Top Chef

M-am chinuit (ăsta e cuvântul) să urmăresc prima ediţie a emisiunii Top Chef de luni. Ce am găsit? Am găsit bucătari profesionişti care nu ştiu să tranşeze carnea, am găsit oameni care dau de mâncare unor jandarmi nişte sofisticării complicate, cu pretenţii dar fără niciun rost.

Antena 1, ca de obicei, încearcă să facă audienţă cu emisiuni asemănătoare celor de la ProTv. Eşec şi de data asta!

Întreaga emisiune s-a desfăşurat într-o… parcare, fiind în acest fel încă odată în antiteză cu bucătăriile de ulimă generaţie de la Master Chef, versiunea plină de suspans cu care ProTv a rupt audienţele la începutul anului.

E jenant sa vii cu un juriu format dintr-un om care nu vorbeste corect limba română! Înţeleg, Hadad are stea Michelin, dar parcă publicul cam de stânga al Antenei nu face din asta un titlu de onoare. Nu era mai normal să vedem trei juraţi români, simpatici (sau nu, în funcţie de format) care să şi înţelegem ce spun?!

Nu am idee cum reuşeşte Antena să facă praf formate care afară fac cifre ameţitoare, dar spun încă odată că dacă X Factor sau alte formate de emisiune pe care Antena a dat o gălăgie de bani ar fi fost promovate şi lansate de către ProTV, ele ar fi fost un succes ca şi în ţările lor de origine.

Nu pot să pricep care este mecanismul prin care Antena îşi dă cu stângul în dreptul, probabil nu le promovează ca lumea, probabil nu au viziune asupra pieţii, habar n-am, dar repet: Pro-ul ştie meserie!

Înainte de a vedea Master Chef Romania am urmărit primul sezon al Master Chef USA. Jur că în emisiunea de la noi nu era niciun element care să o deosebească flagrant de cea originala! Mulţi dintre cei ce nu au vazut acea versiune au fost surprinşi de faptul că în emisiunea Pro-ului juraţii erau cam violenţi în limbaj. Aşa e formatul, aşa a fost şi la americani.

Top Chef-ul e o altă emisiune din grila Antenei care a costat mult ca licenţă şi care nu-şi va scoate banii. Apropos, aţi aflat că Antena are o emisiune de cunoştinţe generale (Banii Jos i-au spus) pe licenţa căreia au dat alte sute de mii de euro şi care e ascunsă cumva într-una din serile din timpul săptămânii? Emisiunea ca idee şi format nu-i rea, dar nu ştiu cum se face că nu au reuşit să mă facă să-mi potrivesc ceasul după ea…

Păcat, în loc să facă o şcoală de jurnalism din care studenţii să înveţe televiziune de la cei din Antenă, cei de la Intact ar trebui sa ia aminte de la Pro şi să-şi facă mai degrabă o şcoală care să spioneze şi metodele celor din Pache, nu numai să aducă aceleaşi emisiuni ca şi ei. Nu de alta, dar ar avea cine să-i înveţe cu ce se mănâncă asta…

Hai, v-am pupat! 🙂

6 thoughts on “Top Chef

  1. Eram in sufragerie si il auzeam pe nea Hadad asta cum vorbea in dormitor. Am simtit nevoia sa inchid televizorul, pentru ca era deranjant din multe puncte de vedere.

    1. Exact asta am simtit si eu. Nu am nimic, nu pot contesta valoarea omului sau felul in care-si face meseria, dar pur si simplu nu da bine pe sticla, oare la asta s-a gandit cineva pe-acolo?!

  2. Personal, mi se pare doar un nou motiv pt noi romanii sa ne impartim in tabere care nu se “suporta”, si care sustin vehement o idee/persoana/echipa etc., desi suntem constienti ca respectivul politician, jucator, patron, etc. se cam …. pe noi!!

    In ultima vreme vedem doar cum pro-basistii nu ii suporta pe anti-basisti , stelistii care urasc dinamovistii (si viceversa), utilizatorii de mac care si-o pun cu cei de samsung, etc.
    acum mai avem de discutat si despre nenorocitii de informatori de la antene care nu fac nimic altceva in afara de a-l imita pe maretul pro tv, care by-the-way se pare ca va reusi sa ne inchida site-ul ala pe care ne uitam la orice seriale vroiam si ne durea undeva daca e mai bun “top”-ul sau “master”-ul.

    Imi pastrez libertatea de a nu ma uita sau daca ma uit sa nu ma intereseze ce sigla este desenata.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.