Roblogfest 2012

În urmă cu mai bine de doi ani auzeam la TV o ştire despre o petrecere organizată de blogosferă, petrecere în cadrul căreia se premiau performanţele bloggerilor.

Habar n-aveam cu ce se mănâncă nici bloggosfera, nici bloggerii, credeam ca mulţi alţii că bloggerii sunt nişte oameni fără viaţă socială care aleg să trăiască mai mult virtual şi care se premiază între ei la acea festivitate.

De la 1 iulie 2010 mi-am făcut blog şi de atunci, mai des sau mai rar, scriu aici. Evident că mi-am schimbat părerea despre fenomen şi am văzut lucrurile din interior şi mult mai argumentat.

Astfel, am descoperit cu surpriză că bloggerii socializează la fel de des ca ceilalţi oameni, dacă nu mai des, am cunoscut oameni nemaipomeniţi prin intermediul acestui mijloc, am fost la evenimente la care nu credeam că voi avea acces înainte.

E o lume pestriţă, la fel ca societatea în care trăim, o lume cu bune şi rele, cu interese sau meschinării, cu oameni sinceri sau perverşi. Nu diferă deloc, are însă avantajul, în opinia mea, că dacă eşti atent, poţi cunoaşte pe cei ce urmează să-ţi fie apropiaţi mult mai bine decât în viaţa de zi cu zi. Ca să nu mai spun că ştii de la bun început ce orientări intelectuale are cel din faţa ta.

Şi-uite-aşa am ajuns eu anul trecut la prima ediţie Roblogfest (pentru mine). Mi-a plăcut, deşi am fost puţin stingher şi puţin timorat să văd sau să dau mâna cu oameni pe care îi ştiam doar din scriitura lor.

Atunci am cunoscut pe Groparu, Gaben, Răzvan de la TVDece, Zoso, Arhi, Visurât, Chinezu, Elena Cîrîc, Piticu, Sana şi pe mulţi alţii. În anul care a trecut de atunci am retrăit momente similare la evenimente bloggeristice şi tare mi-a plăcut!

Anul ăsta, în aprilie, va avea loc cea de-a şaptea ediţie Roblogfest. Modul de desfăşurare al selecţiei este pe site-ul lor, în câteva cuvinte ar fi aşa: prima etapă este înscrierea de bloguri până la 20 martie, în a doua etapă se face verificarea şi filtrarea blogurilor înscrise, asta până pe 22 martie, iar în a treia etapă şi aici citez de pe pagina lor “blogurile eligibile rezultate în urma primei perioade vor fi supuse din nou votării, fie ea publică sau jurizată. Primii 20 de clasaţi (acest număr poate varia deoarece depinde şi de numarul blogurilor inscrise iniţial într-o secţiune) vor intra în a doua etapă a votării, din nou publică sau jurizată. Dupa închiderea etapei de votare vom face rezultatele publice şi îi vom premia pe câştigători în cadrul unei ceremonii. Iar apoi petrecem. :)”

În mare asta ar fi, anul ăsta şi prezentul blog este înscris în concurs, de aceea, de vă place, vă poftesc să îl votaţi începând cu a doua etapă, deci de pe 20 martie, apăsând AICI sau pe bannerul din coloana alăturată.

Mulţumesc anticipat! 🙂

 

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.