Telegram, noul WhatsApp?

Dupa achizitia-surpriza contra sumei obscene de 19 miliarde de dolari a aplicatiei WhatsApp de catre Facebook, multi s-au intrebat ce va urma.

Bine, multi n-au inteles de ce a dat Facebook atata banet pe o aplicatie pe care ei o cam aveau implementata. Eu n-am gasit alt raspuns decat acela ca WhatsApp, prin sistemul sau de criptare, era cam incomod unor servicii gen NSA. Drept pentru care, prin prietenul lor dovedit Mark, au desfiintat dusmanul cumparandu-l! Alta explicatie n-am. Si asta e cusuta cu ata alba proprie teoriei conspiratiei.

Revenind la “ce va urma”, am dat zilele-astea de-o aplicatie mobila dar functionala si de pe desktop numita Telegram. Functioneaza la fel ca WhatsApp, pe baza de numar de telefon, se seteaza mai intai de pe mobil si abia apoi se poate adopta si versiunea desktop.

Deosebirea fata de Facebook, (in afara de criptarea pe care sa spunem ca o avea WhatsApp si care se pare ca valora in ochii Facebook 19 miliarde dintre care 4 miliarde cash), este ca Telegram are toate serverele in cloud, aceste mesaje sunt la fel de aprig criptate ca si la WhatsApp insa la ei acestea au optiunea de autodistrugere (!).

Una peste alta, dupa ce Facebook a dat cat a dat pe WhatsApp s-ar putea sa asistam in scurt timp la o noua achizitie a celor de la Telegram (de catre Facebook sau nu) pe bani grei.

Om trai si om vedea, nu cumva va fi asa? 🙂

 

One thought on “Telegram, noul WhatsApp?

  1. Parca nu era de vanzare. Pana la urma cantitatea banilor rezolva problema in orice context. Si mai mult decat atat, nu inteleg de ce astfel de aplicatii(+ jucatorii de fotbal) costa carute de bani.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.