Un adversar redutabil – Luxemburg!

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu la cele 37 de primăveri ale mele nu am trăit până acum aşa ceva!

Am ajuns milogii Europei fraţilor, ba ce zic eu, ai lumii! Suntem mai jos decât Insulele Feroe, la noi acasă deschide scorul Luxemburgul prin unul din profesioniştii lor (n-am reţinut dacă era barmanul sau clovnul de la petrecerile copiilor)!

Şi ce e mai rău, marele Mutu are tresăriri de valoare după ce suntem conduşi de desculţii pe care altădată îi băteam cu 8-0 şi care în actuala campanie au înscris în poarta noastră prima oară!!!

Eu înţeleg că Răzvan Lucescu (aşa îl cheamă pe antrenorul nostru, nu, n-a fost un fotbalist renumit, ci un portar mediocru la Braşov) consideră că punem presiune nejustificată pe echipă cu pretenţiile noastre de a mai bate şi noi pe cineva, dar îl rog să ne înveţe cum e aia presiune justificată, sau mai precis să nu mai spună numic, ci să plece unde-o vedea cu ochii până n-o ajunge să fie linşat pe stradă…

Am început să scriu postul la pauză, când eram la egalitate cu Luxemburgul…

Până la urmă s-a terminat 3-1 pentru noi, amărăciunea s-a diluat, dar n-a dispărut!

5 thoughts on “Un adversar redutabil – Luxemburg!

 1. Uite ca postul tau m-a enervat rau de tot de dimineata. Auzi? De ce spui tu ca Luxemburgul are echipa de “desculti”?
  Uite, cand are meci Romania cu Luxemburgul, te invit sa le vezi stadioanele: sunt mult mai bine dotate decat orice avem noi in Romania (in ciuda faptului ca sunt mici, e adevarat). Baietii aia pe care ii numesti tu barmani sau clovni de la petrecerea copiilor fac antrenamente in fiecare zi si cand joaca, o fac cu inima.
  Arata-mi tu in echipa Romaniei macar 3 jucatori care joaca fotbal ca o echipa (a se intelege “impreuna”), desi sunt profesionisti, sau daca alearga pana le ies matele din ei.
  Eu nu am vazut asa ceva nici in meciul cu Luxemburgul, nici in meciul cu Bosnia si nici in meciul cu Luxemburgul.
  Asa ca eu zic sa ne lasam pretentiile la o parte si sa ne vedem lungul nasului.
  “Echipa” Romaniei nu va mai prinde vreo calificare atata timp cat “antrenorul” se bazeaza pe “jucatori” care nu au nici in clin si nici in maneca cu fotbalul.
  Dixit.
  PS Nu vreau sa crezi ca iau apararea luxemburghezilor, sunt si am ramas romanca, dar ar trebui sa incetam sa ne credem superiori in fata oricui. Cu modestia am realiza mult mai mult

 2. Dana, usor, ca in mare parte suntem de acord! Ideea e ca la nivel istoric, ca sa zic asa, Romania are cota mai mare. Eu nu contest faptul ca in Luxemburg exista alte dotari sau alte facilitati, dar la nivel fotbalistic (al rezultatelor) traditia este favorabila romanilor.
  Lasa ca nici Luxemburg nu rup gura targului la capitolul “echipa”, pentru ca daca ar fi asa ar avea alte rezultate, let’s face it!
  Referitor la “fotbalistii” romani, probabil imi cunosti parerea… Am exprimat-o si pe acest blog cel putin odata. Niste nulitati in cea mai mare parte a lor, dar rusinea unor infrangeri sau a unor rezultate mai slabe obtinute in fata unor echipe mai slab cotate ramane!
  Stai linistita, supararea mea de aseara va ramane doar in postul de aseara, optimismul meu va reveni incepand de azi!
  Te pup, iti multumesc pentru fidelitate, si nu ma mai lasa sa-ti stric diminetile 🙂 !

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.