă oficialii americani (şi nu numai) din domeniu, când unul ca Steve Jobs a adus pe lume smartphone-urile, aparate care la nivelul la care au ajuns, nu prea mai pot fi “stăpânite” doar cu bătrânul “airplane mode”?!

Pentru că la câte tipuri de telefoane au ajuns să apară ca ciupercile după ploaie e greu pentru oficiali să ştie cu exactitate dacă toate “airplane mode-urile” tuturor modelelor de telefoane sunt chiar inofensive tuturor aeronavelor operate la ora asta pe plan mondial.

Drept pentru care, Federaţia Americană de Aviaţie (FAA) are în plan o nouă modalitate de restricţionare a telefoanelor la bordul aeronavelor, modalitate care, spun ei, va căpăta contur abia pe undeva prin martie 2013 şi care va fi implementată la ceva vreme după aceea, utilizarea efectivă a telefoanelor la bordul aeronavelor fiind din start exclusă, evident, informează Mashable citând New York Times.

Pe de altă parte, vestea cea bună (pentru că există şi o veste bună), este aceea că revizuirea restricţionărilor are în vedere să acorde permisiunea de a folosi e-readerele sau tabletele la bordul avioanelor, gadgeturi care nu erau cuprinse în restricţia iniţială din 2006, pentru simplul motiv că la data respectivă nu apăruseră.

La această nouă modalitate de restricţionare lucrează reprezentanţi ai FAA, ai producătorilor de telefoane, tablete sau e-readere, ai operatorilor de telefonie mobilă, ai piloţilor, ai însoţitorilor de bord si nu în ultimă instanţă, ai pasagerilor.

Sursă foto.

 

 

 

One thought on “Cu telefoanele în avion

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.