Una manita!

O mână de goluri, atât a primit Real Madrid de la Barcelona marţi seară, adică “decât” 5!

Am ţinut cu Barca în meciul ăsta, m-a impresionat clubul ăsta în vară când am mers să vizitez ceea ce barcelonezii numesc “Mes Que Un Club” în Barcelona:

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!

Am văzut un meci mare cum de mult n-am mai văzut şi cum nu ştiu cât de curând voi mai vedea! Ambiţie, profesionalism, luptă, altruism, dăruire şi mai presus de toate FOTBAL ADEVĂRAT!

Oameni buni, noi nu avem fotbal în România! Noi, la ora actuală nu vedem fotbal în Liga lu’ Mitică! Noi vedem o ciorbă lungă dreasă de şmecheri să le iasă tot lor şmenu’!

Noi nu putem!

Nu vorbim aici de un fotbal pe care e normal să îl ofere o ţară care deţine titlul de Campioană Mondială! Vorbim de un fotbal care se practică aşa cum se pare că la ora asta nu se mai practică în lume! Mă uitam şi vedeam cum după 4 (patru!) goluri, Barcelona alerga după golul 5! Am văzut minuni tactice şi frumuseţe în iarbă în seara asta! E o lecţie pentru toţi iubitorii de fotbal şi pentru toţi iubitorii de sport! Am văzut o Barca minunat aşezată în teren în aceeaşi măsură în care am văzut un Real Madrid fără vlagă şi dezorientat. Barcelona a jucat dezinvolt şi frumos, romantic şi profesionist în acelaşi timp. Au debordat de talent, risipă fizică şi dăruire, au dat totul! Au jucat atât de bine încât cred că nici ei n-au visat ca vor bate atât de rău Realul. Ei parcă au jucat fără să se gândească la rezultat, au mers pe principiul “dacă dăm totul, n-are cum să fie rău”! Şi n-a fost rău deloc!

E ceva care însă a surprins la sfârşit, şi anume declaraţia lui Mourinho, antrenorul madrilenilor, care a spus că pentru el acest scor nu e o umilinţă, că o umilinţă ar fi considerat că este aceea în care aveai şanse să câştigi şi n-ai facut-o! Cum mă lume?! Adică omul ăsta şi-a luat-o rău de tot însă profesionistul din el ştie s-o dea la întors în aşa fel încât să nu-şi demoralizeze total echipa în vederea meciurilor ce vor urma? Şi pe deasupra are şi fair-play-ul să recunoască faptul că nu aveau cum să bată pe Barca în seara asta? Da! Omul e profesionist orice s-ar zice, astă seară şi-a luat-o rău dar asta e, viaţa e aspră dar e grea, luptăm şi parcă văd că Real ameninţă Barca la titlu până la sfârşitul campionatului…

Ca să nu mai spun că nu se gândeşte nimeni afară de la echipă după meciul ăsta! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.